O.-H. Leuven

1 - 2

Zon. 25/05/2008 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Den Dreef

Toeschouwers: 6506
 
Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters: Bart Vandeweghe - Geert Simoens
 
Roodwit bijna geklopt door flaterende wedstrijdleiding!
Eigen bericht - De scheidsrechtersbaas zal alvast tevreden zijn met het aardige stukje theater dat een van zijn assistenten opvoerde na afloop van de wedstrijd in Den Dreef. Of hij ook diens prestatie met een voldoende kan kwoteren is hoogst onzeker. De camera-aanwezigheid was verpletterend duidelijk in het stadion van de Leuvense fusieclub. Het belang van de partij was dan ook groot. Thuisclub OHL speelde zijn laatste troefkaarten uit in deze eindronde. R Antwerp FC had het vertrouwen herwonnen na de zege tegen KVSK van afgelopen donderdag. Wilde in Den Dreef een positief vervolg breien aan de nacompetitie en de overwinning vieren. Toch draaide het door het falen van de wedstrijdleiding nog bijna helemaal verkeerd uit voor de oudste club van 't land. De beelden van al die vele camera's zullen immers de verpletterende onkunde van lijn- en scheidsrechter duidelijk maken bij het toekennen van het ongeldige Leuvense doelpunt.

Ondanks de numerieke minderheid pakten de 'boys van Joyce' de driepunter toch mee naar Deurne-Noord. De Antwerpcoach zelf focuste op de positieve vaststellingen en had zelfs geen kwaad woord over voor de belabberde prestatie van de wedstrijdleiding. Vergeleken met zijn Leuvense collega, had de Warren Joyce voor de match overigens weinig selectiezorgen. Darko Pivaljevic bleef onbeschikbaar vanwege zijn voortdurende enkelblessure, maar voor het overige was de groep schadevrij uit de midweekwedstrijd gekomen. Dit keer kreeg Marco Gbarssin de voorkeur op Kevin Baert die net als Kevin Wauthy, David Geeroms en... Manu Kenmogne lange tijd moest toekijken van naast de zijlijn. In het bezoekende supportersvak zorgde Antwerps twaalfde man voor een indrukwekkende roodwitte klankmuur.

Ondanks het gebrek aan puntenoogst ging OHL aardig van start. R Antwerp FC moest heel veel in beweging zetten om de Leuvense pressing van het doel van Predrag Ristovic weg te houden. De Antwerpdoelman liet zich tijdens de eerste helft toch nog assisteren bij het uittrappen, terwijl hij dat klusje na de kampwissel gaandeweg steeds vaker zelf opknapte. OHL dicht bij de bal, maar roodwit met het eerste gevaar. Marco Gbarssin kon zijn kopbaldoelpoging niet kaderen. Roel van Hemert moest een hoekschop toestaan aan Brogno en Predrag Ristovic moest de invallende bal met het vuistje over de balk meppen. Gevaar geweken en roodwit aan het combineren. Slobodan Slovic stuurde Francesco Carratta centraal aan. Knappe passing de diepte in waar Peter Utaka sneller dan iedereen de jonge Ruttens kansloos vloerde. Roodwit op voorsprong. OHL met de moed der wanhoop in de achtervolging, maar leek regelrecht op een bec de gaz af te gaan. Luciano Olguin had echter een tikje te veel nodig om de doelman opnieuw te kloppen. Dat deden de Leuvenaars aan de overkant wel. In een duel met Matthias Trenson ging Kevin Janssens weliswaar met de bal over de achterlijn, maar mocht van het scheidsrechterlijk trio rustig verder doen.

De via Ray Fränkel terugketsende bal boog voor de voet van Baghdad die Predrag Ristovic fusilleerde. OHL onverdiend langszij en roodwit aan het morren. En een gele (schorsing) bovenop voor Francesco Carratta. De XI van Joyce waren van slag en moesten opnieuw op hun doelman rekenen om een inswinger van Haghedoren in hoekschop af te weren. Weinige minuten later werd de roodwitte ellende nog een stuk erger. Scheidsrechter Bréda die eerder dit seizoen in Lommel al een bijzonder slechte beurt maakte na de beenbreuk van Manu Kenmogne, twijfelde tussen de bovenzak met geel, maar greep uiteindelijk in de achterzak naar de rode kaart voor Roel van Hemert. Slimme Jelicic kwam onmiddellijk met instructies van bij zijn coach voor nieuwbakken rechtsachter Francesco Carratta. Roodwit had het bijzonder moeilijk het onrecht van zich af te spelen. Predrag Ristovic behoedde zijn team voor het rustsignaal nog eenmaal van een (onverdiende) achterstand. De vallende bal van Hagehdoren werd opnieuw vanonder de balk gehaald.

OHL had enorm veel energie verbruikt in de eerste spelperiode en moest de aanvangsminuten van de tweede aan bezoeker R Antwerp FC laten. Peter Utaka slalomde door de benen van twee verdedigers, zette voor op maat. Luciano Olguin kon onvoldoende klimmen en kopte over doel. Eerste corner was voor de fusieclub. Afgeweerd ging Zarko Jelicic aan de haal. Omonga haalde de linkspoot neer en kreeg nu pas de gele kaart die hij voor de rust al had verdiend! Warren Joyce besloot ook almeteen met Kevin Baert een verse kracht te brengen in de plaats van Marco Gbarssin. R Antwerp FC kwam nu wat beter aan combineren toe, maar moest waakzaam blijven tegen het opgezweepte OHL. Schoonjans zette af in de zestien, Janssens miste de bal van een een paar centimetertjes. De fusieclub ontwikkelde licht overwicht, maar er slopen gaandeweg steeds meer onzuiverheden in de passing. Darvan kon roodwit al voor het uur profiteren. Zarko Jelicic schilderde de vrijschop perfect op het voorhoofd van Luciano Olguin die genadeloos binnen buffelde (1-2). En nog hervonden thuisspelers de kampgeest om er een strijdlustig laatste half uur van te maken. Schoonjans reageerde vrijwel onmiddellijk met een mooie beweging: aanpakken, kappen, draaien, maar afwerken lukte niet.

Brogno joeg nog een paar vrijschoppen richting Antwerpdoel, maar het bleef enkel bij dreigen. Met hulp van de invallers David Geeroms en Manu Kenmogne die ook in de lucht een paar duels wist te winnen, hield de roodwitte verdediging aardig stand. Ondanks de vele kleine, die ene heel grote blunder van de wedstrijdleiding en het overdreven aantal minuten overspel, heeft de Great Old uitzicht op een spannende tweede eindrondehelft. R Antwerp FC moet nog steeds AFC Tubize voor laten gaan, maar houdt zijn frisheid en ongeschonden zelfvertrouwen als troeven achter de hand voor de komende wedstrijden tegen OHL en AFC Tubeke op de Bosuil. We (be)come One!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/05/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic - 25'
2 Roel van Hemert - 35'
16 Ransford Addo
3 Ray Fränkel - 89'
20 Matthias Trenson
52 Zarko Jelicic
12 Slobodan Slovic - 24'
23 Francesco Carratta - 25'
33 Marco Gbarssin
11 Peter Utaka - 13'
99 Luciano Olguin - 60'
 
50' 33 Marco Gbarssin (uit)/
8 Kevin Baert (in)
62' 52 Zarko Jelicic (uit)/
17 David Geeroms (in)
73' 11 Peter Utaka (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
O.-H. Leuven
20 Jonathan Ruttens
2 Denis Odoi
4 James Lahousse
23 Frederik De Winne - 89'
5 Joeri Vastmans
15 Kevin Janssens
18 Tail Schoonjans
6 Sophiane Baghdad - 25'
22 Fabrice Omonga - 50'
12 Romain Haghedooren
10 Toni Brogno - 13'
 
46' 12 Romain Haghedooren (uit)/
19 Nils Schouterden (in)
69' 2 Denis Odoi (uit)/
14 Kevin Serville (in)
75' 6 Sophiane Baghdad (uit)/
7 Stijn Francis (in)