K.V. Kortrijk

0 - 2

Don. 07/06/2007 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Guldensporenstadion

Toeschouwers: 7.000
 
Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters: Yves De Neve - Gerard Michael
 
Fraizer en Luciano zetten roodwit op rozen
Eigen bericht -Roel van Hemert is een drukbevraagde speler op de Bosuil. Toch had ook hij de opdracht in en tegen KV Kortrijk in een woord kunnen samenvatten: winnen. Al wat minder was, zou de verdere sportieve ambities in de eindronde fnuiken. En winnen deed de Great Old in het Guldensporenstadion dit keer wel. De weg naar de zege liep nochtans niet over rozen: R Antwerp FC had een taaie klant aan de vertimmerde, maar wel bijzonder gretige Kortrijk-XI. Kevin Baert (en iedereen bij R Antwerp FC sloot zich hierbij aan) was niet te beroerd dat na afloop volmondig toe te geven. "De overwinning was verdiend, maar kostte inderdaad meer moeite dan de einduitslag doet vermoeden," vertelde de jonge flankspeler. Tot net voor de aftrap werd Fraizer Campbell door Andy Welsh aan een intensieve laatste test onderworpen. En goed bevonden voor de dienst. De jonge Engelse prijsschutter kreeg Peter Utaka na diens puike prestatie van zondag, aan zijn zijde om de Kortrijkse afweer te ontmantelen. Luciano Olguin verhuisde naar de invallersbank, maar moest er zelfs geen volledige speelhelft geduld oefenen. Voor het overige kopieerde coach Warren Joyce het elftal van zondag op de 'feuille'. Souleymane Mamam keerde terug van landendienst en kreeg eveneens een zitje in de dug out. Damien Allen was vrij van sportieve dienst en kon zijn ploegmaats samen met de meer dan duizend Antwerpfans aanmoedigen vanop de tribune.

Geen studieronde. R Antwerp FC gedecideerd naar voren met oog op een vlugge beslissing. De bijna ingegroefde neiging de verre bal te hanteren, werd deskundig onderdrukt. Gevaar langs de zijkanten maken en geduldig bouwen. KVK moest dan wel Chen missen, maar schermde met Timmermans rechts behoorlijk af. 't Was integendeel de ervaren Hempte die zich aan de overkant door een knap uitgevoerde infiltratie van Kevin Baert liet ringeloren. De jonge winger schilderde de assist op het hoofd van Fraizer Campbell die ongenadig binnenkopte. De vroege voorsprong zette het Antwerpvak in lichterlaaie. En waar dat naartoe leidt... "W.J. take us home!" De weg was nog lang, maar de geheel in het wit geklede bezoekers lieten niet af. Cedric Tomsin deed beestenwerk op de linkerflank. KVK zag sterretjes, maar hield zich staande. 't Was voorlopig heel veel combinatiewerk, met pas op de 12' een volgende echte poging op doel. Spencer Verbiest joeg hoog over het doel van Mollez. Het vluchtschot van Peter Utaka was het dertiende stationnetje vertrokken bij Predrag Ristovic, maar klom eveneens boven de dwarsbalk. Darron Gibson dirigeerde en de rode KVK-goal stond nu behoorlijk onder druk.

De lage schuiver van Peter Utaka ging net naast. Fraizer Campbell scoorde een tweede keer, maar zou daarbij voordeel van een buitenspelpositie genoten hebben. Dat feest ging dus niet door. KVK probeerde het spel enigszins te vertragen. Kwam rond de twintigste minuut langs de linkerflank de afmetingen van het doel van Predrag Ristovic inspecteren. Het schot van Gezelle miste behoorlijk ver het houtwerk. Stilaan ging de bezoekende dadenstorm liggen en was het KVK dat het initiatief eerst nog voorzichtig overnam. Nong roerde zich, maar zag zijn schot voorlangs buitenvliegen. Peter Utaka zette voor, maar de aai van Fraizer Campbell was onvoldoende om te kaderen. Ritchie De Laet moest een aanstormende Nong in hoekschop afweren. De eerste corner in een reeksje die voor behoorlijk wat animositeit in de box zorgde. Even over het half uur verraste Vermast met een uithaal richting kruising. Predrag Ristovic sleurde een fenomenale karpersprong uit het lijf in combinatie met behoorlijk secuur vuistenwerk. KVK hield er niet meer dan een hoekschop aan over die door Nong dreigend over doel werd gekopt. Een verre uittrap van Mollez botste randje strafschopgebied. De Antwerpdoelman was er sneller bij dan Nong.

R Antwerp FC kreeg vervolgens een redelijke opdoffer te verwerken. Na een duel bleef Fraizer Campbell kreunend achter en moest met een toegetakelde voet vervangen worden. Onder de vlag van "Argentina! Argentina!" werd Luciano Olguin door de fans begroet. Vijf minuten had de spits nog om zich aan de match aan te passen. KVK probeerde nog, maar moest berusten in een achterstand bij het rustsignaal.

KVK begon met dezelfde verbetenheid aan de tweede periode. Timmermans was de eerste om het doel te viseren. Predrag Ristovic had de volle inzet van buik en dijen nodig om een poging van Claerhout te klemmen. Onder luid publiek protest werkte Roel van Hemert een inzenden van Nong weg. Een domme terugspeelbal op doelman Mollez leverde de bezoekers een indirecte vrije trap op aan de kleine backlijn. Na heel wat over en weer gefriemel werd de poging van Spencer Verbiest door de muur opgevangen en weggewerkt. Aan de overkant moest Ritchie De Laet het schot van Ujkani blokken. Ryan Shawcross ruimde overtuigend op. Terwijl Kevin Baert moeite had zich voluit door te zetten, zorgde Cedric Tomsin vanop links voor bewegingsruimte. Olguin zette op aangeven van de linksback Darron Gibson vrij die verrassend, maar over het doel van Mollez besloot. Drie corners op rij voor de bezoekers. Ryan Shawcross mikte bij de derde poging amper een centimetertje boven de balk. Mamam Souleymane kwam Kevin Baert opvolgen. Bij zijn eerste doorbraak op de rechterflank bediende de Togolese winger Luciano Olguin.

Met een zeldzaam verrassende beweging kwam de spits voor doel en... scoorde zijn eerste doelpunt na lange maanden zwoegen. "I am a happy man," lachte hij achteraf zijn tanden bloot voor de camera van RAFC-tv. Ondanks de verdubbeling van de achterstand zette KVK onverminderd de achtervolging in. R Antwerp FC bleef gegroepeerd weerwerk bieden. Infiltreerde nu langsom meer langs rechts. Op aangeven van Souleymane kraakte Alex Di Gregorio zijn schot. Liep vervolgens in de buitenspelval om even later zijn schot afgeblokt te zien worden. Shawcross 'misgreep' zich aan Demets zodat KVK onder de druk onderuit kwam. Het laatste kwartier volgde nog een reeks tactische wissels beiderzijds. KVK-coach maakte op een goede tien minuten zijn invallersbank leeg. Bij R Antwerp FC kwam Gunter Verjans nog tussen de lijnen om mee de laatste stuiptrekkingen van een moegestreden KVK op te vangen. De ouderdomsdeken ondersteunde het offensief. In een vlotte dubbele dubbelpass zette hij Souleymane voor doel. Het schot zocht te veel hoogte. Luciano Olguin kwam op pass van Gunter Verjans nog op een haartje van een tweede goal.

De kopslag vloog aan het doel voorbij. Scoren deed geen van beide ploegen nog. De roodwitten hadden tot grote tevredenheid van hun coach de opdracht in Kortrijk volbracht. De winst van KVM in Lier zorgde wel voor zorgelijke speculaties in de wandelgangen van het Guldensporenstadion. Terwijl de West-Vlaamse sportleider Staelens weinig optimistisch klonk, richtte Warren Joyce zijn blik ondertussen onverminderd op de eigen club. Van een mislukking wil de sportieve staf van R Antwerp FC niet horen. Op speculaties over zijn (directe) toekomst, wlde de Anwerpcoach ook bij de bevriende clubzender evenmin ingaan.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/06/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
15 Roel van Hemert
16 Ryan Shawcross
20 Ritchie De Laet
4 Cédric Tomsin
3 Kevin Baert
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson
7 Alexandre Di Gregorio
23 Fraizer Campbell - 5'
9 Peter Utaka
 
40' 23 Fraizer Campbell (uit)/
11 Luciano Olguin (in) - 65'
64' 3 Kevin Baert (uit)/
Souleymane Mamam (in)
80' 9 Peter Utaka (uit)/
15 Gunter Verjans (in)
K.V. Kortrijk
24 Peter Mollez
2 Nicolas Timmermans
3 Stephan Demets
15 Ben Mestdag
6 Jimmy Hempte
8 Jo Vermast
7 Ivica Jarakovic
21 Nicolas Gezelle
22 Bert Claerhout
14 Emir Ujkani
9 Aloïs Nong
 
72' 14 Emir Ujkani (uit)/
10 Christian Landu Tubi (in)
78' 21 Nicolas Gezelle (uit)/
23 Nesradinne Hariti (in) - 88'
84' 8 Jo Vermast (uit)/
20 Arne Vanneste (in)