R. Antwerp F.C.

1 - 0

Vrij. 11/11/2005 15:00 u.

K.S.V. Bornem

 
 
 
 
Plaats: Kasteellei

Toeschouwers: 500
 
Scheidsrechter: Wim Verdeyen
 
'Boartsje' forceert de beslissing

Eigen bericht - "Waarschijnlijk een mogelijkheid om sommige spelers wat extra speelminuten te geven en enkele jongeren eens te laten opdraven. In elk geval is een oefenwedstrijd beter dan een standaard training. Voor zij die genieten van een vrije dag een gelegenheid om te kijken of de Antwerpse spitsen zich kunnen onderscheiden," schreven onze collega's van rafc.be.

Inderdaad coach Regi Van Acker moest en wilde pionnen schuiven. Geen nutteloze bezigheid als je in gedachte houdt dat Cedric Tomsin, Goran Stankovski en Giovanni Fedorow volgend weekeinde op het strafbankje zitten. Vooral voor de Macedonische smaakmaker moet dit bitter vallen. Amper 7 matchen of 454 actieve minuten waren genoeg voor drie gele kaarten, een absoluut seizoensclubrecord!Darko Lukanovic en Ahmed Biga mochten na hun prestatie in Mechelen blijven staan, maar voor de geschorsten van volgend weekeinde werd een alternatief gezocht en gevonden met Jens Govaerts en de herstelde Spencer Verbiest. KSV Bornem begon gretigst aan de partij. Na amper 4' al een behoorlijke kans. Yvan Willockx intervenieerde gepast met de voet. Amper tien minuten later moest dit keer de paal de Antwerpdoelman voor onheil behoeden. Dan kwam R Antwerp FC geleidelijk beter in de match. Een eerste kans was er voor Darko Lukanovic op voorzet van Kevin Jansen. Voor het overige wel veldoverwicht, maar de stugge Bornemse afweer wist raad met de nogal wispelturige roodwitte voorzetten. Rusten met 0-0.

Coach Regi Van Acker vond het dan tijd om zijn jongeren David Van Passel en Kevin Baert van de bank te halen. Later ook nog Sacha Vervecken. En de youngsters vertolkten een opvallende rol. Met Luciano Olguin wisselde hij spits voor spits (Darko Lukanovic) en dat geeft toch al iets prijs qua tactiek voor de komende belangrijke competitieduels. Het wedstrijdbeeld van de eerste periode wisselde nauwelijks. De Great Old moest met pogingen uit de tweede lijn van Spencer Verbiest en meerdere malen David Van Passel proberen de nul van het bord te halen. Een samenspel Sam Lavan-Sacha Verveckken bracht uiteindelijk de uitkomst. Bal tot bij Kevin Baert en die knalde overhoeks binnen. Even voor tijd zag 'Boartsje', zoals Kevin gemeenzaam op de Bosui wordt genoemd, nog een goeie stifter gered worden door de Bornemse invallersdoelman Sen. Leerrijk, maar niet zo vlot duel.

(PeWe met dank aan J.D.R. - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online ism www.rafc.be - 11/11/2005)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan Willockx
2 Moumou Cisse
3 Dries Jacquemyn
4 Ahmed Biga - 83'
5 Sam Lavan
6 Gunter Verjans (K)
7 Kevin Jansen
8 Spencer Verbiest
9 Alexandre Di Gregorio
10 Darko Lukanovic
11 Jens Govaerts
 
46' 2 Moumou Cisse (uit)/
12 David Van Passel (in)
46' 6 Gunter Verjans (uit)/
13 Kevin Baert (in) - 85'
46' 10 Darko Lukanovic (uit)/
14 Luciano Olguin (in)
65' 9 Alexandre Di Gregorio (uit)/
17 Sacha Verveckken (in)
K.S.V. Bornem
1 Andy Vandenabeele
3 Steven De Geest
5 Bert Tuteleers
6 Kristof Vermeir
11 Kris Slachmuylders
15 Wim De Decker
19 Nico De Neef
20 Johan Scholiers
22 Gere Muswamba - 42'
23 Robert Van Praet (K)
12 Junior Wanderley Cabral
 
46' 15 Wim De Decker (uit)/
28 Yannick Sem (in)
68' 3 Steven De Geest (uit)/
26 ???? (in)
68' 6 Kristof Vermeir (uit)/
24 Sven De Wit (in)
73' 1 Andy Vandenabeele (uit)/
14 Olivier Busquin (in)