R. Exc. Virton

0 - 0

Zat. 22/12/2007 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Y. Georges

Toeschouwers: 1750
 
Scheidsrechter: Raf Bylois

Lijnrechters: Pascal Willems - Tony Simons
 
Pittige partij mist kerst op de taart
Eigen bericht - In een door de vriestemperatuur en enige reparatiewerken geteisterd terrein hebben de 22 acteurs een stevige poging gedaan de kou uit het stadion te spelen. Inzet en strijd stonden op het menu. Na afloop kreeg Antwerpcoach Warren Joyce ten behoeve van enkel maar de lokale (Franstalige) pers en het eigen webkanaal van de club het eerste woord. Daaruit bleek niet onmiddellijk of hij helemaal tevreden was met het resultaat. De prestatie en de kampgeest van zijn jongens kon alleszins op ruime appreciatie en voldoening rekenen. Of dit ook de (afkalvende) achterban opnieuw massaal achter het team heeft geschaard, was niet duidelijk. De woorden van de lokale coach Grandjean waren alleszins niet mis te verstaan. Hij claimde de 'overwinning op punten'. Dat daarvoor ook doelpunten nodig zijn, werd na de kansenschaarse match even niet in rekening gebracht. Het nieuws over de blessure van Darko Pivaljevic die na de kampwissel zijn plaats diende af te staan, woog alleszins wel negatief op de eindafrekening van de wedstrijd.

Warren Joyce had inderdaad op de pas van ziekte herstelde Peter Utaka en winger Souleymane Mamam na, vertrouwen gegeven aan het elftal van het gewonnen thuisduel tegen KV RS Waasland. Zo begon roodwit met Zarko Jelicic op de rechterflank en Stavros Glouftsis diep in de spits aan de opdracht. De meegereisde ploeggenoten en ook de Amerikaanse tester Jack Stewart keken goedingeduffeld vanuit de tribune toe hoe Stavros Glouftsis al in de eerste minuut in de buitenspelval liep. Doelman Leyder trapte diep en zijn overbuur moest een schot van de boomlange Koita in corner deviëren. Na dit korte beginoffensief werd de snelheid wat teruggehaald. Zichtbaar gehinderd door de staat van het veld, hield 'penaltyman' Bylois de teugels strak. Niet de kleinste overtreding ontging het scheidsrechterlijke oog. Het bevorderde allerminst de voortgang van het spel. Toch een poging van ver van Kevin Baert zo'n vijf minuten ver. Het miste de juiste richting. De controle was al mooi en het schot met de linkervoet van Darko Pivaljevic schichtig, toch mocht de lokale doelman hervatten met een intrap. Hoewel weinig gevaarlijk, stuurden de bezoekers nog een hele poos het verloop van de partij. Kevin Baert was alomtegenwoordig en vond in Darko Pivaljevic meermaals een geschikt aanspeelpunt.

Even over het kwartier kon de jonge Bosuil op een terugvallende bal van Bobsam Elejiko trappen, maar ook nu ging hij buiten het kader. Een afgeweerde Antwerpcorner werd vliegensvlug overgenomen, maar aan de overkant liep Lamonaca in buitenspel. Predrag Ristovic moest plat op kopbal van Belhocine. Darko Pivaljevic leidde de tegenaanval, maar werd op brutale wijze door diezelfde Belhocine ten koste van het enige gele karton de doorgang belet. Bleek direct dat zelfs verzorging amper soelaas bood. De spits zou zich bij de rust moeten laten vervangen. Een vrijschop van Bendaha kwam in twee keer tot bij targetman Koita die Predrag Ristovic tot een lage redding verplichtte. Stavros Glouftsis recupereerde en bediende Darko Pivaljevic, maar ook nu ging de trap voorlangs. In de laatste vijf minuten voor rusten kwamen de Virtonezen nog twee keer dreigend opzetten. Eerst tikte Koita de rebound vanaf Craig Cathcart naast. Gevaarlijkst was nog de kopbal net over de dwarsbalk van Dorosario. Na iets minder dan de reglementaire speeltijd was de helft over. Het publiek was niet ter plaatse vastgevroren en dat was alleszins een verdienste van de beide ploegen.

Na de pauze kwam de pas van ziekte herstelde Peter Utaka duo vormen met Stavros Glouftsis. De verse Antwerpspits mocht al direct op een vallende voorzet van linkspoot David Geeroms trappen, maar tilde zijn poging over het doel van Leyder. Ondanks een obstructiefout op de spits, recupereerde David Geeroms niet veel later de bal en sleepte er in sampenspel met Peter Utaka een hoekschop uit. Spencer Verbiest trapte, Bobsam Elejiko kopte over. Een inswinger van op het hoekje van David Geeroms werd door de doelman klemvast bewerkt. Een vallend schot van Koita ging via Predrag Ristovic ook al richting cornerpunt. Koita streelde naast. Peter Utaka liep in de buitenspelval. Stilaan pakten de lokalen het initiatief over. Lamonaca, tijdens de vorige wintertransferperiode nog aan R Antwerp FC gelinkt, beliep zijn linkerflank met steeds meer overgave. De groenwitten dwongen op snelheid ook een mooie scoringskans af, maar Blaise zag zijn inspanning aan het doel voorbij schieten. De bezoekers antwoordden met een kopbalpoging van Zarko Jelicic. Balverlies hoog op het terrein leidde bijna tot de fatale tegenprik. Bartholomé stuurde diep, Dorosario tikte naast. In een poging de groenwitte linkervleugel in zijn dadendrang te fnuiken, bracht Antwerpcoach Roel van Hemert.

Het bleef nochtans scherp opletten. Toch kregen de XI van de Bosuil nog de beste kans. Spencer Verbiest stuurde een vrijschop tussen een bos aan wriemelende lijven de bal richting kleine backlijn, waar Peter Utaka van een haartje miste. Bleef de beginscore uiteindelijk tot het einde op het scorebord in het wat spookachtige stadion.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/12/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
12 Craig Cathcart
6 Michael Lea
52 Zarko Jelicic
8 Kevin Baert
14 Spencer Verbiest
17 David Geeroms
10 Stavros Glouftsis
9 Darko Pivaljevic
 
46' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
11 Peter Utaka (in)
77' 52 Zarko Jelicic (uit)/
2 Roel van Hemert (in)
88' 8 Kevin Baert (uit)/
23 Henry McStay (in)
R. Exc. Virton
16 Michaël Leyder
6 Steve Gustin
14 Guy Blaise
23 Anthony Bartholomé
15 Simon Dupuis
4 Stéphane Vandesande
20 Sébastien Dorosario
5 Karim Belhocine - 26'
8 Gaetano Lamonaca
11 Bareck Bendaha
39 Moussa Koita
 
82' 15 Simon Dupuis (uit)/
28 Abdoubaya Soumaré (in)
88' 11 Bareck Bendaha (uit)/
7 Julien Guerenne (in)