Plaats: Jules Ottenstadion

Toeschouwers: ---

Scheidsrechter: ---

ARA la Gantoise - Royal Antwerp FC

Onze rood-witten zijn bij de wispelturige ARA la Gantoise eens flink bij schot geweest om keeper Celie drie maal te doen visschen. De twee punten zijn voor Royal Antwerp FC van groot belang en zullen vertrouwen in de toekomst schenken. Rood-wit had haar opstelling licht gewijzigd, daar Willy Ulens de plaats van Louis (Bob) De Deken inneemt als back en de de voorlijn door Charles Simons, Ferdinand Wertz, Flor Lambrechts, Jos Mortelmans en Dis Bastin gevormd wordt.

ARA la Gantoise vertrekt met het voordeel van den wind, toch komt de eerste aanval langs Dis Bastin, wiens center door Ferdinand Wertz juist boven de lat gekopt wordt. R.A.F.C. bekomt twee corners zonder profijt. Aan den 14en minuut kan Ferdinand Wertz op corner van Dis Bastin het eerste puntje aanteekenen. Aan den 23en minuut is Dis Bastin met den bal weg en doelt een tweede punt. Lammens verkijkt twee schoone kansen waarna Alfons Mertens op center van Charles Simons na 39 minuten spel de voorsprong vergroot tot 3-0.

De tweede helft is verdeeld en het is slechts aan den 30en minuut dat Van Overmeiren op overzet van De Coninck het eerste tegenpunt maakt. Vijf minuten later ontstaat er op corner een doelworsteling waarvan Lammens gebruik maakt om Louis Somers voor de tweede maal te verschalken. De laatste minuten zijn voor ARA la Gantoise, maar ondanks pogingen van Boesman, Despas en Van Overmeire, blijft R.A.F.C. winner met 2-3.

(bron: GvA - historisch archief - 24/10/1927)