Zandvliet Sp.

0 - 3

Vrij. 11/08/2006 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Armenstraatje

Toeschouwers: 668
 
Scheidsrechter: Behaeghel
 
Top of flop?
Eigen bericht - Eerder in de oefencampagne niet tot een experiment te bewegen en drie keer op rij met hetzelfde team begonnen, dwongen de omstandigheden de Antwerpcoach nu tot afwijkend gedrag. Cedric Tomsin kwam helemaal verkrampt uit het Kempense verkeersinfarct, maar kon gelukkig toch aan de slag. Twee andere bijna certitudes, Kevin Jansen en Gunter Verjans draaiden samen met Ahmed Biga, die eveneens zijn rol te spelen heeft, fataal in de Belgische verkeersknoop. Evenmin van de partij: Fangzhuo Dong. De spits vertrok eerder (onder internationale dreiging) richting thuisland. Op die positie heeft coach Andy Welsh niet een alternatief met gelijkwaardige schutterskwaliteiten. Plaatsvervanger Luciano Olguin deed zijn stinkende best en mocht dat 90' volhouden. Was het (eindelijk) de beurt aan Kevin Baert en Ritchie De Laet om mee aan de aftrap te verschijnen. Nieuweling-van-het-laatste-uur Sidi Farssi moest even geduld oefenen, net als Robert Neagoe, Jochem Tanghe en Cemal Köse. Ondanks de massale steun van de twaalfde man speelden de roodwitten een matige partij... Met het hoofd in de donkere wolken? Of al helemaal staan te dromen van dat schitterende oefencomplex van Carrington?

De wedstrijd begon met aftrap om 19.37u. met nog meer vertraging als oorspronkelijk aangekondigd. Niet als woensdag acteerden de XI van Welsh nu beduidend minder aarzelend. Het duurde toch voor de juiste cohesie gevonden was. Alex Di Gregorio zette vanop zijn linkerflank de eerste aanval in het zijnet. Bij gebrek aan een balvast aanspeelpunt voorin, bleef het alternatieven zoeken. Spencer Verbiest haalde een strak schot uit de slof. De blauwe verdediging bleef dank zij de ingreep van de lokale doelman Vandenwijnaert overeind. Ook Zandvliet Sport prikte, maar de inzet van de beide doelmannen bleef veelal beperkt tot plukwerk. Op de rechterflank probeerden ze het wel, al had vooral Kevin Baert het voortdurend lastig met de fysieke aanpak. Van de scheids viel echter geen heil te verwachten. Ook Ritchie De Laet moest dat ondervinden. Een reactie op een verkeerd moment kostte hem later in de partij de gele kaart. De roodwitten bezondigden zich vooral aan stapelspel op zoek naar de playmaker in de eigen gelederen. Van achteren uit, omdat ze dat zo gewoon waren met Gunter Verjans, moest het nu vaak langs Moumou Cisse.

Darko Lukanovic noch Luciano Olguin wisten raad met zijn diepteballen, al bereikten ze niet allemaal man of medemaat. De eerste echte schietkans kwam er uit de combinatie Spencer Verbiest-Alex Di Gregorio. Luciano Olguin vlamde naast. De lokalen eisten hun deel van de bal op. Dreiging voor Predrag Ristovic leverde dat niet op. Sam Lavan ruimde sober op, maar dan... Na dubbelpass met Ritchie De Laet vuurde Kevin Baert een schotje af dat geen doel trof. Alex Di Gregorio worstelde alweer met de buitenspelval. Halfweg de eerste periode stond de dubbele nul steeds op het bord. Luciano Olguin probeerde tevergeefs goalie Vandenwijngaert met een kopbal te verschalken. Mohammed Cisse joeg de kou uit het stadion. Zijn knal vanuit de heup streelde de deklat. Helaas net aan de bovenkant. Luciano Olguin trof vuisten. Darko Lukanovic belandde via de grond in de handen van Vandenwijngeart. Met een geraffineerde buigbal in de verste hoek, zette Alex Di Gregorio de handen van zijn suppporters voor het eerst aan het werk (34'). Pootje lap en een robbertje schelden was goed voor twee gele kaarten. Darko Lukanovic incasseerde mee. Wisselen met 0-1 en uitzicht op nog een rondje fysieke strijd.

De lokalen wisselden in doel. Antwerpcoach Welsh bracht drie nieuwe krachten mee uit de kleedkamer. Jochem Tanghe, Robert Neagoe en... Sidi Farssi voor zijn debuut in zijn nieuwe kleuren. De penetratiekracht op de linkerflank werd er een stuk directer op. Cedric Tomsin en zijn gewezen Geelse ploegmaat vonden mekaar (bijna) blindelings. Toch zorgde een lokale doorbraak via Stojanovic voor het eerste grote gevaar na de kampwissel. Jochem Tanghe klemde de kopbal van Van Hooydonck. Ritchie De Laet dus geel voor wat een 'onprofessionele ' air t.o.v. de leiding heet. Over en weer corners die wriemelwerk in de box opleverde. Sam Lavan joeg de bal over het doel. Temidden van het gouden gerucht Gevaert-Hellebaut vanuit zweden, was het voor de Great Old zo'n kwartier voor tijd pas een tweede keer raak. Luciano Olguin ging goed neer na doorbraak in de fatale zone. Robert Neagoe plaatste de onvermijdelijke elfmeter strak in de linkerhoek, buiten bereik van doelman Herrebosch. De trap was niet eens zo hard. Zandvliet vertoonde nu, zelfs na enkele wissels, enige tekenen van fysiek ongemak.

Het gaf zijn gesloten organisatie nochtans niet op. Een lang uitgesponnen bezoekende actie leverde uiteindelijk nog een derde bezoekende goal op. Het begon op links bij Cedric Tomsin over Cemal Köse naar Ritchie De Laet op rechts. Luciano Olguin legde gepast terug en Robert Neagoe viseerde opnieuw de linkerbenedenhoek voor zijn tweede van de avond (89'). Bijna kwam er via Robert Neagoe nog eentje bij, maar dat zou een te grote straf voor de moedige provincialers geweest zijn! De roodwitten overtuigden niet echt, al leek het vermijden van blessures bij dit verplichte nummertje de grootste betrachting... Nu zij hun jongens een hele week moeten missen, kijken de fans ondertussen met enige twijfel uit naar de bekerpartij. Top of flop voor Andy Welsh en zijn selectie?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/08/2006)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
22 Ritchie De Laet - 60'
6 Moumou Cisse
5 Sam Lavan
4 Cédric Tomsin
3 Kevin Baert
8 Alain Van Mieghem
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio - 33'
10 Darko Lukanovic - 35'
19 Luciano Olguin
 
46' 1 Predrag Ristovic (uit)/
21 Jochem Tanghe (in)
46' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
20 Sidi Farssi (in)
46' 10 Darko Lukanovic (uit)/
11 Robert Neagoe (in) - 72' - 89'
75' 5 Sam Lavan (uit)/
16 Cemal Köse (in)
Zandvliet Sp.
1 Sven Vandenwyngaert
21 Olivier Rosseel
5 Bart Verrept
14 Robin Minneback
16 Alfonso Hendrickx
19 Nicky Verboven
11 Gaetano Carchiolo
6 Kristof Luyckx
8 Tim Gijs - 35'
10 Branko Stojanovic
12 Jim Van Hooydonck
 
46' 1 Sven Vandenwyngaert (uit)/
17 Matthias Herrebosch (in)
46' 8 Tim Gijs (uit)/
9 Filip Sebrechts (in)
61' 14 Robin Minneback (uit)/
20 Philippe Van Zeeland (in)
61' 5 Bart Verrept (uit)/
15 Marco Belandi (in)
61' 19 Nicky Verboven (uit)/
18 Robin Thys (in)