KVSK United O.-L.

3 - 1

Zat. 07/04/2007 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stedelijk Sportstadion

Toeschouwers: 3000
 
Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters: Eddy Roosens - Toon Bieseman
 
KVSK bezorgt roodwit opnieuw een kater
Eigen bericht - Spencer Verbiest had in de pers gewaarschuwd voor het gevaar van de verplaatsing naar Noord-Limburg. Het leken haast profetische woorden. Gesteund door vele honderden fans, kwam roodwit wel al vroeg op voorsprong, maar kon geen vervolg brengen op dat vroege succesje. KVSK sloeg al binnen 5' terug, ook al vanop de stip. Bleef vervolgens onder aanvoering van speler-coach Haagdoren de herschikte Antwerpachterhoede bestoken. Na de pauze scoorde ex-Antwerpspeler Pereira nog een tweede keer en bezegelde zo het lot van de bezoekers. Mathematisch is de titelstrijd nog niet over, maar het lijkt steeds meer op een schimmenspel met heel in de verte opponent FC V Dender EH...

Was coach Warren Joyce tijdens de opwarming nog prominent aanwezig, tijdens de match was hij nergens in de neutrale zone te bespeuren. De keuzes waren gelukkig al veel vroeger gemaakt. De zoektocht in de kern naar vervangers voor de geblesseerde Kirk Hilton en de geschorsten Mounir Soufiani en Ryan Shawcross begon al op dinsdag. Je zag zo de diepe denkrimpels bij de beide coaches van wie Andy Welsh zijn team uiteindelijk toch van in de dug out mocht begeleiden. De beide ploegen acteerden vanuit een nogal voorzichtig concept, maar zeker niet defensief. In de eerste minuten was er al enige dreiging op de beide doelen met enkele hoekschoppen tot gevolg. Bij de eerste schermutseling in het strafschopgebied ging de bal op de stip. Alex Di Gregorio klaarde de klus tegen gewezen ploeggenoot Govert Boyen. De bezoekers klommen weliswaar op voorsprong, maar hielden het tempo zo laag dat Haagdoren & co. vanzelf terug in de partij kwamen. Bij de eerste schermutseling aan de overkant wees plaatsvervangend scheidsrechter Gumienny opnieuw naar het ronde punt. De bijhorende gele kaart voor Mohamed Cisse zou verstrekkende gevolgen krijgen.

De lokale fans zagen het niet graag gebeuren, maar Thompson faalde niet. Terwijl in Deinze en Mechelen de ontwikkelingen zich opvolgden, stond de beginstand terug op het bord. Hoewel de lokalen gedrevener (leek het wel) acteerden, kon roodwit lange tijd gelijke tred houden. De roodwitte afweer opgebouwd rond Gunter Verjans en met Mohamed Cisse in de rol van de geschorste Ryan Shawcross, moest daarbij wel meer weggeven. Peter Utaka lag op de loer om de vele slordigheden van Boyen & co. te belopen, maar kon er helaas geen doelgericht gebruik van maken. Net voor de pauze wel lokale voorsprong. Ícal gooide naar de rechterkant tot bij Haagdoren die meteen Pereira bediende. De spits prikte vliegensvlug onder Antwerpdoelman Ristovic in doel. Net als het vorige siezoen scoorde de nr. elf ook nu dus tegen zijn ex-club. 2-1 bij de rust. Daar konden de bezoekers maar weinig op afpingelen.

En de miserie voor de XI van Welsh was nog niet over. Onder een loden 'shame on u!' van de eigen achterban moesten ze trachten de opgelopen schade op te halen. Dat lukte helaas niet. Niemand durfde nog actie maken en KVSK speelde eendrachtig de laatste titelkansen van de bezoekers op een hoopje. Al na amper 50' was het over en uit. Haznadar snelde de linkerflank af, Roel van Hemert en Gunter Verjans amechtig hijgend achterlatend, zette voor en Pereira tekende voor zijn tweede van de avond (3-1). De enige reactie van de roodwitten kwam enkele minuten later vanaf de kant. Liefst zes bordjes omhoog voor drie vervangingen tegelijk: rechtsachter Roel van Hemert, linksachter Cedric Tomsin en rechtsmidden Mamam Souleymane werden vervangen door Kevin Baert, Damian Allen en Luciano Olguin. Het zette helaas niet veel zoden aan de (Gestelse) dijk. De herschikking van verdediging, middenveld en aanval bracht zoveel onzekerheid dat bij het ingaan van het laatste kwartier verdediger Mohamed Cisse (na een schwalbe-achtige val van de tegenstander) met een tweede geel karton werd weggestuurd.

Antwerpfans bewaren inderdaad nooit beste herinneringen aan deze scheidsrechter. Pas in de slotfaze van de tweede periode trapte Alex Di Gregorio voor de eerste echte poging van ver op doel. Volgde nog een wat moeilijke redding voor Govert Boyen en een minuutje voor tijd nog een trap naast de linkerpaal van Alex Di Gregorio. De thuisploeg zette daar qua mogelijkheden niet spectaculair veel tegenover, maar de coach kon zijn laatste tien minuten rustig gebruiken om nog drie applausvervangingen te realiseren. Gevraagd naar hun verwachtingen voor de komende weken, bleven zowel coach Warren Joyce, Alex Di Gregorio en Spencer Verbiest aan de oppervlakte. Geen van allen liet zich verleiden tot boude uitspraken.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/04/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
24 Roel van Hemert
15 Gunter Verjans
6 Moumou Cisse - 18' - 76'
4 CÚdric Tomsin
25 Souleymane Mamam
22 Darron Gibson - 20'
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio - 13' (P)
23 Fraizer Campbell
9 Peter Utaka
 
56' 4 CÚdric Tomsin (uit)/
3 Kevin Baert (in)
56' 24 Roel van Hemert (uit)/
19 Damien Allen (in)
56' 25 Souleymane Mamam (uit)/
10 Luciano Olguin (in)
KVSK United O.-L.
1 Govert Boyen
12 Ahmet Ícal - 12'
3 Harald Pinxten
6 Pieter MBemba
23 Marc Eberle
21 Vincent Euvrard
7 Philip Haagdoren
4 Christophe Delande
18 Admir Haznadar
11 Marcos Pereira - 39' - 54'
25 Ode Thompson - 18' (P)
 
79' 18 Admir Haznadar (uit)/
26 Fabio Caracciolo (in)
87' 12 Ahmet Ícal (uit)/
5 Harm Luyten (in)
88' 7 Philip Haagdoren (uit)/
17 Davy Heymans (in)