K.M.S.K. Deinze

1 - 2

Zat. 05/05/2007 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Burg. Van De Wielestadion

Toeschouwers: 1.652
 
Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters: Mark Simons - Toon Bieseman
 
Personeelswissels geven nieuw elan...
Eigen bericht - De kassier van de Oost-Vlamingen is dit weekeinde allicht het grootste slachtoffer geworden van de tijdelijke inzinking van de bezoekers van R Antwerp FC. Inderdaad, afgerond slechts 1652 voetbalfans waren bereid gevonden om de wedstrijd tussen de nrs. zes en vier uit de klassering bij te wonen. Samen met de neutrale waarnemers, kon ook de lokale coach zich vinden in de overwinning van de roodwitten. De selectieheren van de Bosuilclub hadden nochtans tot kopbrekens toe gezocht naar een valabele pion op elke plaats in het elftal. Met het uitvallen van rechtsback Damien Allen bovenop de voortdurende onbeschikbaarheid van David Gray en Roel van Hemert voor dezelfde positie, was die keuze al lang geen evidentie meer. Hoewel eerder vertrouwd met een plaats centraal in het hart van de verdediging, kreeg Sam Lavan de taak om op rechts over te nemen. Voor de linksback kreeg 'nieuweling' Alex Di Gregorio de voorkeur op Cedric Tomsin. Gelukkig was er opnieuw Mohamed Cisse om de achterhoede in evenwicht te houden. Als smaakmaker in de plaats van de geschorste Darron Gibson, kreeg Alain Van Mieghem een (schaarse) kans. Fraizer Campbell en Luciano Olguin roerden indien mogelijk de aanvalstrom. En dan was het voor de niet zo talrijk meegereisde roodwitte fans (bang) afwachten of en hoe de puzzel in mekaar zou passen.

Bleek al direct dat de achterlijn de vroege oranje-zwarte stormloop best zou weten te weerstaan. Voor het eerst in hoeveel weken haalden Cisse & co. de buitenspelval daarbij als wapen ter hand. KMSK zou er meer dan een beetje moeite mee hebben. Offensief was het een beetje zoeken voor de jongens van Joyce-Welsh. Ieder leek zijn positie wel te beheersen: Kevin Baert in een vrije rol, Alain Van Mieghem als tussenschakel, Mamam Souleymane spurtend op de rechterflank en vooral Spencer Verbiest die meermaals zijn onervaren linkerback kwam ruggensteunen. De eerste Deinzense dreiging via Hermans werd in corner afgeweerd door Ryan Shawcross. Neen, dit keer zette de jonge Mancunian geen enkele keer aan voor de verre diepe bal. Spencer Verbiest en Alain Van Mieghem in hun rol als spelmakers haalden in duo de bal op. Een uitbraak van Alain Van Mieghem over de rechterflank leverde dank zij een inspanning van Fraizer Campbell een hoekschop voor zijn team op. Kevin Baert voelde zich in zijn sas in zijn vrije rol en het balbezit dat KMSK de bezoeker liet. Toch was het adem inhouden als doelman Isa Izgi een diepe bal liet botsen, zo het duel tegen Coulibaly verloor, maar fysiek te zeer bedreigd was zodat er dus een vrije trap voor de doelman volgde.

Kevin Baert reageerde met een mooie uitzwaaier die links naast het doel van Dobbelaere belandde. Halverwege de eerste helft klom KMSK toch op voorsprong. Gevleid, maar de 1-0 stond dank zij de inzet van Addo op het bord, zij het dat de stadionomroeper wel enige moeite had met het bepalen van de schutter. 't Was zaak voor R Antwerp FC vlug te reageren. Dat hoorde je zo aan het stijgende volume vanuit de dug out. Fraizer Campbell deed iets onnavolgbaars met een aanwaaierende diepe bal en de bordjes hingen opnieuw in evenwicht. Zonder echt veel kansen af te dwingen kantelde de match nu opnieuw in het voordeel van de bezoekers. De steun van de twaalfde man klonk niet zo indrukwekkend, maar was wel onvoorwaardelijk. Het bezorgde de roodwitte spelers de nodige drive. Luciano Olguin in een duel met Masureel en Sam Lavan gingen het reglementenboekje daarbij volgens de spelleider te buiten. Allebei werden ze in aanloop naar het rustsignaal geboekt. Helaas geen doelpunten meer en dus rusten met 1-1.

Weinig werk voor de doelmannen voor de pauze. Doelman Dobbelaere had daarbij een zekerder indruk gemaakt dan zijn overbuur. Toch kon Fraizer Campbell al direct na de kampwissel een foutje van de Deinze-doelman af te straffen. Luciano Olguin verplichtte Dobbelaere tot graaien. De terugspringende bal werd staalhard ingeschoten door de jonge Mancunian (1-2). Handen op mekaar voor zijn twintigste goal van het seizoen. De jonge spits oogstte ook tijdens de persconferentie complimenten vooral voor de verhouding leeftijd-kwaliteit. Een spits met grote toekomst... R Antwerp FC op voorsprong. KMSK kon het tempo nu tijdelijk niet belopen. Een corner van Spencer Verbiest werd al bijna onmiddellijk door Fraizer Campbell naastgetikt. Een kopbal van Luciano Olguin kon in uiterste reflex door Dobbelaere worden afgeweerd. Goed moment voor een tactische ingreep door Warren Joyce. Cedric Tomsin nam over van Kevin Baert, maar wel op linksachter. Alex Di Gregorio mocht van zijn wat ongelukkige linkeruithoek van het terrein weg in steun van het offensief. Op links probeerde Bob Cousin zijn elftal wat uit de omknelling te halen. Op corner kopte Sam Lavan voorlangs. Antwerpdoelman Izgi had zijn beide vuisten nodig om de voorsprong te beveiligen.

De assist was van Cousin, de doelpoging van Nfor. Mamam Souleymane flyerde, Van Mieghem verdeelde. Luciano Olguin hield druk op de achterlijn. Een gekruld schot van de spits viel over het doel. Een vrijschop van Hermans werd door Izgi in twee keer gestopt. Echt klemvast toonde de Bosuildoelman zich niet doorlopend. Een gesel voor de tegenstanders, zo stelde Luciano Olguin zich aan en dat was er aan te horen als hij ruim tien minuten voor tijd onder een striemend fluitconcert van de lokale aanhang zijn plaats afstond aan Darko Lukanovic. Een derde keer scoren lukte de bezoekers niet. Na de applausvervanging van Alain Van Mieghem richtte KMSK nog een fel slotoffensief aan. R.A.F.C. verdedigde overtuigend de voorsprong.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/05/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Isa Izgi
5 Sam Lavan - 42'
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross
7 Alexandre Di Gregorio
3 Kevin Baert
8 Alain Van Mieghem
14 Spencer Verbiest
25 Souleymane Mamam
10 Luciano Olguin - 41'
22 Fraizer Campbell - 28' - 48'
 
51' 3 Kevin Baert (uit)/
4 Cédric Tomsin (in)
78' 10 Luciano Olguin (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
86' 8 Alain Van Mieghem (uit)/
15 Gunter Verjans (in)
K.M.S.K. Deinze
1 Sven Dobbelaere
20 Jan Masureel - 41'
16 Rensford Addo - 23'
8 Frederik Thoma
9 Joeri Pardo - 62'
17 Sebastien Hermans
7 Aurélien Lecaillier
4 Gregory Houze
12 Bob Cousin
21 Nfor Ernest Webnje - 82'
6 Elimane Coulibaly