U.R. Namur

2 - 1

Zon. 18/11/2007 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade communal des Bas-prés

Toeschouwers: 2.500
 
Scheidsrechter: Sam Loeman

Lijnrechters: Vincent Despiegeleer - Michael Keyen
 
Eigen schuld, dikke bult
Een wedstrijd over de taalgrens is steeds een moeilijke opdracht voor de Roodwitten en ook vandaag zou dit niet anders blijken. Er was het kleine veld in erbarmelijke staat dat voetballen bemoeilijkte en er was het scheidsrechterlijk trio dat bij momenten met twee maten en gewichten leek te oordelen. Beide mogen geen excuus vormen voor een minder resultaat. Warren Joyce kon (nog) niet rekenen op Doherty, Pivaljevic, Kenmogne, Cathcart, Jelicic, Hilton en Gbarssin. Olguin nam voor het eerst in lange tijd plaats op de bank en Mamam verdween uit de ploeg. In zijn plaats schoof Fränkel een rijtje op en kwam Addo hem centraal in de defensie vervangen.

Het lokale excuus voor een stadion was goed volgelopen in de hoop de thuisploeg (die nog maar één keer thuis verloor dit seizoen) te zien stunten tegen de roemruchte bezoekers met het stamnummer één. Het kleine veld leek recentelijk nog omgeploegd door een wedstrijdje tractorpulling en liet door de staat en de afmetingen nauwelijks vlot combinatiespel toe. De thuisploeg wist het eerst te dreigen via ex-Antwerpspeler Bukran, maar echte kansen bleven uit tot diep in de eerste helft. De lijnrechter diende na tien minuten reeds een nieuw vlagje te gaan zoeken in zijn garderobe, maar voor de Antwerpaanhang had het beter geweest moest hij voor zichzelf een vervanger gezocht hebben. De scheidsrechter was ondertusen uitzonderlijk gul met kaarten voor Van Hemert (eventueel terecht) en Verbiest (onterecht) en hield diezelfde kaarten op zak bij handspel van Langueh en bij drieste tackles van Fassano op Utaka en van Gursever op Glouftsis. Antwerp nam bijna de leiding tien mlinuten voor rusten toen Utaka een verlengde corner tegen de paal mikte. Aan de overzijde lag Ristovic goed plat bij een spectaculaire omhaal van Sbaa. Glouftsis zag nog een schot nipt naast gaan nadat het afweek op een Naams been en in de slotminuut hielden de Naamse goalie en een verdediger tot twee keer toe Utaka van de verdiende openingstreffer.

In de tweede helft diende Baert aan de kant te blijven met een blessure aan de arm. De scheidsrechter deelde opnieuw gretig kaarten uit en het volgende onterechte slachtoffer was Elejiko. De thuisploeg duwde R Antwerp FC nu vast op de eigen helft en ging gretig op zoek naar de voorsprong. Fasano rukte mee op en schoot rakelings voorlangs. Copel werd gelanceerd en ook hij beslot staalhard voorlangs. Een minuut later profiteerde invaller Copel aan de tweede paal van een verdedigende fout bij de bezoekers om de voorsprong op het bord te brengen. Antwerp was de kluts kwijt en wist zich n iet onmiddellijk te herstellen. Warren Joyce wou op het middenveld het evenwicht herstellen en haalde Utaka naar de kant. McStay was nauwelijks ingevallen of Ristovic verloor de bal bij het uitverdedigen en Copel wist ervan te profiteren. De Antwerpse keeper en Addo wisten nog een keer redding te brengen, maar de derde poging in enkele seconden was de goede en strafte enkele verdedigende blunders bij de bezoekers genadeloos af. Halfweg de tweede helft reeds wist Geeroms de aansluitingstreffer binnen te koppen op aangeven van McStay, maar zijn ploeggenoten werden er duidelijk niet door geïnspireerd.

Glouftsis wou nog wel eens proberen de lijn door te trekken met een vluchtschot dat rakelings naast ging, maar dan duurde het een kwartier voor er nog eens gevaar viel op te tekenen. Opnieuw de Griek werd bediend, doch hij schoot onbesuisd hog over en vergat over de bal te hangen en het leer te drukken. Geeroms krulde nog bijna een voorzet voorbij de keeper. Ook Addo kon nog een keer op doel mikken in de slotminuten, maar de thuisploeg pakte verdiend de zege en vierde deze in de kleedkamers met een dansje, luide muziek en enkele flessen champagne.
Na de wedstrijd de nodige teleurgestelde gezichten bij R Antwerp FC en een razende Joyce die zich niet inhield bij zijn analyse na de wedstrijd. R Antwerp FC toonde opnieuw een heel ander gelaat op verplaatsing, was slechts een schim van zichzelf vergeleken met de wedstrijd tegen KFC VW Hamme. Opnieuw werd de kans gemist om aansluiting te vinden bij de kop van de rangschikking. Door het puntenverlies van veel clubs kruipt de reeks nog wat dichter bij een. Er is (nog) niets verloren, maar evenmin wat gewonnen. Wat ons ook opviel was de zoveelste aanfluiting van de 'strikte combiregeling' dit seizoen.

Wij hebben het al eens moeilijk met heel het combi-gebeuren, maar begrijpen er niets meer van wanneer de loketten voor de bezoekers dan toch gewoon open blijven onder het toeziende oog van de lokale politie. Diezelfde politie en haar stad catalogeerden onze club echter als 'het grootste risicopubliek van tweede nationale' en legden daarom de combi-regeling op. Geldgewin blijkt in Namen dan toch voor te gaan op de zogenaamde veiligheid van de (lokale) supporter...
(J.D.R. - bron: www.rafc.be - 18/11/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert - 19'
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko - 51'
6 Michael Lea
8 Kevin Baert
14 Spencer Verbiest - 23'
3 Ray Fränkel
17 David Geeroms - 60' - 68'
10 Stavros Glouftsis
11 Peter Utaka
 
46' 8 Kevin Baert (uit)/
19 Souleymane Mamam (in)
62' 11 Peter Utaka (uit)/
23 Henry McStay (in)
74' 2 Roel van Hemert (uit)/
9 Luciano Olguin (in)
U.R. Namur
1 Dimitri Habran
2 Sénam Langueh
4 Augey Mundala Olela
5 Mario Fassano
6 Jérôme Regnier
7 Abdellillah Boukamir
8 Gabor Bukran - 79'
10 Ahmet Gursever
14 Elian Beersaerts
9 Thomas Gille
13 Nadir Sbaa - 44'
 
46' 9 Thomas Gille (uit)/
Christophe Coppel (in) - 58' - 63'
74' 4 Augey Mundala Olela (uit)/
21 Olivier Nanni (in)
89' 13 Nadir Sbaa (uit)/
20 Marc Crotteux (in)