R. Antwerp F.C.

3 - 0

Zat. 03/02/2007 20:00 u.

K.F.C. Dessel Sport

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7.000
 
Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters: Walter Vromans - Selahattin Siftci
 
'Zwarte beest' bood stevig weerwerk
Eigen bericht - Fraizer Campbell of Gabriël Persa? Wie zou zijn doelpuntenaantal opdrijven en zijn positie in de reeksrangschikking als beste schutter kunnen verbeteren? Of nog: zou een van beide het eerste doelpunt scoren? Geen kwestie om op de spits te drijven, de globale prestatie van het team en het eindresultaat ongetwijfeld zoveel belangrijker. Wie het nummer van de langdurig geblesseerde David Gray zou overnemen, was overigens nog geen uitgemaakte zaak. Nieuweling Roel van Hemert mocht wel op de positie, maar niet met het rugnummer van de ongelukkige Mancunian aan het werk. En naar het zich laat aanzien, blijft dat waarschijnlijk voor langere tijd ook zo. De nieuwe rechtsachter speelde net als zijn ploegmaats een meer dan behoorlijke partij. Pakte Dessel-coach Toelen onverwacht met een viermansvoorhoede uit, het Antwerptrainersduo liet verrassend genoeg twee aanvallers in de dug out en stond met... slechts één echte spits aan de aftrap. Mamam Souleymane schoof een heel stuk naar voren en kwam in steun van de jonge Bosuil(top)schutter. Op de flanken: Alex Di Gregorio rechts en Kevin Baert links met opdracht tot switchen. En dat deden ze zeker, vooral in de tweede spelperiode Voor het overige dezelfde namen als in Eupen en dezelfde opdracht: winnen!

Nog geen trap tegen de bal gegeven en toch werd Kevin Baert al voor de match onder aanmoedigingen bedolven na zijn contractverlenging. Een betere boost voor het vertrouwen van de hele roodwitte familie is moeilijk denkbaar en de 'kleine' verdient dit ten volle. En de medemaats deelden in de vreugde. Roodwit greep de tegenstander uit de Kempen direct bij de keel. De tien roodwitte veldspelers dartelden als jonge veulens, maar volgens een opgelegd banenpatroon. De groenwitte verdediging doorstond de vroege dadenstorm nauwelijks acht minuten. Darron Gibson was de eerste om doelman Van Hoof in 't vizier te nemen. Het schot ging echter naast. Roel van Hemert werd een keertje teruggefloten vanwege handspel en dat gaf de bezoekers heel even een adempauze. Balverlies werd opgepikt door Alex Di Gregorio en dan ging het snel via Fraizer Campbell opnieuw naar de rechterflank en Alex Di Gregorio. Over de verdediging naar links en Kevin Baert verlengde via Mamam Souleymane tot voor de voeten van... Fraizer Campbell. Het vluchtschot vloog de bezoekende doelman om de oren: 1-0 door de lokale topschutter! Het vroege doelpunt zette de Bosuil half in lichterlaaie. Gelukkig kwamen er geen verboden pyrotechnische middelen bij te pas. Een Desselnaar liep onderweg enige schade op en had bijstand nodig.

Vosters kreeg een uitbrander voor een smerige tackle op super Campbell. De diepe ball kwam vanachteruit van bij Ryan Shawcross. Deze jongen is nu al onder het druk uit van zijn voorganger Jonnie Evans en hoeft enkel nog vergeleken te worden met... Ryan Shawcross. Net voor het kwartier liep Mamam Souleymane in zijn nieuwe rol achter succes aan. Het schot ging over doel. De Antwerpspelers bleven de bal monopoliseren. In zeventien passen over het veld cruisen en dan uitmonden in offside! Onderweg kreeg Kevin Baert de handen op mekaar voor een onnavolgbare passeerbeweging. Bijna halverwege de eerste periode kwam het Desselse duo Persa-Grozdanic met een schotje op doel dat Predrag Ristovic heel even in de focus van de camera's van RAFC-tv bracht. KFC Dessel probeerde zich ten koste van alles onder het roodwitte juk uit te wurmen. Scheidsrechter Flament bestrafte Willems met geel. Kevin Baert leverde Fraizer Campbell een cross op maat af. Het tikje ging geraffineerd naar de hoek. Doelman Van Hoof kon in een uiterste reflex in hoekschop afweren. Roel van Hemert stuurde de rebound rakelings over. Ryan Shawcross recupereerde de uittrap. Op uitzondering van één groenwitte voet die verlengde tussen Alex Di Gregorio en Spencer Verbiest was het al roodwit tikwerk naar voren.

Fraizer Campbell joeg de voorzet op halve hoogte van Mamam Souleymane tegen de touwen: 2-0 door de lokale topschutter! Op pass van Fraizer Campbell passeerde Kevin Baert gezwind een aantal tegenstanders. Van Hoof pakte het schot naar de korte hoek. Nu moest roodwit de teugels een beetje vieren. De bezoekers kregen iets meer van 't spel, maar moesten zo'n tien minuten voor rust Fraizer Campbell van een derde goal houden. Twee minuten voor rusten kreeg ex-Antwerpspeler Persa een reuzenkans op de aansluitingstreffer. Predrag Ristovic stak er een hand tegen. De hoekschop leverde niets meer op.

Coach Toelen bracht Ferhat Teker mee uit de kleedkamer als eerste wissel. Het wedstrijdbeeld kantelde vooralsnog niet. "De snelheid van uitvoering van de tegenstander was voor ons moeilijk bij te benen," gaf de bezoekende coach toe. KFC Dessel had het nochtans helemaal verdedigend kunnen aanpakken, maar "zulke tactiek zou toch niet geloond hebben," zei hun coach. "Vooral met het oog op de komende opdrachten, moesten we in ons eigen spel blijven." En dus roeien op de woelige roodwitte baren. De buitenspelval leek wel een aantal keren een goede keuze om overeind te blijven. En dan was er ook Fraizer Campbell die op aangeven van Spencer Verbiest op weg leek naar zijn derde treffer. Hij joeg het leer 'kilometers' over doel. De roodwitte supporters keken verbaasd! Een krul op pass van Darron Gibson ging eveneens over de dwarsbalk. De jonge Mancunian leek wat door zijn beste krachten heen. Toch was het Mamam Souleymane die als eerste vervangen werd. De jonge Togolese sturmer kreeg een harde trap tegen de enkel te incasseren en moest naar de kant.

Er is ook nu hoop op een snelle genezing bij coach Andy Welsh, maar de medische expertise moest na de match nog spreken. Alafu stond ondertussen met zijn eerste kans aan de voet, maar zette naast. En Luciano Olguin deed 'm dat na een dubbele dubbelpass met Ryan Shawcross na. De stevige verdediger liep niet veel later tegen zijn eerste gele kaart in Antwerpshirt aan. De bezoekers probeerden zeker meer dan alleen maar dat derde doelpunt vermijden. Ook Mohamed Cisse incasseerde daarbij geel. De match was in evenwicht, maar de infiltratie van Luciano Olguin werd foutief afgestopt. Nu ging de bal wel op de stip, terwijl dat in de eerste periode na een duidelijk handspel niet het geval was. Volgde een beheerst rechtdoor binnengetrapte strafschop door Alex Di Gregorio. 3-0 en wedstrijd gespeeld. KFC Dessel vond niet meer de veerkracht om nog wat terug te doen. Antwerpcoach Joyce had tijd voor applausvervangingen voor Spencer Verbiest en Alex Di Gregorio. Na de partij complimenteerde de coach zijn volledige spelerskern uitvoerig nadat de supporters hem dat al na het laatste fluitsignaal hadden voorgedaan.

Fraizer Campbell beslechtte de strijd om Deurne-Noord en die titel van schutterskoning blijft een optie!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/02/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
24 Roel van Hemert
6 Moumou Cisse - 70'
16 Ryan Shawcross - 66'
2 Kirk Hilton
3 Kevin Baert
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson
7 Alexandre Di Gregorio - 78' (P)
25 Souleymane Mamam
23 Fraizer Campbell - 8' - 26'
 
58' 25 Souleymane Mamam (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
82' 14 Spencer Verbiest (uit)/
15 Gunter Verjans (in)
88' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
K.F.C. Dessel Sport
21 Rob Van Hoof
2 Robin Jacobs
5 Ben Van Briel
13 Dieter Conderaerts - 73'
6 Gregory Willems - 22'
11 Alan Grozdanic
16 Bjorn Beyens
7 Wouter Vosters
19 Ken Thys
16 Bula Bula Alafu
10 Gabriël Persa
 
46' 2 Robin Jacobs (uit)/
4 Ferhat Teker (in)
82' 7 Wouter Vosters (uit)/
12 Agustin Lopez-Ruiz (in)
82' 19 Ken Thys (uit)/
Kurt Remen (in)