R. Antwerp F.C.

3 - 2

Zat. 09/02/2008 20:00 u.

K.V.K. Tienen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.250
 
Scheidsrechter: Gino De Belder

Lijnrechters: Gerry Saenen - Barri Barry
 
Verschil niet groot, maar zege zeker verdiend
Eigen bericht - Twee keer winnen tegen dezelfde tegenstander op een week tijd? Het kan in deze knotsgekke editie van 's lands tweede nationale reeks, al blijft het uiteraard een grote uitzondering. Vorige zondag bleef roodwit inderdaad aan de winst dank zij een knotsgek doelpunt. Niemand kon met zekerheid de dader benoemen. Iedereen gunde Darko de goal, een-tt inlcuis, maar de televisiebeelden waren uiteindelijk de scherpste rechter. In de terugwedstrijd op de Bosuil kwamen scheidsrechter en assistenten doorlopend in 't oog van de storm van de lokale aanhang. Bij de eerste goal van KVKT gebeurde er toch maar iets raars met armen en handen en de vlaggenman ging over de hekel.

De bezoekende coach kon na afloop op zijn beurt geen vrede nemen met een aantal scheidsrechterlijke beslissingen in de buurt van de penaltystip. Hij riep televisiebeelden ter hulp om een beschuldigende vinger richting fluitenier te mogen uitsteken. Warren Joyce bleef zijn Britse flegmatieke zelf. Complimenteerde zijn assistenten, zijn spelers en zijn aanvallers in 't bijzonder, maar was tegelijk niet blind voor een aantal minpunten in het optreden.

De Antwerpcoach had overigens slechts een kleine week de tijd gehad om het 'gele probleem Verbiest' naar ieders goedvinden op te lossen en enkele nieuwelingen in te passen. Dat Matthias Trenson de linksachterpositie zou overnemen, was geen verrassing. Uit de keuze van twee linkspoten viel David Geeroms uit de starterself en verhuisde van linksachter naar de bank. Linkspoot Zarko Jelicic kreeg de rechterflank om zich uit te leven. Kevin Baert mocht de partij op links beginnen. Het centrale duo Marco Gbarssin-Slobodan Slovic was helemaal nieuw. Bij KVKT vervolledigde oudbekend 'nieuw' gezicht Triantafallidis de basisopstelling. De bezoekers kregen van Yves Feys de aftrap. Met de bal naar achteren, maar toch al vlug een eerste roodwitte corner. Veel moeite had bezoekend doelman Schuermans er niet mee. Balbezit voor zijn team, maar Antwerpdoelman Predrag Ristovic moest scherp met de rechtervuist reageren om een hoekschop van De Pauw af te weren. Zarko Jelicic draaide een vrijschop vlot voorbij de Tiense muur. Schuermans had er zijn beide grijphanden bij nodig. Bobsam Elejiko trapte op zijn beurt op een terugvallende bal van Matthias Trenson. De bal klom over het doel.

KVKT gaf het initiatief nogal makkelijk af, maar trok meteen ook wel de buitenspelval open. Even over het kwartier kopte Peter Utaka na een snelle aanval over links met voorzet van Darko Pivaljevic ei zo na de openingstreffer op het bord. Een stevige ingreep van Marco Gbarssin werd meteen met geel bestraft. De vrijschop werd direct gevolgd door een hoekschop. In twee keer en met hulp van een handje (?) tot bij Geebelen die Predrag Ristovic fusilleerde. Roodwit een beetje van slag, al reageerde Darko Pivaljevic direct met een schot uit de draai op de vuisten van Schuermans. De corner van Zarko Jelicic was opnieuw niet veel zaaks. KVKT kon een keertje uitbreken. De Silva knalde naast. Er was vervolgens een mirakuleuze vuist van Schuermans nodig om Jelicic van de gelijkmaker te houden. Toch kwam die er nog voor de kampwissel. Darko Pivaljevic werd in de zestien neergehaald en 'King Darko' benutte zelf de strafschop om zijn team op gelijke hoogte te zetten.

R Antwerp FC kwam ongewijzigd terug en met de vaste wil zich niet opnieuw te laten verrassen. Kevin Baert en Zarko Jelicic wisselden van flank, KVKT uit zijn tactiek spelen lukte niet onmiddellijk. Schuermans kon de voorzet van Kevin Baert terugsturen. Peter Utaka ontsnapte op dubbelpass met Slobodan Slovic. De blauwe verdediging, doelman inbegrepen, stond machteloos tegen de productieve raid van de spits (2-1). Amper drie minuten verder schudde Darko Pivaljevic een versnelling uit zijn benen. Een KVKT-verdediger greep de ervaren spits bij de borst. Peter Utaka zette de logische elfmeter om. Balverlies op het middenveld gaf bezoeker Geebelen opnieuw kans op doel af te gaan. Hij richtte voorlangs. De volgende mogelijkheid begon met een vrijschop. Geebelen werd aangespeeld, tikte door en Bogaerts mikte via de linkerpaal de aansluitingstreffer tegen de touwen. 't Was nu pompen of verzuipen. Kevin Baert probeerde een balverlies te herstellen en liep tegen zijn derde geel van 't seizoen aan. De beide coaches waren ondertussen over en weer begonnen aan een rondje personeelwissels. David Geeroms kwam Kevin Baert vervangen. Darko Pivaljevic kreeg zijn (vroege) applausvervanging, in zijn plaats Stavros Glouftsis.

Peter Utaka bleef dé kwelduivel voor de bezoekers. De spits werd gestuit ten koste van een hoekschop. Zarko Jelicic stuurde aan en de bal viel via de verdediging pal voor de linker van David Geeroms. De kanonskogel spatte helaas op de staak uit mekaar en dus werd het nog een bijzonder zenuwslopend laatste kwartier. Ook Stavros Glouftsis kwam er nog een keertje heel dicht bij, maar ook nu bleef Schuermans baas over de actie. Peter Utaka stelde op overtuigende wijze een einde aan een wat mindere periode. Hem viel bij het verlaten van het terrein zo'n vijf minuten voor tijd een stormachtig open doekje ten deel. Spits Luciano Olguin zette een nuttige invalbeurt neer, diep in blessuretijd helaas ontsierd door een vermijdbaar geel karton. Zo mocht coach Warren Joyce toasten op een geslaagde week, maar in de wetenschap dat hij binnen twee weken drie (belangrijke) pionnen zal moeten missen. Allicht een kans voor de jonge Francesco Carratta, al zullen de beide Kazachse internationals nu allicht met nog meer ongeduld opgewacht worden op de Bosuil. Slobodan Slovic maakte een wat beschroomde indruk, terwijl Matthias Trenson zich opnieuw flink verweerde op linksachter.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/02/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
20 Matthias Trenson
52 Zarko Jelicic
8 Kevin Baert - 67'
33 Marco Gbarssin - 21'
6 Slobodan Slovic
9 Darko Pivaljevic - 44' (P)
11 Peter Utaka - 55' - 58' (P)
 
70' 8 Kevin Baert (uit)/
17 David Geeroms (in)
74' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
85' 11 Peter Utaka (uit)/
99 Luciano Olguin (in) - 89'
K.V.K. Tienen
1 Ronny Schuermans
23 Jonas Bogaerts - 65'
3 Robbie Dello
17 Bart Vanhees
2 Sven Vandeput
25 Steven De Pauw - 44'
13 Mike De Silva
27 David Triantafallidis
5 David Vandecauter
9 Christophe Geebelen - 23' - 59'
19 Ernest Konon
 
46' 3 Robbie Dello (uit)/
8 Benny Lunenburg (in)
78' 9 Christophe Geebelen (uit)/
6 Igor Radovanovic (in)
82' 13 Mike De Silva (uit)/
16 Régis Lacroix (in) - 82'