R. Antwerp F.C.

0 - 2

Zat. 28/04/2007 20:00 u.

O.-H. Leuven

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Pol Vanboekel

Lijnrechters: Marco Buijk - Rik Balder
 
Nieuw verlies en thuisrecord ligt aan scherven
Eigen bericht - Coach Brepoels van O.H. Leuven had woorden van lof voor zijn elftal. De fusieclub behaalde een mooie zege en onderstreepte overtuigend het huidige vormpeil. O.H.L. is nu al zo aardig op dreef dat ze favoriet lijken voor de eindronde... op voorwaarde uiteraard dat de club zich uiteindelijk kan kwalificeren. Bij R Antwerp FC kampt trainer Warren Joyce niet meer met dat probleem. Als winnaar van de tweede periode is de Bosuilclub inmiddels al geplaatst. Het huidige spelpeil dat er helaas deze week terug op achteruit ging, rammelt op zoveel posities dat iedereen, de eigen achterban incluis, slechts een figurantenrol voor de roodwitte XI ziet weggelegd. Was 'consistency' het magische woord van een ruime eerste seizoenshelft, dan zijn 'togetherness' & 'spirit' nu de meest gebezigde toverwoorden in de wandelgangen van het Bosuilstadion. Er resten de coaches en hun vreselijk geplaagde selectie nu nog amper drie weken om de nieuwe slag voor te bereiden. De hoop op promotie blijft, bevestigde clubsecretaris Paul Bistiaux in ons interview na de wedstrijd. Ook na het dubbele verlies van vanavond. Niet alleen werd met cijfers en kaarten verloren, de ongeslagen status op de eigen grasmat ligt inmiddels ook aan diggelen...

Al in de eerste minuut testte ex-Antwerpspeler Fedorow de rechterflank van de nieuwherschikte roodwitte achterhoede met Allen (rechts), Shawcross (voorstopper), Soufiani (...) en Tomsin (links). Debutant Isa Izgi kon deze keer nog de meubelen redden. Amper twee bijkomende minuten had het duo Fedorow-Mosia nodig om de roodwitte defensieve wirwar pijnlijk bloot te leggen. De linkerflank rolde op, Mosia klopte de hopeloos gribbelende Isa Izgi (0-1). Geen leuk begin dus voor de doublure van Predrag Ristovic die pas voor de eerste keer tussen de palen stond. Al onmiddellijk nieuw bezoekend gevaar voor de buitenspelval beiderzijds de match enige tijd op slot zette. Mosia knalde naast. Kevin Baert stuurde een terugvallende bal buiten het kader. OHL was spelbepalend, maar pal op het kwartier brak R Antwerp FC met een vrijschop van Darron Gibson toch een keertje door de offside. Alex Di Gregorio vond niet de gepaste afwerking. OHL combineerde vlot over de flanken. Bij R Antwerp FC grepen Ryan Shawcross & co. naar de verre bal die keer op keer meesterlijk werd afgevlagd. De enkele honderden bezoekende fans overstemden dan al het roodwitte legioen dat er stilaan het heen en weer van kreeg.

Ondanks Leuvens overwicht in het duel, werd de strijd volop op het middenveld beslecht. Doelgevaar leverde dat weinig op, al had Antwerpdoelman Izgi het geluk aan zijn zijde als een schot van Fedorow op de dwarsbalk uiteenknalde. Rusten met bezoekende voorsprong.

De roodwitten begonnen iets gedecideerder aan de tweede periode. OHL trok zich ietwat terug en joeg op zijn beurt de bal de diepte in. Ex-Antwerpspeler Greven lijkt die kunst echt goed te beheersen, de bal kwam immers niet zomaar lukraak aanvliegen. Bezoeker Serville was de eerste na de pauze om het vijandige doel te bestoken. Ook Darko Lukanovic kreeg daar met het hoofd een uitstekende kans toe, maar kopte over. Mosia kreeg de bal vanop de linkerflank aangespeeld en ook deze keer miste de pocket-spits niet (0-2). Het roodwitte volk morde in de taal van over 't Kanaal. De technische staf greep in met een dubbele wissel. Alain Van Mieghem (voor zijn eerste opvallende speelminuten van het seizoen) en Mamam Souleymane moesten het elftal een offensieve impuls geven. De herschikking kostte helaas lange bange minuten. Ryan Shawcross kon wel een keertje op doel koppen, maar miste het kader. Bezoekend coach Brepoels kon ook aan zijn tactische vervangingen beginnen waarbij het aanvallende geweld van Fedorow en Schoonjans naar de kant werd gehaald. R Antwerp FC speelde een frustrerend laatste kwartier waarbij Darko Lukanovic en Ryan Shawcross nog tegen geel aankeken en invaller Mamam Souleymane zonder meer terecht met rood werd weggestuurd.

Waarom OHL tot drie keer toe aan diezelfde sanctie ontsnapte, blijft een duidelijke oneerlijkheid. Kwam Kevin Baert goed weg, zijn onfortuinlijke ploegmaat Soufiani verliet na een aanslag op zijn enkel met fysiek letsel het stadion. De Engelse spelers werden opnieuw opgezadeld met nieuw psychisch leed nadat een (klein) deel van de supporters, volgens Paul Bistiaux geheel ten onrechte, ze alweer tot zondebok koos.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/04/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Isa Izgi
19 Damien Allen
16 Ryan Shawcross
20 Mounir Soufiani - 82'
4 CÚdric Tomsin - 49'
3 Kevin Baert
22 Darron Gibson - 51'
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio
9 Peter Utaka
17 Darko Lukanovic - 78'
 
61' 4 CÚdric Tomsin (uit)/
8 Alain Van Mieghem (in)
61' 19 Damien Allen (uit)/
25 Souleymane Mamam (in) - 88'
85' 20 Mounir Soufiani (uit)/
15 Gunter Verjans (in)
O.-H. Leuven
1 Thierry Berghmans
3 Dennis Odoi
17 Ugo Nwadikwa
4 Samuel Greven - 92'
5 Joeri Vastmans
14 Kevin Serville
15 Kevin Janssens
22 Fabrice Omonga
9 Boy-Boy Mosia - 3' - 67'
11 Giovanni Fedorow
18 Tail Schoonjans
 
69' 11 Giovanni Fedorow (uit)/
19 Nils Schoutenden (in)
74' 18 Tail Schoonjans (uit)/
13 Bjorn Ruytinx (in)
80' 3 Dennis Odoi (uit)/
2 Jonathan De Falco (in)