R. Antwerp F.C.

2 - 2

Zat. 31/03/2007 20:00 u.

R. Exc. Virton

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7.250
 
Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters: Danny Vanderhoven - Laurent Castel
 
Koele scherprechter in de 17 gevraagd...
Eigen bericht - Warren Joyce had een koffer vol complimenten mee voor tegenstander R. Exc. Virton. De Antwerpcoach stoffeerde daarmee ook het begin van zijn matchanalyse. Hij kwam dicht in de buurt van de claim van de bezoekers. Virtoncoach Grandjean sprak naar waarheid zelfs onomwonden van de overwinning mee naar huis nemen en dat klonk zeker niet als een slip of the tongue. Een halve revanche voor de groenwitte thuisnederlaag dank zij o.a. scherprechter Fangzhuo Dong, mogen we dit op zijn minst wel noemen. Gelukkig veel minder incidenten. Ook een uitgesproken andere balans in de kaartenlast, al zal dat Ryan Shawcross en Mounir Soufiani die in een moeite wel allebei hun derde van 't seizoen te zien kregen worst wezen. De roodwitte technische staf moet dus voor de volgende opdracht in Limburg wel op zoek naar twee andere, stevige verdedigers. Naar effect was deze 2-2 dus voor geen van beide partijen een puntendeling. De roodwitte achterban stuurde de eigen spelers onder een afkeurende woordenreeks naar de kleedkamer. "Lazybones," klinkt in 't Engels misschien nog net niet als een verwijt, de echt Antwaarpse variant daarentegen... De Antwerpcoach liet zich niet op onmacht en ontgoocheling pakken, maar ook bij hem knaagden die gevoelens. 't Is nog niet over, maar de weg te gaan lijkt na elke wedstrijd telkens wel een heel stuk langer...

Met Roel van Hemert toch op rechtsachter, kreeg het Antwerptrainerscollectief in laatste instantie het momenteel sterkste elftal tussen de lijnen. Verzorgde zelf de opwarming en verscheen in tegenstelling tot wilde speculaties in de pers, in gewone kledij en in normale doen in de neutrale zone. R. Exc. Virton mikte in fluo groene shirts op een opvallende entree. En daarin zijn ze zeker geslaagd. Vanaf de aftrap duurde het niet lang of ze gingen via Lamonaca al een eerste keer langs de linkerflank tot aan het doel van Predrag Ristovic. De roodwitte diepe bal als antwoord op het Virtonese spel, was te simpel om de bezoekende afweer in verlegenheid te brengen. Peter Utaka wist zich bovendien geen raad met de (overdreven) preciese buitenspelval. Op de dertiende minuut het eerste bezoekende doelgevaar als Hareau overhoeks voorbij het doel joeg. Wie anders dan Fraizer Campbell was de eerste in witte shirt om te antwoorden? Op aangeven van Peter Utaka scheerde het schot uit de draai de buitenkant van de staak. Even later nog een leuk geplaatste kopbal van de Engelse spits, maar ook nu bleek het doelkader te klein.

Dan was het weer wat indommelen tot de Royalisten uit Virton Coquelet door de buitenspelval zagen spurten en zijn ploeg met een buffelschot meteen ook op voorsprong brengen (28'). Er zinderde een schok van ongeloof door het stadion... Vier minuten later knalde Mounir Soufiani op een slecht afgeweerde vrijschop van Darron Gibson via onderkant lat onhoudbaar in het dak van het doel (1-1). Roodwit zette nu eindelijk aan voor een betere periode. De bezoekers beantwoordden deze opflakkering met potig spel en keken op enkele minuten tijd tegen drie gele kaarten aan. Veel doelgevaar leverde dat niet op, wel integendeel. Het was Predrag Ristovic die met inzet van zijn brede borstkas en zijn twee grijparmen Coquelet van een tweede doelpunt moest houden. Fraizer Campbell rondde een knappe slalom veel te zwak af zodat doelman Leyder ook nu baas bleef. Keren met een wat onrust(ver)wekkende 1-1 op het bord.

Bijna identiek begin van de tweede helft. Nu was het Antwerpspits Peter Utaka die vanaf de aftrap links naast het doel trapte. Wie een stevige roodwitte machtsgreep verwachtte, kwam bedrogen uit. Het team van het Antwerptrainerscollectief bleef twijfelachtig spelen. De bezoekers maakten daarvan dankbaar gebruik om zich volop te presenteren. Ze bleven aangebonden combineren met variatie tussen superkort en diep en zetten behoorlijk druk langs de flanken. Even over het uur leverde dat opnieuw succes en voorsprong op. De linkerflank zette voor. Callicchio verraste de Antwerpdoelman met een geplaatste kopbal. Er zinderde een schok van onvrede door het stadion... De Antwerpcoaches reageerden vrijwel onmiddellijk met een dubbele wissel. Alex Di Gregorio uit noodzaak na een stevige tik op de knie, Peter Utaka waarschijnlijk uit gewoonte werden gewisseld voor Kevin Baert en Luciano Olguin. En hoewel de jonge middenvelder zich direct in het spel liet betrekken, duurde het nu ruim lang voor de thuisspelers de fluo-shirts met een bijna identiek kopbaldoelpunt van repliek dienden.

Spencer Verbiest trapte de vrijschop op het hoofd van Ryan Shawcross die voorbij een tegenstander naar de korte hoek krulde. In de nasleep van de viering werden Mounir Soufiani en de auteur van de goal geboekt. Alweer een aanslag op de behoorlijk dunne kern! De Virtonezen voelden zich met de minuut 'zegezekerder' en wisselden behoorlijk hakwerk met gele gevolgen af met bij momenten strelend samenspel. Het eigen doel kwam nog nauwelijks in gevaar. Van een volgehouden lokaal stormoffensief was geen sprake. Meer nog het was oppassen geblazen of de bezoekers deden een greep naar de driepunter. Uiteindelijk kwam het uit op een bijzonder ontgoochelende 2-2. R Antwerp FC verliest niet alleen alweer broodnodige punten, maar boet ook een stuk aan vertrouwen in... Doemdenkers zien nu al de onvermijdelijke eindronde als scenario opduiken in hun zwartste dromen... Geen speler die de gedachten een andere richting uitstuurde...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/03/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
24 Roel van Hemert
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross - 72' - 73'
20 Mounir Soufiani - 32' - 73'
25 Souleymane Mamam
22 Darron Gibson
14 Spencer Verbiest - 71'
7 Alexandre Di Gregorio
23 Fraizer Campbell
9 Peter Utaka
 
64' 7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
3 Kevin Baert (in)
64' 9 Peter Utaka (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
75' 25 Souleymane Mamam (uit)/
19 Damien Allen (in)
R. Exc. Virton
16 Michael Leyder
6 Steve Gustin - 33'
14 Guy Blaise - 36'
18 Emmanuel Coquelet - 28'
8 Gaetano Lamonaca - 37'
10 Sébastien Hareau
19 Mathieu Godart - 74'
33 Marc-Antoine Gbarssin
23 Stéphane Van De Sande - 75'
22 Benjamin De Oliveira Rogerio - 76'
13 Olivier Calicchio - 63'
 
79' 22 Benjamin De Oliveira Rogerio (uit)/
11 Barek Bendaha (in)
84' 10 Sébastien Hareau (uit)/
20 Sébastien Do Rosario (in)
92' 22 Benjamin De Oliveira Rogerio (uit)/
12 Simon Dupuis (in)