K.V. Kortrijk

4 - 1

Zon. 30/09/2007 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Guldensporenstadion

Toeschouwers: 3.500
 
Scheidsrechter: Marc Goudeseune

Lijnrechters: Bart Vandeweghe - Michael Gerard
 
Uitgeteld in amper twaalf minuten
Eigen bericht - Tot bijna de zeventigste minuut liet niets de score van de partij op een bijzonder pijnlijke bezoekende nederlaag uitkomen. Net tevoren was echter wel Nfor door zijn coach in de strijd geworpen. En neem dat maar letterlijk. Bij de eerste infiltratie in de zestien vlagde de (West-Vlaamse?) lijnrechter de bal op de stip. Scheidsrechter Goudeseune volgde node de aanwijzing van zijn assistent... Strafschop omgezet en nog geen kwartier later stond het bijzonder zware 4-1 verdict op het scorebord. Nfor was de bewerker van de lokale wederopstanding... Bij R Antwerp FC kon geen van de geïnterviewde spelers een zinnige en logische verklaring vinden voor de totale ommekeer. Ook de coach had geen woorden genoeg om de neergang van zijn team te bevatten. Niemand bij roodwit verviel echter in het herhalen van de ellenlange gekwetstenlijst. Coach Warren Joyce had nochtans alle moeite van de wereld gehad om een enigszins competitief elftal samen te rapen.

Een blessure van dinsdag bracht David Geeroms onverwacht in de dug out. Richie Ryan nam enigszins centraal de post over van de flankspeler. Voor het overige nu wel Kevin Baert van bij aanvang tussen de lijnen terwijl de in vormcrisis verkerende Souleymane Mamam als mogelijke schaduwspits achter de hand werd gehouden, mocht er wat mislopen met de tweemansvoorlijn Peter Utaka-Stavros Glouftsis. KVK gebruikte de aftrap onmiddellijk om het vijandige doel na amper 27" te bestoken. De poging van Verbrugghe ging mijlenver over. Na dit eerste brandje gingen de twee teams over tot de orde van de dag. Geen van beide probeerde zijn hand te overspelen, zodat het bij een sporadische poging op doel bleef. Daarbij lieten de bezoekers zich het meest opmerken. Op vrijschop van Richie Ryan streelde Craig Cathcart de bal naast het doel. Een vijftal minuten later een greep naar de keel met drie kansen op rij voor de jongens van Warren Joyce.

Eerst kopte Ray Fränkel een hoekschop van Richie Ryan over doel. Kevin Baert recupereerde de intrap van Mollez. Via tussenstations Marco Gbarssin, Ray Fränkel en Stavros Glouftsis kwam de winger in schietvrije positie. De bal knalde tegen de paal, de rebound van Michael Lea werd door KVK-doelman Mollez geklemd. Genoeg kansen om een voorsprong te rechtvaardigen en die kwam er ook. Net het kwartier voorbij dwong Peter Utaka in een dribblenummer een hoekschop af. De gave traptechniek van Richie Ryan zette Craig Cathcart vrij voor doel. De Mancunian controleerde en trapte onhoudbaar binnen (0-1). KVK had toen amper een keer weten te dreigen met een corner na een afgeblokt schot van Bétrémieux, die verder in de partij nog een aardige rol van betekenis zou weten te spelen. Kroop het team van Vanhaezebroeck na de openingstreffer onder de omknelling uit of verloren de roodwitte bezoekers grip op de partij?

KVK kwam meer in het stuk voor, maar zeker nog niet op een manier die van een vooraanstaande club uit de reeks mag worden verwacht. Kansen leverde dit niet op. Pas ver over het half uur, was er een gevaarlijk uitziende poging van Hempte die over het doel van Predrag Ristovic krulde. Net tevoren had de Antwerpcoach Marco Gbarssin teruggeroepen en David Geeroms ingebracht ter versterking van de linkerflank. Alsof je daarmee niet beter wacht tot bij het rustsignaal! Nog een keer gingen monden open en handen op mekaar in het Guldensporenstadion. Bétrémieux trapte een hoekschop op het hoofd van Coulibaly. In een uiterste reflex haalde de Antwerpdoelman de bal met de vuist vanonder de dwarsbalk. Op slag van rusten verdubbelde Peter Utaka in een rush voorbij twee verdedigers bijna nog de voorsprong. Doelman Mollez zette zijn vuisten aan het werk op het harde, lage schot.

De Kerels keerden opgeladen terug vanuit de kleedkamer. In een poging de eigen bonus te beschermen, probeerden de bezoekers het middenveld toe te knijpen. Gedurende meer dan twintig minuten met slechts enkele minder geslaagde pogingen van aan de cornervlag, loonde die tactiek. Was er nauwelijks doorgang voor de thuisploeg, de doelpogingen schaars en de doelkansen nog schaarser, KVK moest ondertussen wel de defensieve kwaliteiten gebruiken om Peter Utaka te kortwieken. De tussenstand bleef wat hij al lang was, tot coach Vanhaezebroeck joker Nfor van de bank plukte. Op minder dan een kwartier waren de kaarten herschud en de uitkomst zag er heel anders uit. De invaller begon aan zijn Guldensporenslag met een bijzonder fortuinlijke strafschop die hij van de assistent cadeau kreeg en binnentrapte. Vervolgens geselde hij de linkerflank tot die het na enig tegenstribbelen begaf. Addo voorbijgelopen, via Coulibaly tot bij Bétrémieux die overhoeks de lokale 2-1 voorsprong gestalte gaf.

In een poging de loop van de toekomst te veranderen stuurde de Antwerpcoach een dubbele wissel tussen de lijnen. De keuze om Peter Utaka te vervangen werd door de nog amper 400 meegereisde Antwerpsupporters op ongeloof onthaald. Zij schreeuwden tevergeefs om bijstand van 'King Darko'. Balverlies centraal in het middenveld van Stavros Glouftsis met doelpunt van... Bétrémieux tot gevolg, maakte de keuze van de coach alleen maar nog meer discutabel bij de achterban. Plots kwam ook Coulibaly uit het niets opgedoken. Een schot in het zijnet werd soepel gevolgd door een knal vol op de dwarsbalk. Istvan Bakx maakte het even later nog allemaal zoveel erger. Hij rondde een leuk duetje Coulibaly, Nfor simpel af. De lokale aanhang kon beginnen vieren.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/09/2007)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo - 68'
7 Bobsam Elejiko
12 Craig Cathcart - 18'
6 Michael Lea
8 Kevin Baert
3 Ray Fränkel
22 Richie Ryan
33 Marco Gbarssin
11 Peter Utaka
10 Stavros Glouftsis
 
35' 33 Marco Gbarssin (uit)/
17 David Geeroms (in)
77' 22 Richie Ryan (uit)/
20 Sean Doherty (in)
77' 11 Peter Utaka (uit)/
19 Souleymane Mamam (in)
K.V. Kortrijk
24 Peter Mollez
16 Bram De Ly
3 Stephan Demets
23 Arne Vanneste
17 Brecht Verbrugghe
11 Bas Vervaeke
9 Istvan Bakx - 82'
6 Jimmy Hempte
8 Frederik Declercq
19 Cédric Bétrémieux - 74' - 78'
15 Elimane Coulibaly
 
66' 23 Arne Vanneste (uit)/
14 Ernest Nfor (in) - 69' (P)