K.V. Kortrijk

0 - 0

Zon. 04/03/2007 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Guldensporenstadion

Toeschouwers: 4.200
 
Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters: Alex Verstraeten - Michael Keyen
 
"Suck down the lemons" (W. Joyce)
Eigen bericht - Een lachende derde in het spel na de midweek-bekeropdrachten? FC V Dender had aan de laatste tien minuten genoeg om de nieuwe KVSK-coach (aandachtig toeschouwer in Kortrijk) opzij te zetten. De Mechelse elf van Peter Maes (ook al druk looplijnen van de tegenstander van volgende week noterend in het Guldensporenstadion) lieten tegen KFC Dessel geen steekje vallen. Bleven dus KV Kortrijk en/of R Antwerp FC om na een onderlinge confrontatie (eventueel) achterop te geraken. De jonge bende van coach Warren Joyce moest dus de punten gaan halen in West-Vlaanderen met de bijkomende opdracht niet tegen een gele straf aan te lopen om de topper tegen YR KV Mechelen niet te moeten missen. Op alle roodwitte gezichten een verbeten trek bij de opwarming, ook bij coach Andy Welsh was dat niet anders. De technische staf van R Antwerp FC kon geen beroep doen op de ervaring van Gunter Verjans die met zijn rug sukkelt, Kirk Hilton die al enkele dagen grieperig rondloopt en Mamam Souleymane wiens geniale invallen sedert zijn enkelblessure node gemist worden. Kevin Baert kreeg de voorkeur op de Engelsman Damian Allen voor rechtsmidden en Mounir Soufiani kreeg de niet zo eenvoudige taak om voor het eerst sedert zijn komst naar de Bosuil de linksachterpositie te bevolken. Nong kreeg van KVK-coach Van Haezebrouck 45' om de Antwerpafweer te ontmantelen. Na de pauze werd de spits gewisseld voor sierduiker Landu Tubi...

KVK trapte af en het was niet direct duidelijk of de lokale roodwitten een aanvallende koers zouden voetballen. Scheidsrechter Flament liet van bij het begin geen twijfel over zijn rol bestaan. Chen maaide een doorgebroken Utaka, bal aan de voet, neer en keek onmiddellijk tegen geel aan. Roel van Hemert knalde op doel, hoog over. Nong antwoordde met een schotje naast. In de volgende minuten trokken de lokale roodwitten het initiatief, hoewel nog een beetje voorzichtig, naar zich toe. KVK bespeelde de rechterflank. Nong kon op Ristovic koppen. Zonder succes. R Antwerp FC moest achteruit en reageerde naar de aard en inzichten van zijn trainersduo: op zijn Engels, dus. De aanwaaierende hoge ballen waren evenwel een kolfje naar hoofd en voeten van KVK-aanvoerder Demets. Het duo Campbell-Utaka bleef helaas oneindig moeilijk aanspeelbaar. Op het kwartier toch een goeie gebonden aanval van R Antwerp FC over links. Alex Di Gregorio kreeg aangespeeld van Fraizer Campbell, draaide goed van zijn verdediger weg, maar schoot te zwak in. KVK-doelman Mollez voor het eerst echt aan 't werk.

Hoewel het meest balbezit, slaagden de lokalen er ook maar mondjesmaat in aan het doel van overbuur Predrag Ristovic te geraken. Al over halverwege die eerste periode stuitte Vervaeke eerst op de stevige Shawcross en over de rebound van diezelfde Kortrijkzaan bleef de Antwerpdoelman baas. Aan de overkant kopte Peter Utaka een voorzet van Alex Di Gregorio naast. Provoost ging zijn kans vanop afstand, maar ook nu was de poging slechtgericht. Predrag Ristovic moest met de voet een verraderlijke trap van Vervaeke afweren. Bij de volgende Kortrijkse verre bal werd de Antwerpdoelman onder de zoden gestopt en diende hij zich een eerste keer te laten verzorgen. Naar de rust toe nog wat middenveldspel over en weer. Een poging van Provoost ging met links naar de verkeerde kant van de staak. Mounir Soufiani stuurde tegenstander Nong nog net voor inrukken richting eigen doel, maar de afwerking zwaaierde het doel voorbij. Rusten met een ongeschonden beginscore op het bord.

Bij de kampwissel bracht KVK schwalbe-kampioen Landu Tibu mee uit de kleedkamer om een onzichtbare Nong te vervangen. De Antwerpbank behield het vertrouwen in zijn begin-XI. Ook nu trok de wedstrijd zich maar moeizaam op gang. Toch leek een onafwendbare beslissing al vroeg in de maak. Shawcross zette te zwak weg, Vermast pikte op en haakte zich in Moumou Cisse vast. Genoeg voor een elfmeter, vond scheidsrechter Flament. De gele kaart bleef gelukkig nog even op zak. Jarakovic stampte gewonnen verloren over de grond. Predrag Ristovic greep klemvast in. Vervolg met een dubbele blanke score. De gele kaart die Fraizer Campbell niet veel later na een werkelijk onschuldig duel moest incasseren, zette opnieuw kwaad bloed bij de roodwitte bezoekers. De jonge Mancunian reageerde zijn frustratie af met een goedgerichte kopbal op doel. Mollez haalde de bal met de vuist vanonder de lat vandaan. Nog voor de corner getrapt werd, kwam Luciano Olguin Peter Utaka vervangen (53') en misschien was de keuze beter op diens spitsbroeder gevallen. Wie zal het zeggen?

Antwerpdoelman Ristovic ging op avontuur met de bal, maar zag helaas aan de zijlijn geen andere optie dan buiten te trappen. Coach Joyce zag het gevaar van een snelle KVK-inworp en 'bevroor' net als zijn grote voorbeeld Preud'homme woensdag de bal. Dit keer niet zonder gevolg. De Antwerpcoach moest vanop de tribune toekijken hoe zijn collega Welsh 't overnam. En zijn team verloor in een volgend duel een van zijn spelers. Fraizer Campbell zette zich door op Chen die voor dood achterbleef. Een opstootje volgde waarbij een aantal Kortrijkzanen de frÍle aanvaller bedreigden. Peter Utaka & co. moesten hun ploegmaat ontzetten, waarna de beide aanvallers hun verhaal onder de douche kwijtkonden. De match leek plots helemaal onder controle van KVK. Het was nu flink op de tanden bijten voor de bezoekers. Dat gold Predrag Ristovic het eerst. Landu Tibu ging fors met twee voeten vooruit in op de Antwerpdoelman. Keeperstrainer Wim Coremans die zich van nabij van de situatie kwam vergewissen, meende van scheidsrechter Flament begrepen te hebben dat "hij er niets van had gezien"! Waarom hij dan met een vrijschop liet herbeginnen, vraag je je allicht niet af.

In het strafschopgebied bleven Cisse & co toch heel goed baas, al was er ook een knappe Roel van Hemert om waar nodig een gaatje te dichten. Onder het goedkeurend oog van scheidsrechter Flament mocht sierduiker Landu Tibu tot vier keer toe proberen een tweede strafschop te versieren, waarna hij uit eigen beweging zijn pogingen opschortte. Na de weinig efficiŽnte KVK-stormloop, kreeg de jongerenbende van Welsh pas echt grip op het slotkwartier. Demets mocht met de hand een inzet van de ingevallen Damian Allen wegwerken. Een kleine tien minuten voor tijd ontsnapte KVK aan groot gevaar. Luciano Olguin trok op avontuur langs drie verdedigers, maar kon het opwippertje niet meer over Mollez en in doel sturen. Seconden voor tijd ging een hele krachtige, lange vrijschop van Darron Gibson rechtstreeks in doel. Flament keurde het doelpunt om onduidelijke redenen af en hield zo hoogstpersoonlijk de bezoekende nul op het bord. "We had to suck down the lemons," balde Antwerpcoach Warren Joyce zijn ontgoocheling over het matchverloop samen. Een lachende derde in het spel? FC V Dender is opnieuw zes punten los.

Volgende week beslist een onderlinge confrontatie tussen R Antwerp FC en YR KV Mechelen wie in de slipstream van de seizoensrevelatie meegaat... Warren Joyce mist alvast zijn prijsschutter vanwege schorsing.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/03/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
24 Roel van Hemert
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross
20 Mounir Soufiani
7 Alexandre Di Gregorio
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson
3 Kevin Baert
9 Peter Utaka
23 Fraizer Campbell - 50' - 56'
 
53' 9 Peter Utaka (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
77' 3 Kevin Baert (uit)/
19 Damien Allen (in)
K.V. Kortrijk
24 Peter Mollez
19 Xavier Chen - 3'
3 Stephan Demets
4 Vincent Provoost
7 Ivica Jarakovic
5 Mehdi Makhloufi
18 DaniŽl Calvo
8 Jo Vermast
11 Bas Vervaecke
17 Brecht Verbrugghe
9 AloÔs Nong
 
46' 9 AloÔs Nong (uit)/
10 Christian Landu Tubi (in)
77' 5 Mehdi Makhloufi (uit)/
21 Nicolaas Gezelle (in)