R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 26/04/2008 20:00 u.

K. V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5000
 
Scheidsrechter: Gunter Boelen

Lijnrechters: Pascal Willems - Edwin Rys
 
Uitblinker Luciano Olguin scoort en laat scoren
Eigen bericht - R Antwerp FC heeft in het eigen huis de uitschuiver van voor veertien dagen in het Stade du Pays de Charleroi rechtgetrokken. Na de prestatie van zondag in de beker was het voor de jongens van Joyce-Pallemans hoognodig de achterban te plezieren met een zege. Tegen een uitgekookt en bij momenten viriel combinerende kustploeg scoorde de Bosuilploeg twee keer. Een keertje voor en een keertje na de pauze. "Twee goals op stilstaande fases", bekloeg de Oostendse selectieheer zich. De bezoekende coach zag bij de vrijschop die de tweede goal voorafging een beetje favoritisme vanwege de arbitrage richting thuisclub. Gevraagd naar zijn indrukken vatte Marco Gbarssin het als volgt samen: "In vergelijking met zondag waren we nu veel efficiŽnter in verdediging en in aanval. We maakten minder foutjes en dus is dit zeker een verdiende overwinning. Dit moet ons vertrouwen geven om het ook volgende zaterdag goed te doen."

Blessures zijn uiteraard wat ze zijn, maar de Antwerpcoach wordt in deze moeilijke eerste weken van het seizoen niet bespaard van enige selectieproblemen. Samen met de onbeschikbaarheid van de langdurige geblesseerden Kirk Hilton en Roel van Hemert, was er al het uitvallen van skipper Alex Di Gregorio. Tel daarbij, tegen de achtergrond van tegenvallende resultaten en een ongedurige achterban, nog de schouderblessure van sterkhouder Peter Utaka (na een niet-bestrafte strafschopfout tegen OHL!). "Peter had eventueel kunnen spelen", verduidelijkte de Bosuilpatron tijdens de persconferentie na afloop, "maar ik had honderd percent soliede spelers nodig." Gelukkig keerde Manu Kenmogne terug uit blessure en kon de coach rekenen op een geprikkelde Luciano Olguin. En tot wat die dan in staat is! De achterste vier waren tijdens de bekerpartij allerminst een toonbeeld van orde en betrouwbaarheid, maar kregen (onverwacht) toch het vertrouwen. Kevin Baert en Mamam Souleymane moesten vanop de flanken voor de offensieve aanvoer gaan zorgen. R Antwerp FC kreeg de aftrap en zag al onmiddellijk een eerste doelpoging van Marco Gbarssin door de KVO-doelman Begeyn afgeweerd.

Luciano Olguin deed iets gedurfds met de inworp van Henry McStay, maar werd ook al vroeg in de partij in de buitenspelval gelokt. Manu Kenmogne toonde zich met een heel licht schotje. Zijn tweede poging was veel steviger, maar miste de juiste richting. KVO kreunde niet onder de roodwitte druk, maar kwam zelf toch maar weinig aan voetballen toe. Op de eigen helft liep het passenspel wel aardig, maar de lel naar voren, bracht niets op. Kwam die bal toch maar weer terug en dus moest aanbrenger Kevin Baert het gelag betalen. Spencer Verbiest trapte de vrijschop die via het achterhoofd van Luciano Olguin het doelvlak van KVO-doelman Begeyn doorboorde (1-0). KVO was nu even stuurloos. Gelukkig konden Meyssen & co. rekenen op hun doelman. Met een kattensprong zette die een knal van Kevin Baert in corner. Getrapt door Spencer Verbiest, kon Marco Gbarssin aan de eerste paal niet kaderen. Halverwege de eerste periode eindelijk eens een offensieve bevlieging van de bezoekers. De flankvoorzet van Dekeyzer was net te veel buiten bereik van Ehouman om gevaarlijk te worden voor Predrag Ristovic. De omhaal van Luciano Olguin zoefde dan weer aan het doel voorbij. De Argentijn bediende zijn maatje Manu Kenmogne, maar de spits was opnieuw slap bij schot.

Meyssen bracht een vrijschop vanop de linkerflank voor doel, Bureima kopte naast. Ristovic ging kort op Ransford Addo. Via Luciano Olguin, Kevin Baert, Manu Kenmogne, Mamam Souleymane. De aai van de haarbos van Luciano Olguin was echter niet krachtig genoeg. In aanloop naar de rust bleven de beide teams in hun stellingen steken. Geen doelpunten, maar wel nog twee bezoekende gele kartons. Kampwissellen met een kleine roodwitte voorsprong op het bord.

De wedstrijd trok zich opnieuw op gang met een kansje en een gele kaart voor Spencer Verbiest. KVo kwam iets feller aandringen. Ehouman kon een intrap van zijn doelman wel met het hoofd over diens overbuur liften, maar niet over de doellijn. Eerste hoekschop was ook nu voor het elftal van Jocye, gevolgd door een opstootje van Oostendse druk met enkele corners op rij. Marco Gbarssin had verzorging nodig na een kopduel en liep na de partij met een buil zo dik als een kippenei op het achterhoofd. Kevin Baert kon zijn eigen gedurfde speelstijl maar moeilijk belopen en werd vervangen door Richie Ryan die aan zijn eerste officiŽle speelminuten toe was. Oostende-coach Demanet stuurde op zijn beurt een offensieve vervanger tussen de lijnen. Een beetje mislukte ingreep. Niet veel later werd Luciano Olguin op rechts neergehaald. Richie Ryan trapte rechtstreeks en staalhard op de KVO-doelman. De rebound viel voor de voeten van... Ray Fršnkel die niet twijfelde. Zijn roodwitte team stond plots op een veilige en ook wel verdiende voorsprong. KVO brak nu plots wel uit de organisatie om richting Antwerpdoel te trekken. Het duurde toch nog een eeuwigheid om echt te dreigen. Met inzet van lijf en leden weerde Predrag Ristovic een knal van Dekeyzer af.

Ehouman joeg de flankvoorzet over het doel. Diep in de tweede helft bekroonde Luciano Olguin zijn prestatie bijna nog met een tweede goal. De kopbal ging naast het doel. Het belette de Antwerpcoach niet om 'the beast', zoals hij zijn spits liefkozend noemt, enkele minuten voor tijd een verdiende applausvervanging te bezorgen. Met een langdurig 'Argentina' werd de matchwinner uitgeleide gedaan door zijn fans. Ook Henry McStay haalde zichzelf deze avond uit het slop. "Gave collectieve prestatie", vatte Marco Gbarssin de terechte blijdschap van de Bosuil samen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/08/2007)
 
Minuut per minuut
wedstrijd oorspronkelijk gespeeld op 29 augustus 2007 als tweede van de eerste seizoenskalender >< competitie op gerechtelijk bevel van de rechtbank van Namen onderbroken in het weekeinde van 8 en 9 september >< eerst UR Namur en later ook KFC V. Geel aan de oorspronkelijke 17 clubs van de reeks toegevoegd >< als derde van vier (al gespeelde) wedstrijden geÔntegreerd in de nieuwe kalender >< ingeschreven op speeldag 38 van 26 april 2008
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/10/2004)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo - 77'
3 Ray Fršnkel - 66'
12 Bobsam Elejiko
23 Henry McStay
19 Souleymane Mamam
14 Spencer Verbiest - 49'
33 Marco Gbarssin
8 Kevin Baert
9 Luciano Olguin - 15'
18 Manu Kenmogne
 
61' 8 Kevin Baert (uit)/
22 Richie Ryan (in)
75' 18 Manu Kenmogne (uit)/
20 Sean Doherty (in)
86' 9 Luciano Olguin (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
K. V. Oostende
1 Ricky Begeyn
6 Jan Masureel
2 Brian Vandenberghe
5 Sebastien Stassin - 40'
20 Laurent Gomez
7 Yannick Dekeyzer
12 Wouter Vandendriessche
18 Harald Meysen
17 Kevin Pecqueux
10 Maiga Bureima - 38'
9 Vincent Ehouman
 
63' 12 Wouter Vandendriessche (uit)/
14 Nick Degroote (in)