O.-H. Leuven

2 - 1

Zon. 13/04/2008 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Den Dreef

Toeschouwers: 5000
 
Scheidsrechter: Raf Bylois

Lijnrechters: Jimmy Cremers - Jozef Carmeliet
 
Punten blijven thuis, ondanks 16e seizoenstreffer Utaka
Eigen bericht - Met de hete adem van K Lierse SK in de nek, won de zondagmiddagmatch tussen OH Leuven en R Antwerp FC nog aan belang voor de beide eindrondekandidaten. De winnaar van de partij mag zich bijna zeker bij de eerste vijf rekenen, de verliezer zou zich moeten opmaken voor een razendspannende achtervolging tijdens de laatste competitiemaand. Het belang van de partij meegerekend, was het dus logisch dat de wedstrijd bijzonder traag op gang kwam. Het respect, zeg maar wederzijdse schrik, won het van de dadendrang. Door enkele afwezigheden vanwege schorsingen aan Leuvense kant en blessures bij bezoeker R Antwerp FC van o.a. Spencer Verbiest en Zarko Jelicic hadden de beide teams het bovendien bijzonder moeilijk om een greep naar de bal te doen.

Darko Pivaljevic en Predrag Ristovic waren terug, al maakte de Antwerpdoelman maar een bleke indruk. Roodwit kon maar niet kiezen tussen een 4-4-2 of een 4-3-3 opstelling. Bij OHL hingen ze wel diep terug. Het eerste kwartier of zelfs een stuk meer ging dus op aan een stevige studieronde. Boyen was de enige doelman die aan de bal kwam: hij moest met beide vuisten naar de linkerbenedenhoek na kopslag van Luciano Olguin. Brogno haalde zich alweer de hoon van de roodwitte achterban over zich heen na een poging tot schoonduiken in de zestien. Ondertussen had coach Cossey wel al een eerste vervanging moeten doorvoeren na blessure van Matton. Ook Warren Joyce verloor nog voor de rust rechtsachter Roel van Hemert vanwege een opspelende spierbundel. Met een defensief onkundige bank voorspelde dit na amper een half uur match forse problemen. David Geeroms kwam naar links, Darko Pivaljevic liep naar de overkant, terwijl Francesco Carratta een lijntje terugplooide om de achterste vier als rechtsback te vervolledigen.

Het tweede kwartier leverde ook al niet heel veel doelgevaar op. Luciano Olguin zag een mooie beweging in het zijnet stranden, terwijl de Antwerpdoelman enkele keren gevat met de hand(en) tussenbeide moest komen. Peter Utaka was dan al een paar keer in de Leuvense buitenspelval gespot... Zo'n tien minuten voor het rustsignaal deelde OHL een serieuze tik uit. Had invaller Francis net tevoren een hoekschop naastgekeild, de volgende diepe penetratie was prijs. De bal kwam breed van linkerflank Vastmans. Antwerpdoelman Ristovic aarzelde aan de rand van zijn zestienmeterlijn en Schoonjans trapte ongehinderd binnen. Een drietal minuten later klepperden de Leuvense zegeklokken opnieuw. Een corner kwam tot aan de tweede paal doorgestuiterd tot voor de voeten van Brogno die een beetje gelukkig de 2-0 voorsprong in het mandje legde. Overdreven, maar de 2-0 ruststand stond op het bord.

Roodwit kwam pas na de kampwissel overeind na die dubbele uppercut. Was de achterban er een beetje bij stilgevallen, de boys van Joyce leken zich toch niet goedschiks neer te leggen bij de achterstand. R Antwerp FC ging aan het combineren, zelfs langzamerhand domineren, maar moest steeds rugdekking voorzien voor gevaarlijke lui als Brogno en Ruytinx. Darko Pivaljevic was weliswaar de eerste met een poging op doel, maar het schot klom te hoog. Ook invaller Francis ging zijn kans, maar eveneens over de dwarsbalk. Moest Predrag Ristovic zich bij elke intrap door een verdediger laten assisteren, ex-Antwerpdoelman Boyen kon het klusje voorlopig klaren. Halverwege de tweede periode trok Warren Joyce Ray Fränkel terug en stuurde Souleymane Mamam in diens plaats. En hoewel de winger een allerbelabberst seizoen afwerkt, gingen de bezoekers plots beter spelen. Slobodan Slovic won de duels op het middenveld. In samenspel met Darko Pivaljevic en de nieuwkomer werd het veld plots een stuk breder om verdedigen voor OHL.

Souleymane Mamam, Peter Utaka en Luciano Olguin bouwden onder hun drietjes een aanval in mekaar. De winger schoof lateraal in de zestien voor de voeten van Peter Utaka die vernietigend uithaalde. Er sloop onrust, zelfs enige paniek in de Leuvense rangen. Roodwit duwde door, maar Luciano Olguin zag zijn kopbal op het dak van het doel landen. De Argentijnse targetman zou nog drie keer doelrijp, maar niet trefzeker kunnen besluiten. Boyen en de Leuvense verdediging moesten het onheil bezweren. Een keer kwam de spits amper centimeters tekort, als zijn kopslag in een uiterste reflex van de doellijn werd weggeveegd. Scoren lukte dus niet meer. OHL aan het feest en R Antwerp FC moest zich node bij dat verdict neerleggen. K Lierse SK zit de Bosuilen nu wel heel dicht op de huid. Spreekbuis David Geeroms vertolkte de hoop en het vertrouwen van de spelersgroep in de goede afloop, ook al klonken de eerste berichten over de fysieke problemen van Roel van Hemert allesbehalve gunstig...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/04/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
20 Matthias Trenson
23 Francesco Carratta
2 Ray Fränkel
12 Slobodan Slovic
9 Darko Pivaljevic
99 Luciano Olguin
11 Peter Utaka - 73'
 
36' 2 Roel van Hemert (uit)/
17 David Geeroms (in)
69' 2 Ray Fränkel (uit)/
19 Souleymane Mamam (in) - 82'
79' 23 Francesco Carratta (uit)/
8 Kevin Baert (in)
O.-H. Leuven
1 Govert Boyen
14 Kevin Serville
23 Frederik De Winne - 69'
4 James Lahousse
5 Joeri Vastmans - 54'
18 Tail Schoonjans - 39'
16 Thomas Matton
6 Sophiane Baghdad
19 Nils Schouterden
10 Toni Brogno - 42'
13 Bjorn Ruytinx
 
11' 16 Thomas Matton (uit)/
7 Stijn Francis (in)
70' 19 Nils Schouterden (uit)/
15 Kevin Janssens (in)
79' 18 Tail Schoonjans (uit)/
17 Ugo Nwadikwa (in)