R. Antwerp F.C.

5 - 1

Zat. 24/02/2007 20:00 u.

K. V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.000
 
Scheidsrechter: Dimitri Godart

Lijnrechters: Mark Simons - Erik Waegemans
 
Spandoek fans onderstreept vertrouwen in trainersduo
Eigen bericht - 'Back to basics," was blijkbaar de leidraad doorheen de roodwitte werkweek na de mislukte uitstappen in Tubeke en Tienen. Een ding kan je de selectieheren van R Antwerp FC daarbij niet verwijten: dat ze geen onuitgegeven oplossingen bedenken in geval van moeilijkheden. Verwachtte iemand Damian Allen nog op de rechterflank na zijn blunder in het Bergéstadion? Weinigen. De jonge Brit werd gelukkig in zijn werk bevestigd en daarmee verrasten Joyce-Welsh zelfs de die hard trainingspotters. Alex Di Gregorio had zijn ziekte uitgezweet en kwam logischerwijze terug bij de XI. Voor het overige geen verrassingen aan de aftrap, tenzij de achterban nu al zou twijfelen aan Peter Utaka? Kevin Baert moest even naar de bank om later in de partij een stevige invalbeurt te kunnen neerzetten. Zei coach Warren Joyce: "Kevin Baert is een geweldig talent dat we moeten koesteren. En na de rampzalige week wilde ik hem een beetje sparen om later des te beter gebruik te kunnen maken van dat grote talent." En dat moment volgde al kort na de kampwissel bij een bijzonder comfortabele tussenstand. Met vijf verdedigers tussen de lijnen en twee aanvallers in de dug out leek KV Oostende inderdaad niet gekomen om zich zo maar te laten doen... KVO-coach Wellens hield inderdaad zijn beste schutters achter de hand om vooral de afweer bijzonder goed te stofferen.

Nog voor de jongens van de kust de bal ook maar eenmaal hadden aangeraakt, lag die defensieve tactiek al (bijna) op zijn gat. R Antwerp FC trapte af en via enkele stations tot bij Ryan Shawcross die resoluut de diepte injoeg. Duiveltje-doet-al Utaka stuurde lateraal voor, Fraizer Campbell verzilverde de opgelegde kans. 16" of iets in die buurt, zo lang had het amper geduurd om Begeyn een eerste keer te kloppen. De Oostende-coach mocht achteraf dan wel twijfel zaaien over de rechtstgeldigheid van de treffer, de score stond op het bord. Bij de volgende splijtende passes naar voren, ging als een metronoom de vlag telkens (gepast?) omhoog. KVO kocht zich zo tijd om iets te bedenken. Een strakke cross van Damian Allen richting Alex Di Gregorio onderging hetzelfde lot. Dat was pas balen voor de vele duizenden roodwitte supporters. De songs en de cheers hielden gelukkig niet op. Warren Jocye weet ondertussen heel goed waar zijn fans naartoe willen. En de spelers hadden ook begrepen. Bij de eerste bezoekende kans voor Degroote ging Predrag Ristovic gepast onder de lat en greep klemvast. De doelman moest daaropvolgend een eigen slordig uitverdedigen na terugspeelbal herstellen.

Damian Allen ging de rechterflank af en met links dwong hij de Oostendse portier tot ingrijpen. De hoekschop leverde niets op. Mohamed Cisse oogstte applaus in de afweer, maar nu liep Fraizer Campbell in de val. Even over half weg ging de jonge topschutter wel gepast achter een diepe van Spencer Verbiest. Controle met het hoofd, loopactie en knap binnen: 2-0. Amper twee minuten later lachte Peter Utaka al zijn tanden bloot. Ryan Shawcross ontzette tot bij Spencer Verbiest. Opnieuw de ruimte in. De Nigeriaanse spits controleerde knap en stuurde tussen doelman en verdediging in doel: 3-0. Er was aan alle kanten Oostends protest en daarmee moest alweer een bezoekend bankzitter naar de tribunes. Het blijft een kinderachtig spelletje zonder winnaars! Het blindemansgebaar van Sakanoko richting zijlijn liet scheidsrechter Godart dan weer wel passeren... KVO probeerde nu uiteindelijk toch iets te ondernemen. Het schot van Mazel zwaaierde helemaal nergens naartoe. Het roodwitte middenveld schakelde echter een tandje lager. De Oostendenaars toonden eindelijk iets wat op organisatie leek.

Geduldig passenspel en zo voorzichtig naar voren. De linkerflank liet zich nogal makkelijk rollen en Wallaeys kon al even gemakkelijk een kleine aarzeling van Predrag Ristovic afstraffen. Roodwit reageerde vrijwel onmiddellijk. Fraizer Campbell devieerde een zetje van Peter Utaka naast. Een harde uithaal van Damian Allen op pass van Darron Gibson zoefde kruiselings voorlangs. Kirk Hilton moest een slordige terugspeelbal buitenzetten voor KVO gevaarlijk kon worden. Fraizer Campbell tikte nog een vrijschop van Darron Gibson na een brutale fout op Kirk Hilton aan de tweede paal over doel. Een tuimeling van Damian Allen over een klemvaste doelman richtte gelukkig bij geen van beide blijvende schade aan. Aan de overkant mocht KVO nog twee hoekschoppen op rij trappen, maar het aanvallende compartiment van de kustploeg wist er niets mee aan te vangen. Ook dat was hun coach niet ontgaan.

Na de kampwissel gooide Wellens met Lord en Bates ruim laat bijkomende spitsen in de strijd. Het leverde wel onmiddellijk een corner op. Darron Gibson wist er raad mee. De roodwitte rechterflank kwam onder verdedigende druk te liggen. De Antwerpbank
greep vrijwel onmiddellijk in. Een verdienstelijke Damian Allen stond zijn plaats af aan Kevin Baert waardoor Alex Di Gregorio naar rechts verhuisde. Tactische ingreep geslaagd. Niet veel later haalde het jonge Bosuilproduct in samenspel met Peter Utaka de linkerflank overhoop. Begeyn had een knappe save in huis om het al aanstormende applaus in de kiem te smoren. De uitworp van de doelman werd door Alex Di Gregorio op de linker van Peter Utaka meegegeven. Links voor doel gekomen, trapte de spits met rechts ijzig kalm tussen paal en doelverdediger binnen (4-1). Een nieuwe held met rugnummer negen geboren? De fans scandeerden alvast minutenlang de naam van de nieuweling. Alex Di Gregorio waagde vanop afstand zijn kans op doel. KVO werd enkel gevaarlijk op hoekschop, al liepen de Oostendse aanvallers op een hoop in de zeventien.

Voor de laatste twintig minuten reserveerde de technische staf Luciano Olguin en Mounir Soufiani om uitblinkers Peter Utaka een eerste en Alex Di Gregorio een zoveelste applausvervanging te gunnen. Amper op het terrein of Luciano Olguin rondde een dubbele dubbelpass met Fraizer Campbell over Begeyn af. De Argentijn betrok zijn coach onmiddellijk in het feest. Bijna lukte de spits nog een tweede, maar zijn botsende bal ging rakelings voorlangs. KVO-coach Wellens maakte nog gebruik van zijn laatste wissel, maar dat bracht zijn XI niet meer dichterbij. Lord zette de bezoekende onmacht in de verf door onbesuisd naast te knallen. Roodwit heeft een kwakkelweek afgesloten, maar of het ook wat wordt in de kwartfinale van de beker, daarop had ook een drukbevraagde Peter Utaka geen direct antwoord.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/02/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
24 Roel van Hemert
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross
2 Kirk Hilton
19 Damien Allen
22 Darron Gibson
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio
9 Peter Utaka - 25' - 57'
23 Fraizer Campbell - 1' - 23'
 
53' 19 Damien Allen (uit)/
3 Kevin Baert (in)
72' 9 Peter Utaka (uit)/
10 Luciano Olguin (in) - 75'
77' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
20 Mounir Soufiani (in)
K. V. Oostende
1 Ricky Begeyn
12 Laurent Gomez
15 Sidney Lammens
3 Nick Coppin
25 Aurélien Mazel
2 Brian Vandenberghe
16 Tom Coudeville
4 Lars Wallaeys
20 Erdinç Kurtulus
14 Nick Degroote
10 Bassalia Sakanoko
 
46' 3 Nick Coppin (uit)/
19 Lionel Lord (in)
46' Erdinç Kurtulus (uit)/
9 Guy Bates (in)
78' Lars Walleys (uit)/
8 Andrew Bultynck (in)