Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 14.30

Scheidsrechter: Lamoureux

Na Royal Antwerp FC - R.C. Malines

Ondanks het mededingen van den derby was er nog heel wat volk naar het Antwerpsch Stadion getogen om de rood-witten aan het werk te zien. Het veld was in uitstekenden staat. De zon gaf het grootsche stadion een mooi uitzicht. De eerste helft zag een zekere spelmeerderheid van Royal Antwerp FC, doch de rood-witten missen alle schot om hun meerderheid te bewijzen. Nadat het eerste kwartuurs fel betwist spel gegeven had, verminderde de interesse der partij ter deze. Langs beide zijden waren de verdedigingen sterker dan de aanvallers. De overwinning van R.A.F.C. is in elk opzicht verdiend om de betere spelhoedanigheid. Louis Somers deed enkele mooie saves. Met hem vermelden we Rik De Deken, Alfons Mertens, Walter Colignon en de vleugelspelers, wijl Van Tulden, Siraen, J. Diddens en Mossoux bij RC Malines uitblonken. Ten 2.30 ure roept heer Lamoureux de elftallen in lijn.

R.A.F.C. wint den toss. R.C. Malines start tegen den wind. De eerste minuten zijn verdeeld. R.A.F.C. maakt geen gebruik van een free-kick, voor fout van Nauwens. Twee corners voor R.C. Malines leveren niets op. R.A.F.C. gaat daarna Van Tulden aan het werk stellen. Een schot van Willy Ulens is te vermelden. R.A.F.C. is licht baas in het spel. Op pas van Dis Bastin, mist Willy Ulens een zeker doel, waarna Ferdinand Wertz op doel schiet, doch Van Tulden stopt. R.A.F.C. bekomt een corner zonder resultaat, waarna Willy Ulens op pas van Walter Colignon neven zet. Van Tulden duikelt mooi op schot van Willy Ulens. Nu is het de beurt aan R.C. Malines om het doel van Louis Somers in gevaar te stellen. Het doel van R.A.F.C. ontsnapt als J. Diddens dicht bij het doel zich het leder nog laat afnemen. Moortgat en Diddens schieten op hun beurt op doel, doch Louis Somers laat niets door.

Walter Colignon komt mee voor doel op schot van Willy Ulens, doch Van Tulden duikelt gepast in de voeten en redt aldus zijn team van een zeker doel. Het spel vervolgt en blijft goed verdeeld. Op den 34en minuut begaat Nauwens hands waarop penalty. Willy Ulens schiet, doch Van Tulden redt schitterend. Louis Somers wordt daarna fel aan het werk gesteld, doch beide ploegen schijnen schotvaardigheid te missen. De stand is nog blank als de rust intreedt.

Bij de herneming leidt R.A.F.C. de eerste aanvallen. Op den 3en minuut zet Willy Ulens mooi over aan Walter Colignon die den scoor opent. Racing valt op haar beurt aan, waarna Charles Simons van een free-kick geen gebruik maakt voor R.A.F.C. Een paar schoten van Walter Collignon verplichten Siroen corner toe te staan, waarna Louis Somers een kei van Michiels mooi redden kan. Een corner voor R.A.F.C. levert niets op. Even later bekomt Racing een free-kick even voorbij de centerlijn. Siroen schiet, het leder botst in het doel en terug uit. De scheidsrechter wijst het middenpunt aan. 1-1 op den 14en minuut. Twee minuten later bekomt R.A.F.C. eveneens free-kick. Charles Simons scoort op dezelfde wijze nummer twee, ondanks het leder terug uit het doel botste. Even later schiet Louis (Bob) De Deken op de lat op mooie persoonlijke poging, waarna Dis Bastin nevenschiet.

Diddens en Moortgat stellen Louis Somers aan het werk, doch de rood-witte doelverdediger laat niets door. Op center van Dis Bastin, schiet Ferdinand Wertz mooi, doch op den paal, waarna Willy Ulens overpakt. Van nu af wordt het spel langs om minder belangrijk. De verdedigingen zoowel Louis Somers als Van Tulden worden nog wel aan het werk gesteld, doch de scoor zal niet meer veranderen. Het einde komt met een verdiende 2-1 zegepraal van Royal Antwerp FC.

(bron: GvA - historisch archief - 26/02/1928)