K. Berchem Sport

2 - 3

Din. 16/08/2005 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Het Rooi

Toeschouwers: 750
 
Scheidsrechter: Tim Keuleers
 
R.A.F.C.: een uur lang op hoog toerental!
Eigen bericht - Zowel veertien uitgaande als veertien inkomende transfers bij thuisploeg K Berchem Sport. Dat betekende veel kopbrekens en veel werk aan de winkel voor ook al nieuwe Berchemcoach Urbain Spaenhoven. Regi Van Acker kan bevestigen dat de vernieuwing van bijna een volledige kern een hele opgave is. Meest opvallende en best bekende gezicht van de gastheren is Geoffrey Peytier, overgekomen van KV Mechelen en voordien ook nog in dienst van R Antwerp FC, maar vanavond niet van de partij. De Great Old werd (net als in Kapellen) door de Antwerpse buren in de bloemetjes gezet voor de 125e verjaardag van de club. Oud Bosuil-coryfee Laszlo Fazekas trapte de partij op gang. Bij de oudste club van 't land nog steeds een reeks afwezigen en in dat lijstje ook de naam van doelman Ivan Willockx die sukkelt met een blessure aan de heup. Verrassend genoeg nog een tweede wijziging in de verdedigende sector. Splinternieuw op rechtsachter: de van K St.-Truidense VV afkomstige Dries Jacquemin (░03-02-1980).

Aanvankelijk was het een beetje zoeken naar Kevin Jansen, maar dat kon de bezoekers er niet van weerhouden aan een langdurige stormloop richting geelzwarte kooi te beginnen. K Berchem Sport trok zich verstandig op de eigen speelhelft terug en liet de bal aan de bezoekers. Ze probeerden zelf niet eens iets terug te doen. Na zes minuten leverde dit een eerste kopkansje op voor Luciano Olguin. De Berchemportier wist er raad mee. Applaus was er opnieuw voor diezelfde Deckers als hij na een kleine tien minuten een scherpe voorzet van Jens Govaerts onschadelijk maakte. Kwam K Berchem Sport dan toch eens neuzen op de vijandige helft, liep het steevast in de buitenspelval. Fangzhuo Dong ondersteunde volop het roodwitte offensief. Eens voor doel en bal op de kop stond de eerste Chinese roos van de avond op 't indrukwekkende scorebord (0-1). Kevin Jansen plaatste in de handen van de doelman.

Fangzhuo Dong knalde nog een keertje hoog over. De hele offensieve sector trok mee naar voren, maar onderhield het ritme onvoldoende. Pas op het half uur de eerste geelzwarte dreiging. Vrijschop en Schipper kopte over. R Antwerp FC nam opnieuw over. Eentijdsvoetbal vanaf de vrijschop van Robert Neagoe via Spencer Verbiest en Goran Stankovski. Fangzhuo Dong zette een tweede goal achter zijn naam. Diezelfde Fangzhuo Dong zou met zijn (terechte) uitsluiting in de tweede helft helaas geen goed gevolg breien aan zijn knappe prestatie.

Begin tweede periode leek een afstraffing in de maak, maar Luciano Olguin zag zijn knappe shot aan de verkeerde kant van de paal belanden. De Berchemdoelman bokste nog een nieuwe poging op halve hoogte van de Antwerpspits weg. Totaal onverwacht en helemaal onbegrijpelijk kwam Berchem Sport met een kopbal van John Kanu aansluiting vinden in de score. Mohammed CissÚ had een grotere voorsprong aan de voet, maar hij joeg de bal over de dwarsbalk. Kwam dan het fatale 'tackle'-incident met Fangzhuo Dong en de prompte rode kaart van scheidsrechter Tim Keuleers in de hoofdrol. R Antwerp FC leek de trappers minutenlang kwijt. Pas na het tweede lokale kopbaldoelpunt van Van De Zande, kregen de jongens van Van Acker ondanks de numerieke minderheid, opnieuw grip op de partij. Kevin Jansen bediende Luciano Olguin, bal in de voet.

De Argentijnse spits plaatste tussen een gordijn van geelhemden via een van die verdedigers in doel (2-3). Het laatste kwartier was helaas niet veel zaaks meer, al bleven de supporters tot het einde toe geboeid toekijken. (Doel)man van de match Deckers was dan al onder luid applaus vervangen. Datzelfde en een aardig aantal decibels luider, overkwam Luciano Olguin enkele minuten voor tijd als hij door coach Regi Van Acker naar de kant werd geroepen. R Antwerp FC had de duurbevochten zege beet. Kansen in overvloed, maar het grote overwicht werd alweer onvoldoende in doelpunten uitgedrukt.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/08/2004)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Naby Moussa Yattara
8 Dries Jacquemyn - 93'
5 Sam Lavan
6 Moumou Cisse
3 Jens Govaerts
11 Kevin Jansen
12 Goran Stankovski
14 Spencer Verbiest
15 Robert Neagoe
10 Luciano Olguin - 69'
9 Fangzhuo Dong - 17' - 33' - 51'
 
46' 3 Jens Govaerts (uit)/
4 CÚdric Tomsin (in)
82' 11 Kevin Jansen (uit)/
20 Kevin Baert (in)
86' 15 Robert Neagoe (uit)/
22 Sacha Verveckken (in)
88' 10 Luciano Olguin (uit)/
19 Olivier Claessens (in)
K. Berchem Sport
1 Philip Deckers
3 Frederick Janssens
19 Stefan Delalieux - 25'
4 Dennis Huygelen
5 Tom Van Aelst
9 Tom Schipper
13 Christobal Embrechts
8 Dirk Buysse
14 Werner Van De Zande - 64'
18 John Kanu - 58'
16 Musa Kanu
 
70' 1 Philip Deckers (uit)/
25 Alan Wolfaert (in)
84' 4 Dennis Huygelen (uit)/
21 Axel Snoeckx (in)