R. Antwerp F.C.

1 - 0

Zat. 15/12/2007 20:00 u.

KV Red Star Waasland

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 2.750
 
Scheidsrechter: Sébastien Delferière

Lijnrechters: Franky Casieris - Joël De Bruyn
 
Glouftsis zorgt voor happy ending...
Eigen bericht - Coach Warren Joyce had heel veel woorden nodig om zijn opluchting bij het einde van een hectische week in en rond de Bosuil duidelijk te maken. Spencer Verbiest heel wat minder. "Een geluk dat we die late goal maken of het had er hier goed tegen gezeten", meende de middenvelder. Waaslandcoach Verkempinck was evenmin onder de indruk van de prestatie van de roodwitte oppositie en claimde (voorzichtigheidshalve) de helft van de inzet. Daarmee was Spencer Verbiest het op zijn beurt dan weer niet mee eens. Feit is dat de late wissel van de Antwerpcoach Utaka-Gloutsis dit keer goed uitpakte. Stavros Glouftsis had inderdaad aan iets meer dan tien minuten genoeg om het harde werk van die andere invaller Zarko Jelicic en de absolute matchwinner Darko Pivaljevic in drie punten om te zetten. De achterban was er een ogenlik blij mee, maar dan volgden er nog bijna zeven eindeloze minuten van zitten en zwijfelen...

Tegen veel beter weten van de buitenwereld in behield de Antwerpcoach zijn vertrouwen in negen van de elf van Geel. Toch twee wijzigingen. Predrag Ristovic eiste zijn rechtmatige plaats op in doel en op de rechterflank kreeg winger Mamam Souleymane de voorkeur op Roel van Hemert die samen met Zarko Jelicic, Stavros Glouftsis en Kevin Wauthy een zitje in de dug out had. Roodwit begon dus bijna ongewijzigd aan een match die enkel maar een verkeerde uitkomst kon opleveren, tenzij er opnieuw getoverd zou worden zoals in de tijd van Mark Van der Linden bijvoorbeeld. De oud-speler trapte af voor een begin dat helaas niet zo vlotjes liep voor de oudste club van 't land. Het vertrouwen zoek, op en naast het veld. Een deel van de achterban had de marsorders opgevolgd, schaarde zich achter een groot spandoek en keerde zich verbaal af van de geliefde kleuren. De ploeg van Rudi Verkempinck begon met een verrassingsraid die Matthyssen vrij maakte voor het roodwitte doel. Predrag Ristovic bewaarde zijn cool en weerde af. Het sportieve roodwitte personeel ontsnapte aan de vroege achterstand en de hoon van het publiek. De verwittiging beet in de benen en het duurde even voor er enige durf terug was.

De linkerflank werd bespeeld, maar het buitenspelspook loerde aan 't eind. Spencer Verbiest testte zijn schot op doel, maar de richting was zoek. Al vlug liep de wedstrijd vast op het middenveld. De beide doelmannen kwamen maar nauwelijks in het stuk voor. Toch kwam Waaslandgoalie Verhulst goed weg: Peter Utaka miste scherpte om een persoonlijke uitbraak degelijk te kaderen. Ook Matthyssen mangelde het aan precisie als hij bijna vrijstaand in de zestien mocht aanleggen. Mamam Souleymane was ondertussen driftig bezig aan een reeks slechte passes die hem meer dan eens op afkeurend gemompel kwam te staan. Peter utaka kon aan de eerste paal koppen op een gestrekte hoekschop van Darko Pivaljevic, maar ook nu vond de spits de netten niet. Na een onzacht contact tussen doelman Verhulst en de Nigeriaanse prijsschutter was het even vrezen voor het vervolg van de roodwitte spits. Op vrijschop van Matthyssen, kwamen er plots heel veel bezoekers in de rug van de muur en voor Predrag Ristovic opduiken. Het leek wel op buitenspel, maar ook erzonder bleef de Antwerpdoelman overeind. Op het half uur bewees Darko Pivaljevic eens te meer zijn waarde voor dit jonge roodwitte elftal.

Hij stond precies goed op de lijn om een kopbal op corner van RSW te ontzetten. Ook offensief zette de chouchou van het publiek zich steeds beter door, al bleef het rekenen met alweer een nijdig geplaatste vrijschop van Matthyssen over muur en doel. Craig Cathcart recupereerde, Kevin Baert stuurde weg. Peter Utaka besloot zijn 40 meter rush met links voorlangs. Even slecht verging het zijn poging vanop elfmeter. De spits tastte naar alle lichaamsdelen die niet tot voetbal strekken, nam een lamlendige aanloop en trapte tot wanhoop van de achterban binnen bereik van de doelman. Roel van Hemert stond zijn ploegmaat bij het verlaten van het terrein troostend bij. Er waren kansen beiderzijds voor een mooie 3-3 bij de kampwissel, rekende de Waaslandcoach na, maar toch twee nullen op het scorebord.

Mamam Souleymane kreeg alweer vlug het publiek over zich heen. Kevin Baert was nu eerst om iets doelgerichts te ondernemen, maar Verhulst kwam opnieuw niet echt in gevaar. Gomes Soares antwoordde, maar bracht Predrag Ristovic evenmin in problemen. Net voor zijn vervanger kreeg Mamam Souleymane de handen eindelijk een keertje op mekaar. De loopactie werd gevolgd door een stevig schot, maar het doel was net niet breed genoeg. Mocht Zarko Jelicic pal op het uur de Togolese winger komen vervangen, het effect was er ook dadelijk aan te zien. De rechterflank vormde nu doorlopend een bron van gevaar voor de roodgele afweer. 't Was mooi om zien hoe de sierlijke linkspoot telkens weer infiltreerde. De bezoekende club wist er heel lange tijd raad mee, veroverde zelfs enig overwicht op de bal. Tot aan de zestien geraken was al heel wat, maar dan liep het toch telkens verkeerd voor de Waalanders van Rudi Verkempinck. Niet zo voor de thuisploeg. Er was er nu wel degelijk sprake van een geordend slotoffensief. Op een zuchtje van de fatale 90' brachten Bobsam Elejiko en Ransford Addo in een ommetje langs Stavros Glouftsis, Darko Pivaljevic voor doel. Hij stuurde gevat tot bij spitsbroeder Glouftsis die aan de tweede paal beheerst de eindzege gestalte gaf.

De bezoekers kregen nog bijna zeven minuten toe om de achterstand alsnog goed te maken. Darko Pivaljevic verenigde nog eenmaal de hele roodwitte achterban in applaus(vervanging), maar bij het slotsignaal klonk de afkeuring toch opnieuw harder dan het plezier voor de verdiende zege.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/12/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
12 Craig Cathcart
6 Michael Lea
8 Kevin Baert
14 Spencer Verbiest
19 Souleymane Mamam
17 David Geeroms
9 Darko Pivaljevic
11 Peter Utaka
 
60' 19 Souleymane Mamam (uit)/
4 Zarko Jelicic (in)
77' 11 Peter Utaka (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in) - 89'
89' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
2 Roel van Hemert (in)
KV Red Star Waasland
18 Dimitri Verhulst
24 Rachid Nordin
4 Julien Tournut
16 Dirk Matthyssen
17 Cédric Rey
21 Aziz El Kanchaf
6 Anouar Bou-Sfia
7 Michaël Van Geele
3 Osman Serbest Semih
23 Rachid Bourabia
11 Silvino Gomes Soares
 
46' 3 Osman Serbest Semih (uit)/
15 Kevin Borlee (in) - 89'
69' 16 Dirk Matthyssen (uit)/
10 Thierry Flies (in)
71' 6 Anouar Bou-Sfia (uit)/
22 Abou Keita (in)