R. Antwerp F.C.

4 - 3

Zat. 19/11/2005 20:00 u.

O.-H. Leuven

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Stijn Moons

Lijnrechters: Franky Casieris - Philip De Lille
 
Alex Di Gregorio feilloos vanop elfmeter

Eigen bericht - Defensieve zorgen voor de Antwerpcoach die volgend weekeinde in het Waasland rekening moet houden met schorsingen van Moumou Cisse en Ahmed Biga. En die waren er ook deze week al. Toch opende een duidelijk opgeluchte Regi Van Acker zijn perspraatje met felicitaties voor zijn jongens. "We kunnen de zege en de driepunter bijzonder goed gebruiken," aldus R.V.A. "Voor nieuwjaar moeten we zorgen voor aansluiting en dan zien we wel verder." Hij vond overigens net als de Leuvense sportieve patron Brepoels dat het publiek de grote overwinnaar van de avond was geworden. Bij O.H.-Leuven was men overigens niet bijzonder te spreken over de strafschopbeslissingen van de scheidsrechter...

O.H.-Leuven opende nochtans bijzonder gevat. De door de Bosuilaanhang gevreesde achterstand was er al na amper 120". Voorzet vanop de linkerflank en El Abbadi prikte netjes onder Predrag Ristovic binnen. De roodwitten waren nog niet knock-out, maar toch flink aangeslagen. De bezoekers legden ruim een kwartier hun wil op. Tikten de bal op de eigen speelhelft rond. Haalden het tempo uit de partij. Verder onheil richtten ze alsnog niet aan. Gunter Verjans broedde op een passende tegenzet. Eens bij de bal inspireerde hij zijn team geleidelijk tot betere voetbaldaden. Ahmed Biga stak door richting Darko Lukanovic. Draaien en scoren. Met een lage schuiver naast de linkerpaal klopte de Antwerpspits O.H.-doelman Berghmans. Partij in evenwicht, maar bij de eerste gevaarlijke uitbraak doken plots twee Leuvenaars helemaal vrij voor Predrag Ristovic op. Eerst wist de Antwerpdoelman nog te redden, maar in de rebound stond de nieuwe Leuvense voorsprong op het bord.

Buitenspel? Heel het stadion leek zeker. De XI van R Antwerp FC protesteerden ten koste van een gele kaart voor Ahmed Biga met heel veel overtuiging. Van de verwarring in de Antwerphoofden en een mistasten van Predrag Ristovic op een volgende corner voor de bezoekers, maakte ex-Antwerpspeler Greven handig gebruik om zijn team op een veilige voorsprong te zetten. Zo leek het wel. Zoveel 'onrecht', daarvoor zou O.H. de rekening betalen. Alex Di Gregorio dreigde met een kopbal naast. Sam Lavan nam via een prima getrapte corner van Robert Neagoe duikelend een voorschot (2-3). In de laatste minuten voor de pauze nog een paar prima kansen met een op de lijn gekeerde poging van Spencer Verbiest en een knal van Mohammed Cisse die door de Leuvense portier met moeite werd gekeerd. De bezoekers hielden een doelpuntje over bij het rustsignaal, al had een klutsbal in het roodwitte strafschopgebied best nog meer schade kunnen aanrichten.

Onder het kennersoog van Jim Ryan kwam Souleymane Mamam de plaats van Spencer Verbiest overnemen. Een beetje een rare vervanging: R Antwerp FC speelde met Dries Jacquemyn en Kevin Jansen plots met twee rechterpoten op de linkerflank. Een nuttige vervanging toch: de Togolees stond scherp en dwong vanop zijn rechterkant de Leuvenaars mee achteruit. Een kopbalkans kon hij nochtans niet verzilveren. Belangrijker voor het verdere verloop van de match was misschien de tweede gele kaart die O.H.-speler Francis incasseerde. Of was het de haakfout op Soulaymane Mamam in de fatale zone? Scheidsrechter Moons wees prompt naar de stip. Alex Di Gregorio zette zonder aarzelen om. De supporters schakelden een tandje bij. 'Give us a goal,' knalde uit alle kelen. Darko Lukanovic liet zich een paar keer vangen in de buitenspelval. Robert Neagoe deed nuttig werk. Kevin Jansen, hoewel een beetje tegen zijn voet, behoefde na een brutale overtreding wat oplapwerk.

Werd een klein kwartier voor het einde en bij 3-3 vervangen door Kevin Baert, die prompt naar de rechterflank verhuisde. Leuven pompte de bal ondertussen nog een paar keer gevaarlijk naar voren, maar miste de opgelegde kansen. Vooral Bayock onderscheidde zich hierbij. Er stond nu een onklopbare Predrag Ristovic tussen de palen. En dus leek de match op een gelijkspel uit te draaien. Even voor tijd speelde Robert Neagoe Alex Di Gregorio vrij in de zeventienmeter. De haakfout was overduidelijk. Onder Leuvens protest knalde Alex Di Gregorio zijn team vanop de stip voor het eerst op voorsprong. Puntenverlies was op de valreep vermeden. Het was nog even opletten, maar roodwit mocht opnieuw vieren. De beide coaches vochten nog een verbaal robbertje uit, maar de punten bleven op de Bosuil.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/11/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Moumou Cisse - 28'
5 Sam Lavan - 40'
4 Ahmed Biga - 27'
3 Dries Jacquemyn
7 Kevin Jansen
6 Gunter Verjans (K)
8 Spencer Verbiest
9 Alexandre Di Gregorio - 59' (P) - 88' (P)
11 Robert Neagoe
10 Darko Lukanovic - 19'
 
46' 8 Spencer Verbiest (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
69' 5 Sam Lavan (uit)/
12 Luciano Olguin (in) - 89'
77' 7 Kevin Jansen (uit)/
14 Kevin Baert (in)
O.-H. Leuven
1 Thierry Berghmans
2 Jonathan De Falco
5 Joerie Vastmans
4 Geert Coninx
7 Samuel Greven (K) - 28'
17 Ugo Nwadikwa - 82'
8 Samuel Remy
23 Stijn Francis - 8' - 57'
28 David Lembrechts
9 Najib El Abbadi - 2'
13 Bjorn Ruytinx - 26'
 
40' 13 Bjorn Ruytinx (uit)/
10 Thierry Bayock (in)
61' 8 Samuel Remy (uit)/
6 Wouter Maes (in) - 88'
88' 17 Ugo Nwadikwa (uit)/
11 Emmanuel Lanvu (in)