Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---

Scheidsrechter: Van Assche

Na Royal Antwerp FC - RC Malines

De concurrentie van de wedstrijd in het Olympisch Stadion deed zich erg gevoelen op het Antwerp Stadion. De opkomst was eer mager. De afwezigen hadden geen ongelijk. Na enkele minuten verdeeld spel, waarbij de Antwerpvoorwaartsen weer zwak voor doel waren, speelde Royal Antwerp FC als een verloren pleog. RC Malines verdiende de overwinning, maar had toch dat gelukje dat dikwijls den doorslag geeft. De gebroerders Diddens en Coenegracht waren de meest opvallende spelers bij de winnaars.

Heer Maeck heeft de leiding over de elftallen. R.A.F.C. wint den toss en het spel gaat eerst gelijk op. Na een paar wederzijdsche aanvallen die niets opleveren, is RC Malines in het Antwerpkamp. A. Diddens maakt met kopstoot het eerste punt. Men speelt slecht tien minuten en de Antwerpverdediging wordt op de proef gesteld door de aandringende bezoekers. Vervolgens is het spel beter verdeeld. Hij het einde van de eerste helft is R.A.F.C. de aanvallende partij, maar faalt voor het doel.

Met 0-1 wordt gedraaid en bij de herneming is rood-wit nogmaals aanvallend. Aan den 20en minuut ontsnapt Mossoux en zendt nummer twee in het net van Sus Van den Cloot. Dit legt lood in de shoes bij de rood-witten. J. Diddens neemt de kans waar om nummer drie te netten. Weinig belangrijks tot het einde, dat aldus met 0-3 gefloten wordt.

(bron: GvA - historisch archief - 24/10/1926)