R. Antwerp F.C.

3 - 0

Don. 14/06/2007 20:30 u.

K.V. Kortrijk

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.975
 
Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters: Eric Thiry - Peter De Bock
 
Met goed gevoel vakantie tegemoet...
Eigen bericht - KVK-coach Van Haezebrouck heeft het risico genomen een volledig beloftenelftal tussen de lijnen te sturen voor deze laatste opdracht van het seizoen. De Kortrijkse jonkies die we begin maart al eens op de Bosuil aan het werk zagen, hebben het beslist niet slecht gedaan. Bij R Antwerp FC had coach Warren Joyce de jeugdige Tom Eysackers en Thomas Adriaensens uit zijn beloftenkern geplukt om zijn bank te vervolledigen. Ze werden allebei in de loop van de tweede helft bij een geruststellende voorsprong nog een leuke invalbeurt gegund.

Een ding was zeker: op de vooravond van de vakantie werd in het 'Aentwaerps' nagepraat in de kleedkamer. Door toedoen van blessures, schorsing en tussentijdse transfers stonden slechts twee spelers van de basisopstelling van deze laatste (eindronde)wedstrijd ook aan de aftrap van het seizoen tegen KAS Eupen. Predrag Ristovic en huidig aanvoerder Alexandre Di Gregorio hebben samen met hun wisselende ploegmakkers inderdaad voor hete vuren gestaan de afgelopen maanden. Zij moeten bij het einde van deze voetbaljaargang hoogstnodig knopen doorhakken. Voor geen van beide is het nu al klaar of ze hun sportieve toekomst op de Bosuil richten.

Wel in volledig witte outfit en voor de allerlaatste opdracht van het seizoen verenigd aan het werk waren Luciano Olguin en Darko Lukanovic. En het kwam zo uit dat er net als een week geleden in het Guldensporenstadion al heel vroeg in de partij een (bijna) geruststellende voorsprong op het scorebord kwam. Aan het einde van enig breiwerk stuurde Darron Gibson gericht diep. Kortrijkdoelman Trypsteen miste zijn interventie, Luciano Olguin stak binnen (4'). De uitkomst van de partij stond daarmee zo goed als vast. KVK probeerde vervolgens de bal in de eigen rangen rond te tikken, maar van stilstaande progressie is maar zelden iemand bij de goal geraakt. Bij R Antwerp FC vonden ze dit wel een navolgenswaardige manier van handelen. Opbouw langs veel tussenstations. Pas na de tiende minuut sproot daaruit een opgelegde kans voor Darko Lukanovic voort. Hij mikte echter naar de verkeerde kant van de paal. Jong en onervaren bij KVK?

De buitenspelval klapte nochtans perfect dicht. Hoewel tot dan doorlopend toeschouwer, dwong Bram De Ly Antwerpdoelman Predrag Ristovic halverwege de eerste periode tot scherp ingrijpen. Het kwam ze allebei op een bescheiden applaus te staan. Even later moest de Antwerpdoelman nog eens ver uit zijn doelgebied om een bezoekende aanval af te slaan. Hoewel Lebsir werd afgevlagd, liet Ritchie De Laet de zaakjes niet op zijn beloop. Hij bevestigde ook nu een aardige wissel op de roodwitte toekomst te zijn. Het serieuze werk voor doel situeerde zich vervolgens weer dicht bij Trypsteen. Darron Gibson joeg een botser gekruist naast. En even later knalde Kevin Baert met links na een aardige combinatie over rechts via Roel van Hemert naast de goal. Goed voor doel gebracht door Luciano Olguin, rondde Darko Lukanovic behoorlijk cool af. "Als ik mag meedoen, kan ik ook scoren," commentarieerde de spits na afloop een beetje bits. Bijna in het rustsignaal moest KVK-doelman Trypsteen nog een vervaarlijke kopbal van Alex Di Gregorio met de vuisten bewerken.

Het was de Antwerpaanvoerder die diep in de tweede helft na dubbelspel tussen Kevin Baert en Peter Utaka de 3-0 eindcijfers op het bord bracht. Zoals gezegd speelde het team van Joyce-Welsh met Ritchie De Laet op linksachter, Roel van Hemert op linksmidden, Thomas Adriaensens op rechtsachter, Kevin Baert als playmaker zowat overal en daartussen ergens in een eerder vrije rol Tom Eysackers dan al meer dan twintig minuten in een helemaal onuitgegeven samenstelling. Het publiek vond het allemaal best leuk en vroeg Warren Joyce nadrukkelijk om binnen enkele weken het roer van het Bosuilschip opnieuw in handen te nemen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/06/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
15 Roel van Hemert
20 Ritchie De Laet
16 Ryan Shawcross
4 CÚdric Tomsin
3 Kevin Baert
7 Alexandre Di Gregorio - 88'
22 Darron Gibson
19 Damien Allen
11 Luciano Olguin - 4'
17 Darko Lukanovic - 41'
 
68' 22 Darron Gibson (uit)/
8 Tom Eysackers (in)
68' 17 Darko Lukanovic (uit)/
9 Peter Utaka (in)
68' 4 CÚdric Tomsin (uit)/
2 Thomas Adriaensens (in)
K.V. Kortrijk
12 Kenneth Trypsteen
15 Ben Mestdag
16 Bram De Ly
2 Arne Vanneste
14 Nasredinne Hariti
21 Brecht Verstraete
22 Bert Claerhout
19 Mitch Voet
18 Darius Hillewaere
23 Pieter Dewinter
20 Jessy Lebsir
 
57' 23 Pieter Dewinter (uit)/
6 Jimmy Hempte (in)
66' 19 Mitch Voet (uit)/
8 Jo Vermast (in)
Man van de match
Wie was voor u de man van de match
R.A.F.C. - K.V. Kortrijk ?
Ritchie De Laet 154
Alexandre Di Gregorio 64
Thomas Adriaensens 45
Kevin Baert 43
Tom Eysackers 38
Luciano Olguin 37
Ryan Shawcross 32
Predrag Ristovic 28
Roel van Hemert 16
Damian Allen 10
Darron Gibson 9
Darko Lukanovic 8
Peter Utaka 7
Cedric Tomsin 6

Totaal aantal stemmen: 497


Bekijk de totale tussenstand