Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---

Scheidsrechter: Lamoureux

Na Royal Antwerp FC - Royal RC de Gand

De belangrijke match tussen R Antwerp FC en Royal RC de Gand had niet veel toeschouwers naar den Bosuil gelokt. Behalve voor de spelers was het ook nijpend wat echter geen oogenblik afbreuk deed aan het geestdriftig spel. R.A.F.C. is volstrekt in de meerderheid, is niet alleen goed bij schot, maar profiteert ook van de zwakte van Verstraeten, zodat den scoor aan de rust reeds 4-1 was. In de tweede helft deed R.A.F.C. een groote missing met Willy Ulens als back te zetten en Alfred Beugnier in de voorlijn, wat haast de overwinning kostte. Tenslotte herstelde R.A.F.C. haar dwaling voor het te laat was en bleven de kostelijke punten bewaard. Heer Lamoureux stelde de ploegen in rang.

Een hevige wind blaast over de lengte van het veld. Ferdinand Wertz heeft het geluk den toss te winnen, vertrekt met den wind in den rug. De eerste aanval komt langs Dis Bastin, doch zijn center wordt niet benuttigd. Na vijf minuten spel is Dis Bastin weer weg en de thans goed volgende Ferdinand Wertz vangt den center op en kan zonder moeite Verstraeten het nakijken geven. Vercruysen maakt een tegenpunt dat wegens off-side nietig verklaard wordt. Aan de 10en minuut gaat Dis Bastin op zijn eentje een tweede doelpunt netten. Twee minuten later maakt Vercruysen op corner, ondanks een duikeling van keeper Louis Somers, het eerste punt. Aan den 20en minuut komt Ferdinand Wertz in 't bezit van den bal en nummer drie zit in het net. Nog is R.A.F.C. doorgaans de meerdere. Aan den 33en minuut, wanneer keeper Verstraeten een oogenschijnlijk gemakkelijk schot van Ferdinand Wertz doorlaat, telt R.A.F.C. haar vierde punt. Van Acoleyen mist een schoone kans. Jean De Clercq in botsing met keeper Louis Somers, moet zich doen verzorgen. De rust is weldra daar met 4-1 voor R.A.F.C.

De tweede helft zag minder schoon spel, ten gevolge van de gewijzigde opstelling en den ongewenschten killen regen. Royal RC de Gand is herhaaldelijk gevaarlijk langs den linkervleugel die niet te houden was voor Willy Ulens. Aan den 10en minuut zendt Heyse een schuiver in het net van Louis Somers. Drie minuten later bekomt R.A.F.C. een penalty voor fout van Commine. Willy Ulens verhoogt zoo de voorsprong tot 5-2. Aan den 22en minuut zet Van Acoleyen een corner om en nog drie later op center van Heyse, kopt Vercruysen nummer vier binnen. R.A.F.C. heeft nog een enkel goaltje voorsprong en 't is hoog tijd dat Alfred Beugnier zijn plaats van back herneemt. Het uitzicht van den strijd verandert er dadelijk door. Weer is R.A.F.C. de aanvallende partij. Een schot van Dis Bastin vliegt rakelings naast den paal. Verstraeten redt thans prachtig. Aan de overzijde wordt ook Louis Somers eens op de proef gesteld. Het einde komt zonder verandering met een 5-4 overwinning voor R.A.F.C., die alleszins verdiend is.

(bron: GvA - historisch archief - 21/11/1927)