R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zat. 06/10/2007 20:00 u.

KVSK United O.-L.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4750
 
Scheidsrechter: Bart Defour

Lijnrechters: Geert Bossuyt - Jean-Marie Dans
 
Magistrale beweging van Kevin Baert effent de zege
Eigen bericht - Warren Joyce was ook na afloop duidelijk uit zijn hum. Ondanks de zege, moest de Antwerpcoach aardig wat van het hart. Bezoekend coach Guido Brepoels had dan weer hele andere redenen tot klagen. Scoorde KVSK United voor het eerst op de Bosuil, dan was die voorsprong ook zo weer van de tabellen geveegd door... het eerste(?) competitiedoelpunt van Kevin Baert voor de Great Old. De jonge flankspeler mocht inderdaad vanop links zijn ding doen en zorgde voor een enig mooie krul in de goal. Knap van makelij, maar daar hadden ze bij de bezoekers uiteraard geen ogen naar. De Antwerpfans stonden bovendien als een man achter coach en spelers, al mocht 'King Darko' zich meer dan wie ook in de bijzondere aandacht van zijn fans verheugen. De Antwerpcoach had inderdaad de schreeuw om de 'bevrijder' niet misverstaan in het verre, droevige Kortrijk. Vandaar dat zijn dug out er een stuk anders uitzag.

Belangrijkste afvallers na het débacle van de Guldensporen waren Richie Ryan, die naast de kern viel en... Stavros Glouftsis, nog net goed genoeg bevonden om de XI in uiterste nood bij te staan. In hun plaats de uit blessure terugkerende Spencer Verbiest in een ietwat vooruitgeschoven positie en... Sean Doherty. Een linkerpoot om vanop de rechterflank offensief in te snijden en steun te bieden aan zwalpende rechtsachter Ransford Addo. Aan de overkant rechtsvoetige Kevin Baert met nagenoeg dezelfde opdracht, zij het met Michael Lea defensief toch grotere zekerheid achter zich. Ray Fränkel opnieuw in de middenstrook. Zoals het er op het tactische bord uitzag met slechts Peter Utaka als enige spits. Al na een kwartier was 'the king in the air', maar dat waaide vlug over. De tussenstand was toen net als bij het begin, gelijk, maar elk team had al een eerste goal achter zijn naam.

De match begon inderdaad vrij open, al bedienden de Limburgse achterste vier zich al vlug van de buitenspelval als slot op de deur. Eerste grote emotie rond de tiende minuut als Peter Utaka helemaal alleen een 40-meter inspanning met een gelift shot over doel besloot. Onmiddellijk in de reactie gevolgd door matig verdedigend werk en een goal van Marcos Pereira. Stonden de bezoekers daar voor het eerst in hun bestaan op voorsprong op de Bosuil! Niet voor lang. Een aanwaaierende bal van Ransford Addo werd door doelman Schurmans totaal verkeerd behandeld. Hondsbrutaal maakte Kevin Baert er in een tijd met een mooie krul 1-1 van. Volgde een rondje vrijschoppen trappen. Spencer Verbiest kwam er met een botsbal over doel nog het dichtst bij. Op hoekschop van Franck moest Predrag Ristovic met de vuisten aan de slag. De rebound voor Delande leverde niets op. Harald Pinxten maakte een verdachte beweging richting Kevin Baert en dat kwam de ex-Antwerpspelers op een uitbrander van 'zijn' publiek te staan.

't Was overigens niet de eerste keer dat de jonge flyer op weinig bescherming mocht rekenen van scheidsrechter Bart Defour. Een handvlugge beweging van de flankspeler vond tot misprijzen van het publiek geen genade bij de leiding. Het aantal kansen was niet breeduitgemeten. Peter Utaka stelde zich even over het half uur bepaald gevaarlijk aan. Uniteddoelman Schurmans moest op zijn beurt met de vuisten afweren. Marco Gbarssin kon trappen op een afgeweerde vrijschop van Sean Doherty, maar zette links naast doel. Aan de overkant moest Bobsam Elejiko zijn doelman op de doellijn bijspringen en dat zorgde voor enige vuile blikken tussen de beide roodwitte centrale verdedigers. Het tweede Antwerpdoelpunt begon alweer met een versnelling van Peter Utaka. Pinxten maakte er een inworp van die van Michael Lea via de spits weer bij de linksachter kwam en zo tot bij Kevin Baert die Ray Fränkel aan de tweede paal zo maar helemaal vrijstaand zag binnenkoppen! Even voor de pauze maakte die andere roodwitte verdediger Bobsam Elejiko er bijna een dubbele voorsprong van.

Scheidsrechter Defour had voorafgaand een fout van Ray Fränkel op de boksende Schurmans gezien en het feestje werd afgeblazen. Beide teams begonnen ongewijzigd en met eenzelfde tactisch concept aan de tweede periode. Dat leverde eenzelfde spelbeeld op. De kansen schaars, de inzet aan beide kanten groot, de offside-val druk gebezigd. Bedrijvig baasje Kevin Oris vlamde in de vlucht, maar miste richting. Even hilariteit op de banken als twee United-verdedigers mekaar naar het leven stonden. Ransford Addo kon er niet echt van profiteren. Pereira zette kwaad bloed bij de roodwitte achterban in een poging een elfmeter te versieren. De jongens van Joyce probeerden nu voluit hun positie te consolideren. Druk verdedigend waar nodig, naar de overkant opstomend wanneer mogelijk. Drie United-corners op rij afweren en dan bleek dat Ransford Addo toch een aardig stukje kan verdedigen. Op het kwartier liep Peter Utaka op een diepe van Spencer Verbiest. Sean Doherty trapte (te slap) op doel.

In een poging het offensief te ondersteunen haalde bezoekend coach Brepoels ex-Standardster De Condé van de bank. Warren Joyce reageerde met een offensieve wissel tussen Kevin Baert en David Geeroms. Het publiek had al zo lang op 'de king' zitten wachten en reageerde furieus. Pereira profiteerde bijna, maar stuurde de uitvallende kopbal van Michael Lea naast. Een gekruist voorzetschot van Peter Utaka leverde Uniteddoelman Schurmans een probleempje op. Het verschil klein en dus was het voor de roodwitten zaak niks meer toe te geven. Ook coach Warren Joyce reageerde onmiddellijk op een nieuwe wissel bij KVSK. En nu was hij er: Darko Pivaljevic werd ingehaald als een 'levende legende', maar stond nog behoorlijk koud voor zijn eerste speelminuten als rechterflankspeler. "Ondanks de steun van mijn fans, was het moeilijk invallen", vertelde hij de collega's van RAFC.TV.

Vijf keer kwam hij nog bij de bal en een keer knutselde hij samen met zijn maats een behoorlijke aanval in mekaar. Ondanks de kleine, maar o zo belangrijke marge, kreeg Peter Utaka enige minuten voor tijd een staande applausvervanging. Van de hemel naar de hel en nu omgekeerd, zo snel is het gegaan voor de spits... KVSK claimde wel een puntje, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een derde opeenvolgende nederlaag in Deurne-Noord. De Antwerpfans slaakten, tussen de gezangen door, een behoorlijk indrukwekkende zucht van opluchting.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/10/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
15 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
12 Craig Cathcart
6 Michael Lea
8 Kevin Baert - 13'
3 Ray Fränkel - 40'
14 Spencer Verbiest
33 Marco Gbarssin
20 Sean Doherty
11 Peter Utaka
 
66' 8 Kevin Baert (uit)/
17 David Geeroms (in)
74' 20 Sean Doherty (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
83' 11 Peter Utaka (uit)/
Stavros Glouftsis (in)
KVSK United O.-L.
1 Koen Schurmans
2 Christophe Delande
5 Harald Pinxten
3 Wim Raymaekers
12 Ahmet Öcal
4 Mike De Koninck
7 Bjorn Beyens
6 Kevin Franck
9 Robby Van de Weyer
10 Kevin Oris
11 Marcos Pereira
 
64' 7 Bjorn Beyens (uit)/
8 Dimitri De Condé (in)
73' 10 Kevin Oris (uit)/
18 Mattis Persoons (in)