R.F.C. Tournai

0 - 0

Zon. 04/05/2008 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Luc Varenne

Toeschouwers: 1756
 
Scheidsrechter: Philip Vermeire

Lijnrechters: Manuel Sacré - Guy Evens
 
K Lierse SK en R Exc. Virton sluipen weer dichter bij
Eigen bericht - Vier op negen is de bijna hoopgevende balans van drie verplaatsingen op rij. Een heel stuk beter dan het desastreuze uit-parcours dat Warren Joyce & co. in de heenronde neerzetten, maar net zo goed is dit helaas net dat ene puntje te weinig voor een ontspannen week op en rond de Bosuil. De roodwitte supporters waren weer talrijk aanwezig in het verre Doornik, maar zij ondervonden er zoveel meer tegenstand van het plaatstelijke orkest dan hun team tussen de lijnen. De Antwerpcoach had met Luciano Olguin in de plaats van Kevin Baert geopteerd voor die ene extra aanvaller om dat ene goaltje verschil te maken. Voor het overige kreeg iedereen die er in Hamme bijliep, ook nu het vertrouwen tegen het team van RFC Tournai dat zo onverwacht de oudejaarsstemming op de Bosuil had komen verstoren. Dat mocht dit keer dus niet gebeuren!
Onder een verzengende zon trok de partij zich op gang. Traag op gang. Geen van beide teams leek direct geneigd er de beuk in te zetten. En dus gingen de eerste tien minuten op aan aftasten van de tegenstander. Van doelgevaar was, op een flauwe poging van Peter Utaka na, geen sprake. Op de twaalfde minuut onderschepte een been van doelman Delwarte de stevige knal van Luciano Olguin. Bleven de nullen op het bord. Twee minuten later zag ook Peter Utaka een beste kans op de vuisten van de lokale goalie stranden. Voorbij het kwartier meldde RFCT zich een eerste keer op de Antwerphelft. De ingreep van Kevin Wauthy was zelfs helemaal overbodig, want het schot vertrok vanuit buitenspel. R Antwerp Fc oriënteerde het spel opnieuw richting Delwarte, maar ging ondertussen steeds slordiger te werk in de passing. RFTC profiteerde niet. Alles wat in de buurt van de roodwitte zestienmeter kwam, was 'gefundenes Fressen' voor het centrale duo Ransford Addo en nog nadrukkelijker voor Ray Fränkel die (eindelijk) op zijn beste positie lijkt aangekomen. Een vrije trap van Zebre belandde rechtstreeks in de grijphanden van Kevin Wauthy. Aan de overkant kon de doelman ook al volstaan met enkele plukballetjes, want sterke spitsen Luciano Olguin en Peter Utaka in de gevaarlijke zone afzetten lukte niet. De Argentijnse spits liet zich bovendien ook weer enkele keren betrappen op het al te nadrukkelijk gebruiken van lichaamsdelen die geen deel uitmaken van de voetbalduellistiek. Beste lokale mogelijkheid van de eerste helft viel seconden voor het rustsignaal Bihhi te beurt die op aangeven van Breleur voorlangs trapte.
Ook na de kampwissel was de eerste kans voor bezoeker R Antwerp FC. Mooie beweging over links met een dubbelpass Matthias Trenson - Peter Utaka - Matthias Trenson eindigde met een gestrekte voorzet. Luciano Olguin klom niet hoog genoeg om zijn kopbal ook daadwerkelijk te kaderen. RFCT reageerde met een schot van Zebre hoog over doel. Zarko Jelicic die al een hele match naar zichzelf liep te zoeken, werd voor het uur op rechts gevolgd door Kevin Baert. De jonge winger deed wel erg zijn best, maar ook hij kreeg geen vaart in het roodwitte aanvalsspel. De vuisten van Delwarte bleven baas over een fraaie hoekschop van Francesco Carratta. Bart De Corte moest ook het team van Thierry Pister een corner toestaan, maar die leverde al evenmin veel dreiging op. Breleur liet zich betrappen op sierduiken en keek net als Slobodan Slovic een stuk later tegen een geel karton aan. Het was opnieuw Peter Utaka die zich een stuk of wat doelpogingen creëerde, maar dit keer ontbraken kracht en richting om er ook een goal uit te slepen. En hoe nadrukkelijk ook de roodwitte achterban om een doelpunt smeekte, de dubbele nul bleef tot het einde op het scorebord. Geen gesmaakte vertoning en dus reisde de ontgoocheling vele kilometers lang mee naar Deurne-Noord. Volgende zondag valt de beslissing. R Antwerp FC of K Lierse SK in de onderlinge confrontatie op de Bosuil of in extremis R Exc. Virton leggen dan beslag op dat vierde eindrondeticket. Inzetten op de laatste kans is een gevaarlijke bezigheid...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/05/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
2 Bart De Corte
16 Ransford Addo
3 Ray Fränkel
20 Matthias Trenson - 26'
52 Zarko Jelicic
23 Francesco Carratta
12 Slobodan Slovic - 82'
9 Darko Pivaljevic
11 Peter Utaka
99 Luciano Olguin
 
55' 52 Zarko Jelicic (uit)/
8 Kevin Baert (in)
85' 2 Bart De Corte (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
R.F.C. Tournai
16 Grégory Delwarte
17 Hamid Sekour
6 Fabiano Scarpino
19 Olivier Guilmot
4 Toni di Tulio
25 Stéphane Zèbre
7 Matthieu Quivy
15 Farid Bihhi
23 Hicham Mouissi - 65'
10 Mickael Séoudi
22 Sylvio Breleur
 
68' 10 Mickael Séoudi (uit)/
18 Pascal Devreese (in)
82' 15 Farid Bihhi (uit)/
20 Samir Meriem (in)
89' 23 Hicham Mouissi (uit)/
2 Aland Devillers (in)