R. Antwerp F.C.

4 - 1

Zat. 22/03/2008 20:00 u.

R. Union St.-Gilloise

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6000
 
Scheidsrechter: Koen Verlinden

Lijnrechters: Jan Govaerts - Michele Scatorchia
 
Blessure Spencer overschaduwt alles
Eigen bericht - Niet dat het resultaat er niet (meer) toe deed, maar de bijzonder zware blessure die Spencer Verbiest al heel vroeg in de wedstrijd trof, overschaduwde de 4-1 zege voor de jongens van Warren Joyce tegen een tegenstander die bijzonder agressief en potig aan de partij begon. Net als in Lommel stond de scheidsrechter erbij, keek er niet eens naar en liet lustig doorspelen. Een echte schande! Scheidsrechter Verlinden greep nadien wel elk klein kansje aan om ieder miniscuul en anderszins ingebeeld foutje van een Antwerpspeler te bestraffen, tot en met een bijzonder belachelijke gele kaart voor Matthias Trenson! Gelukkig bracht het vertrek van de ambulance richting ziekenhuis de Brusselaars bij zinnen. Warren Joyce werd, net nu Manu Kenmogne eindelijk terug aan het werk kon, dus al voor de derde keer dit seizoen met breuken bij zijn spelers geconfronteerd. Een meevaller was de inbreng van Marco Gbarssin die zijn ongelukkige ploegmaat bijna 90' diende te vervangen. Een andere afknapper is de gele schorsing van Matthias Trenson nadat de Antwerpcoach in de loop van de voorbije week Francesco Carratta met veel geduld omgeturnd had tot rechtsachter-voor-een-avond. En de Antwerpcoach baadt al niet in weelde in de afweer met ook nog Ransford Addo in de lappenmand waardoor Ray Fränkel opnieuw een rijtje naar achteren schoof. Het middenveld werd geherformatteerd met Slobodan Slovic en Zarko Jelicic en moest een ware offensieve golf veroorzaken.

En zo gebeurde ook. De Antwerpspelers joegen van bij aanvang de kilte, de kalmte uit het stadion. Zarko Jelicic kwam al heel vlug helemaal alleen voor het bezoekende doel. Het was zeker niet zijn enige doen dat het schot onbesuisd naast belandde. De middenvelder behoefde al direct verzorging. Erger was het bij de volgende spelfaze. Spencer Verbiest pikte een geelblauw balverlies op, maar verloor meteen de controle over een van zijn onderste ledematen. De bezoekers deden voort alsof er niets aan het been was! Pas nadat Matthias Trenson er in slaagde de bal buiten te trappen, werd de Antwerpmiddenvelder helemaal in pijn op de draagbaar afgevoerd. Shame on you, scheidsrechter Verlinden!! Marco Gbarssin stond klaar om de taak van de ongelukkige Spencer Verbiest over te nemen. Geraakt, maar niet gehinderd trok R Antwerp FC verder onverschrokken in de aanval. Nog voor de tiende minuut moest bezoekend doelman Kundimbana zich gewonnen geven. Beweging over links met Peter Utaka, Slobodan Slovic, even Luciano Olguin in een soort dubbelpass met Zarko Jelicic, de voorzet op de voet en de spits tikte via de eerste paal laag in doel (9'). Niet veel later vertrok de ambulance richting ziekenhuis...

Toch was de roodwitte storm niet over. Slobodan Slovic bediende Peter Utaka op maat. De aanstormende doelman kwam te laat, maar het schot van de spits schampte het houtwerk. Opbouw van achteruit hield de bezoekers aan de klap. Zo schudde Darko Pivaljevic een enige mooie beweging uit de 'oude benen'. Zarko Jelicic kwam vrij voor doel, maar Kundimbana behield het laatste woord. Predrag Ristovic was dan nog geen enkele maal in beeld geweest. Geleidelijk aan kropen de bezoekers toch onder de druk uit en testten de de nieuwsamengestelde roodwitte afweer. Lang duurde het niet of Martens vond vanaf de rechterflank Stassin voor doel en die kopte de voorzet uitvallend op halve hoogte binnen. Roodwit van slag. De opbouw verliep plots veel onzuiverder en R Union durfde het nu zelfs aan om volop de buitenspelval te hanteren om Luciano & co. af te houden. Op het half uur kregen de bezoekers de mogelijkheid tot voorsprong, maar het schot ging links naast het doel. Zette het ene fluitsignaal na het andere de wedstrijd op de rem, als scheidsrechter Verlinden ook nog in volle opbouw in de weg ging lopen, volgde een striemende en terechte reactie van het roodwitte publiek. Doelman Kundimbana moest toch zijn talent tonen als Zarko Jelicic na een collectieve aanval alleen voor doel opdook.

Ook nu bleef de doelman baas over de bal. Peter Utaka bediende na knap samenspel Luciano Olguin voor zijn tweede van de avond. De spits trapte recht in de handen van de bezoekende doelman. Bijna verlengde Bobsam Elejiko een vrijschop van Zarko Jelicic tot tegen de netten, maar het blijft wachten op de eerste treffer van de boomlange verdediger. Rusten met 1-1 en daar was de roodwitte aanhang best ontevreden mee.

Na de kampwissel hervond roodwit zijn tweede adem. Nu was het zoeken naar de afwerker van de match. Mooie aanval over links. Voorzet van Zarko Jelicic, maar diepe spits Luciano Olguin knalde vol op de bezoekende doelman. Het bleef dus nog even zoeken naar de afwerker van de match. Zarko Jelicic, weer hij!, met de vrijschop, Darko Pivaljevic met de voorzetkopbal, kopbal van Luciano Olguin op de dwarsbalk en rebound van de Argentijn met de voet in de verste hoek voor 2-1. Vieren met 'Argentina!' in de Bosuillucht en prompt gele straf! De boys van Joyce waren niet van plan de Unionisten opnieuw terug te laten keren. Toch was het even adem inhouden als een vrijschop van Stassin maar rakelings over het doel van Predrag Ristovic zoefde. Darko Pivaljevic vond de vuisten van Kundimbana op zijn weg. Zijne alomtegenwoordigheid trapte zelf de hoekschop en de 'kale knikker' van Marco Gbarssin kopte aan de eerste paal zijn eerste competitiedoelpunt in roodwit shirt binnen. Tot ontzetting van de bezoekende coach stond de Great Old plots comfortabel aan de winst. "Het gevolg van slecht verdedigen en individuele foutjes waarvoor ik m'n spelers zo gewaarschuwd had", vatte Peter Mommaert de ommekeer in woorden.

Dat hoorden we wel eens meer op de Bosuil of elders, maar dan in Engelse vertaling. De Great Old liet het tempo wel wat vieren, maar slaagde er desalniettemin toch in Luciano Olguin enkele keren heel gevaarlijk af te zetten in de zestien. De mooiste kans op een drieklapper kwam er nog voor het uur. De spits trapte echter een gat in de wolken. Was de offsideval niet echt bevorderlijk voor het scoreverloop, ook doelman Kundimbana eiste een belangrijke rol op in zijn gebied. Helemaal in blessuretijd moest de Brusselse doelman zich nog een vierde keer gewonnen geven. De bal waaierde helemaal aan vanaf Ray Fränkel. Een Unionverdediger gaf nog een zetje. Luciano Olguin controleerde en ging in een Utaka-versnelling voorbij de Brusselse portier om meteen zijn derde van de avond tegen de touwen te trappen. De Bosuil ging nog een keer door het dak, maar de ernstige blessure van Spencer Verbiest was nefast voor de feestvreugde.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/03/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
23 Francesco Carratta - 72'
3 Ray Fränkel
7 Bobsam Elejiko
20 Matthias Trenson - 80'
12 Slobodan Slovic
14 Spencer Verbiest
52 Zarko Jelicic
11 Peter Utaka
9 Darko Pivaljevic
99 Luciano Olguin - 9' - 51' - 51' - 92'
 
3' 14 Spencer Verbiest (uit)/
33 Marco Gbarssin (in) - 56'
68' 52 Zarko Jelicic (uit)/
8 Kevin Baert (in)
81' 11 Peter Utaka (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
R. Union St.-Gilloise
1 Mulopo Kudimbana
20 David Habarugira
24 Mohamed Bengali - 70'
4 Remy Kéromest
5 Christophe Préseaux
18 Ivan Perez-Avial
15 Gertjan Martens
8 Stéphane Stassin - 23'
6 Jules César Oulaï
10 Hervé Kagé - 38'
3 Sébastien Siani
 
65' 18 Ivan Perez-Avial (uit)/
11 Benjamin Mokulu (in)
76' 10 Hervé Kagé (uit)/
14 Evariste Ngolok (in)
82' 20 David Habarugira (uit)/
Bilal El Mesbahi (in) - 89'