K.V.K. Tienen

0 - 1

Zon. 03/02/2008 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Julien Bergéstadion

Toeschouwers: 2.756
 
Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters: Kris Messely - Jean-Marie Dans
 
Zarko Jelicic dringt Tiense afweer in 't verlies
Eigen bericht - Een uitgestelde wedstrijd van de vierde speeldag te spelen begin februari, daar moet een goede reden achter schuilen? De verlichtingspalen staan inmiddels overeind in het Bergéstadion, maar kunstlicht was op deze zondagmiddag alvast niet aan de orde. Wel toeschouwers, veel meer toeschouwers dan ergens op die toenmalige woensdagmiddag om vijf uur en dat verblijdde de lokale commerciële cel bovenmaats. Het zadelde overigens de beide coaches met evenveel of nog meer tactische bespiegelingen op. "Veertien namen, dat was alles wat overbleef", vatte Antwerpcoach Warren Joyce zijn selectiewerk achteraf samen. De langdurig geblesseerden wogen al langer op de kern, de uitgaande transfers waren al weken onbeschikbaar wegens elders aan de slag en de nieuwingetekenden leden massaal speelverbod. David Geeroms kwam zo opnieuw op linksachter, Ransford Addo en Bobsam Elejiko centraal in de defensie en ook zieke Roel van Hemert moest opdraven om de rechtsback te bevolken. Enige 'nieuwkomer' in het elftal was Souleymane Mamam om de rechterflank te belopen. Zarko Jelicic verhuisde naar links en dus was dit voor het overige een perfecte afspiegeling van het elftal van de afgelopen weken, reservenbank inbegrepen met Stavros Glouftsis, Luciano Olguin, Kevin Wauthy en Marco Gbarssin. Al lag de middenvelder tot het laatste ogenblik in de weegschaal met belofte Bart De Corte.

Offensieve intenties bij de bezoekers, maar daar hadden Bayock & co tijdens het matchbegin geen boodschap aan. KVKT kwam onmiddellijk de roodwitte verdedigingsgordel op betrouwbaarheid testen en zou dat ruim een kwartier volhouden. Dat leverde al direct een corner op met schot van Régis Lacroix, afgeblokt door Ransford Addo. Draaide de bezoekende rechterflank wat mank, over links ging het vlug beter. Spencer Verbiest stuurde Peter Utaka lopen en de spits zag zijn gekraakte poging voorlangs schieten. Toch ook een eerste aanzet van de andere kant met Souleymane Mamam en Roel van Hemert die hoog over het doel van Schuermans besloot. De fusieclub had licht veldoverwicht, maar maakte offensief toch niet zo gek veel klaar. Op het kwartier een corner vanop rechts van Zarko Jelicic. Bobsam Elejiko kon er zijn kop tegensteken, maar miste de juiste hoogte. KVK reageerde prompt met een mooie combinatie over de linkerflank. Belme voor doel, maar het lokale gejuich verstomde al vlug. Predrag Ristovic ranselde de bal ten koste van een nieuwe hoekschop uit de rechterbenedenhoek. Bayock zag zijn poging vervolgens afgeblokt worden. Tot dan een beetje onzichtbaar, maar Darko Pivaljevic kon zich plots twee keer doorzetten. Even veel keren vond hij de lokale doelman Schuermans op zijn weg. Roodwit kon nu de bal beduidend langer in de rangen houden, maar had moeite de gepaste openingen te creëren.

Een achterzwaaier van David Geeroms zag de achterban wel door de vingers, maar een zoveelse faux pas van Souleymane Mamam kwam de winger op een stevig fluitconcert te staan. Een versnelling van Peter Utaka met tussenstations Darko Pivaljevic en Kevin Baert zette Zarko Jelicic voor doel. Het schot van de linkspoot was te slapjes om doelman Schuermans te verontrusten. Spencer Verbiest ging vervolgens met diens kaartenzwaaiende naamgenoot in de clinch en ziet de terugwedstrijd aan zijn neus voorbijgaan. Gelukkig staan er met Marco Gbarssin en/of Francesco Carratta wel enkele alternatieven in de coulissen te trappelen van ongeduld. Roodwit kwam vervolgens nog eenmaal dreigen, maar de hoek was te krap voor Zarko Jelicic. Kampwissel met 0-0.

Na de pauze direct een eerste wissel bij roodwit. Marco Gbarssin kwam de dolende Souleymane Mamam vervangen. R Antwerp FC stormde naar voren, maar de afwerking van Zarko Jelicic bleef in gebreke. Net zo bij KVK-er Vandecauter die naast besloot. Darko Pivaljevic werd afgeblokt en Predrag Ristovic moest zich even strekken om de ingezonden bal te pakken te krijgen. Marco Gbarssin vervulde zijn invallersopdracht met verve. De stevige foerier oriënteerde het spel bij voortduring richting Schuermans. Het leverde Zarko Jelicic een hoekschop op. Slordig gegeven en dus dreigde KVKT even tegen te prikken. Kwam niet voorbij de alomtegenwoordige ex-Virtonees. Coach Nassen begreep en zette in enkele minuten tijd twee wisselspelers tussen de lijnen. Verrassend genoeg haalde hij ook Thierry Bayock naar de kant. R Antwerp FC versierde ondertussen enkele hoekschoppen, maar die leverden niets op. Een strak getrapte vrijschop van Zarko Jelicic klom over het pak waar een ontketende Darko Pivaljevic een lokale verdediger mogelijk geen uitweg gaf dan zijn eigen doelman te kloppen. De bezoekende sturm und drang werd danig ondersteund door de geluidsgolven uit de roodwitte tribune. "Voor zulke supporters wil iedere voetballer scoren", verwoordde Francesco Carratta zijn Antwerpgevoel in zangerig Limburgs bij RAFC.TV. De buit was evenwel nog niet binnen, al kwam Peter Utaka dicht bij de beslissende voorsprong.

Hij faalde ook nu een beetje bij de afwerking. Coach Warren Joyce gaf de roodwitte pletwals met Stavros Glouftsis en Luciano een nieuwe aanblik. De beide invallers pasten zich wonderwel in het roodwitte geheel in. Zo'n tien minuten voor tijd had doelman Schuermans zijn brede lijf nodig om een knal van de Argentijnse spits af te blokken. De rebound leek voor Zarko Jelicic die knock down ging als het leer hem vol in het gelaat trof. De linkspoot deed door, de neusgaten volgepropt met een dikke baal verbandgaas. Seconden voor het einde maakte Vanhees bijna nog meer brokken. Gelukkig was er Predrag Ristovic om de roodwitte meubelen te redden. Feestvreugde alom bij de bezoekers, enkel de drie (onterechte en onrechtvaardige) gele kaarten tekenen een zwart randje rond de zege.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/02/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert - 89'
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
17 David Geeroms - 87'
19 Souleymane Mamam
14 Spencer Verbiest - 39'
8 Kevin Baert
52 Zarko Jelicic
11 Peter Utaka
9 Darko Pivaljevic
 
46' 19 Souleymane Mamam (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
65' 8 Kevin Baert (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
70' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
99 Luciano Olguin (in)
K.V.K. Tienen
1 Ronny Schuermans
25 Steven De Pauw
17 Bart Vanhees
3 Robbie Dello
8 Benny Lunenburg
5 David Vandecauter
23 Jonas Bogaerts - 67' (O)
10 Thierry Bayock
7 Matthieu Belme
14 Michaël Lacroix - 84'
16 Régis Lacroix
 
56' 10 Thierry Bayock (uit)/
13 Mike Da Silva (in)
63' 7 Matthieu Belme (uit)/
15 Jochen Vanarwegen (in)
69' 16 Régis Lacroix (uit)/
9 Christophe Geebelen (in) - 89'