R.O.C. de Charleroi-March.

2 - 1

Woe. 23/01/2008 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade du Pays de Charleroi

Toeschouwers: 4.200
 
Scheidsrechter: Karim S.

Lijnrechters: Xavier Decocq - Michel Demaeseneer
 
Roodwit loopt op een Henegouwse bec de gaz
Eigen bericht - Promovendus ROC Olympic Charleroi Marchienne heeft zich al een eerste scalp veroverd als nieuweling in de reeks. Met twee doelpunten in het eerste deel van de tweede periode namen de zwartwitten van coach Danny Ost voldoende afstand om R Antwerp FC een uppercut te verkopen op de eerste speeldag. Dat de jongens van Joyce in extremis nog dichterbij kwamen dank zij een omgezette penalty van Alex Di Gregorio was een faits divers, meer niet voor de lokale aanhang. Zij konden een eerste keer vieren. Hoe flink ze het ook probeerden weg te steken, de ontgoocheling stond bij alle roodwitte spelers van het gezicht af te lezen. Onze webteamfotograaf was misschien nog het meest ontgoocheld van allen: en de match verloren en door een of andere bureaucratische beslissing zijn werk langs de lijn niet mogen doen...

Antwerpcoach Warren Joyce koos niet geheel onverwacht voor de vertrek-elf van de laatste oefenmatch tegen Hoogstraten VV, maar dan zonder Roel van Hemert. Helaas in de eigen woonstee herstellende van een zware blessure aan de knie. Er was druk gespeculeerd onder de zowat 850 roodwitte trainers in de tribunes. Van de meest geciteerde opties koos de Antwerpcoach uiteindelijk voor Ritchie De Laet op linksachter, Ransford Addo op rechts en dus bleef Mohamed Cissé in de dug out. En laat het nu net het flankenspel zijn dat de wedstrijd net niet op slot draaide. De lokale zwartwitten bestookten beurtelings de beide buitenverdedigers en dat deed ze zeker geen deugd. Ransford Addo bezweek bijna onder de druk, maar had het 'professionele' foutje ter beschikking om de zaak recht te houden. Net over het kwartier kreeg hij zowaar een ferme uitbrander van de leiding en... plots liep het beter. Olympic had wel overwicht en drukte dat uit met een gelift shot over doel van Péhé. Amper later of Predrag Ristovic werd verplicht tot een serieuze tussenkomst. De Antwerpdoelman kon gelukkig nog net de beide voeten tegen de bal aankletsen. Manu Kenmogne was mee terug om de hoekschop af te weren.

Na zo'n kleine 15' trok Ransford Addo een rush langs de lijn en stuurde Peter Utaka weg. In een persoonlijke actie dolde de spits drie verdedigers en zette vervolgens enkele centimeters naast de rechterpaal. Olympic ving Kenmogne op in de buitenspelval en dat bracht Elejiko & co. ook op gedachten. Dubbele driehoek Peter Utaka-Marco Gbarssin, maar het schot van de middenvelder schampte de doelpaal aan de verkeerde kant. Beste bezoekende poging was zowat halverwege de eerste helft voor Peter Utaka. Het vluchtschot zoefde over de dwarsbalk. Ook de poging van Niangbo zocht te vroeg hoogte. Péhé demonstreerde zijn traptechniek. Vanuit stand krulde hij de bal een metertje en wat voorbij de verste paal. Een ongevaarlijke teruglegger van Ray Fränkel zette het stadion bijna in vuur en vlam. De Antwerpdoelman miste zijn interceptie. De bal hobbelde in corner. Werd daar even een zucht in het bezoekende vak geslaakt! Defensief kwamen de zwartwitten bijna niet in problemen. Loopactie en zwak schot van Manu Kenmogne hield ze bij de les. Net voor het rustsignaal kwamen ze wel goed weg. Van de rechterflank met Ransford Addo via Kevin Baert naar een driehoekje Ritchie De Laet en Manu Kenmogne die Peter Utaka losliet.

Mooie loopbeweging en nog steviger knal vol op de paal! Werkelijk pech voor de herboren spits. Net zoals hij vrijdag nog zei: "De knop moest om, dit is tweedeklassespel en zo moeten wij en ikzelf het ook doen!" Wat ontgoochelende dubbele nul op het bord, maar daarmee waren ze in het Stade du Pays de Charleroi wel al tevreden.

R Antwerp FC herbegon ongewijzigd. Op aangeven van Kevin Baert met een scherpe kans voor Manu Kenmogne. Ook met een eerste karton voor een wat tegenvallende Ray Fränkel. En met een eerste tegendoelpunt. Balverlies van Alex Di Gregorio werd opgepikt door Niangbo die centerde voor uitblinker Rouani en die knalde ongenadig binnen (50'). Het kot ontplofte nu echt. Het was pompen of verzuipen voor de bezoekers. De gele kaart voor Ritchie De Laet en Peter Utaka uit werkelijk een onschuldig duel kwamen er bovenop. Beide coaches haalden nu volk van de bank om de match alsnog naar hun tactisch concept te zetten. De Antwerpcoach maakte er meteen twee wissels van. Bij Olympic volgden ze kort op mekaar. Na een afgeweerde vrijschop, zette invaller Banga het op een lopen. Vanop afstand nam hij de Antwerpgoal in 't vizier. Met een fatale bots ging de bal voorbij Predrag Ristovic en tegen de touwen. 2-0. De roodwitte aanhang verstomde meteen. Met zulk scenario had niemand rekening gehouden. De lokale vreugde was er niet minder om. Meteen nieuw offensief bloed bij R Antwerp FC en een defensieve tegenzet van coach Danny Ost. Pas in de laatste tien minuten lieten de bezoekers de teugels vieren voor een ferm slotoffensief.

Peter Utaka knalde ongecontroleerd naast, verbaal protest van de fans volgde. Handspel in de fatale zone bracht Alex Di Gregorio en doelman Delferrière oog in oog. De bal ging netjes in het hoekje. Meer dan dit ene tegendoelpunt sleepte roodwit er echter niet meer uit. De verdiende overwinning van de nieuweling in de reeks stond te blinken op het bord. De ontgoocheling bij de bezoekers groot. "Al direct in de achtervolging op onszelf", concludeerde Alex Di Gregorio bij RAFC-tv.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/08/2007)
 
Minuut per minuut
wedstrijd oorspronkelijk gespeeld op 15 augustus 2007 als eerste wedstrijd van de eerste seizoenskalender >< competitie op gerechtelijk bevel van de rechtbank van Namen onderbroken in het weekeinde van 8 en 9 september >< eerst UR Namur en later ook KFC V. Geel aan de oorspronkelijke 17 clubs van de reeks toegevoegd >< als tweede van vier (al gespeelde) wedstrijden geïntegreerd in de nieuwe kalender >< ingeschreven op speeldag 20 van 23 januari 2008 >< heen- en terugwedstrijd in een periode van vijf weken betwist >< opmerkelijk ook was de klacht van R Antwerp FC tegen ROC Charleroi vanwege de opstelling van Niangbo Nassa en Banga Damoi van wie vermoed werd dat de documenten niet in orde waren >< op beslissing van het Sportcomité werd de klacht in de zitting van 02 oktober 2007 verworpen.
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/10/2004)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
3 Ray Fränkel - 46'
12 Bobsam Elejiko
4 Ritchie De Laet - 55'
8 Kevin Baert
14 Spencer Verbiest
33 Marco Gbarssin
7 Alexandre Di Gregorio - 84' (P)
18 Manu Kenmogne
11 Peter Utaka - 62'
 
57' 8 Kevin Baert (uit)/
6 Moumou Cisse (in)
57' 18 Manu Kenmogne (uit)/
9 Luciano Olguin (in)
73' 4 Ritchie De Laet (uit)/
20 Sean Doherty (in)
R.O.C. de Charleroi-March.
1 Manory Delferrière
4 Gaetan Malacourt
3 Nicolas Flammini
16 Raheen Alibhai
5 Kevin Nieus
8 Frédréric Stilmant - 72'
7 Jos Péhé
6 Nicolas Pedini
15 Samba Diawara
2 Nassa Niangbo
11 Karim Rouani - 50'
 
63' 7 Jos Péhé (uit)/
7 Damos Banga (in) - 63' - 88'
66' 2 Nassa Niangbo (uit)/
20 Jeremy Steens (in)
77' 11 Karim Rouani (uit)/
19 Carl Del Fabro (in)