R. Antwerp F.C.

1 - 2

Zon. 14/09/2008 15:00 u.

K. St.-Truidense V.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 8.000
 
Scheidsrechter: Sébastien Delferière

Lijnrechters: Frank Bleyen - Joël De Bruyn
 
Darko wikt, Wilmet beschikt...
Eigen bericht - De sfeer was niet opperbest geweest op de Bosuil in de dagen na de rampzalige prestatie in en de tweede nederlaag in enkele weken tijd tegen promovendus KSK Ronse. Ook fysiek waren er enige sporen overgebleven in de selectie. Bas Vervaeke en Darko Pivaljevic even out, maar Matias Fondato uiteindelijk het belangrijkste slachtoffer. Ivan Vukomanovic was de aangewezen vervanger. Ook Adamo Coulibaly stond te trappelen van ongeduld. Van de laksheid van Ronse was in aanloop naar de nieuwe opdracht niets te merken geweest, wist assistent-coach Ratko Svilar met stelligheid. De reputatie van reeksnieuweling K St.-Truidense ten spijt, hoopte de technische staf dus op een positieve reactie van de selectie.

En roodwit pakte het aan naar de opdracht van hun coach Dimitri Davidovic: niet frivool, maar wel gezond agressief. Darko Pivaljevic wees als vanouds de weg voor zijn ploegmaats. ‘King’ Darko schakelde na een heerlijke zwieper van Manu Kenmogne vanop de rechterflank tegenstander Cantalupi uit en vloerde middels een schitterende beweging de Truiense doelman. Ondanks zijn fysieke ongemak van tijdens de week, handhaaft de spits zich onbedreigd als topschutter van zijn club. Lang duurde het plezier voor de verdiende voorsprong niet. Doelman Predrag Ristovic maakte een onzachte landing in een duel en kon niet vervolgen. Vervanger Kevin Wauthy stond amper tussen de palen, het ‘Super Darko’ nog niet uitgestorven, of Wilmet haalde van ver uit en dolkte de bal magistraal in de kruising. Geen verhaal voor de roodwitte verdediging. Roodwit had o.a. met Emmerik De Vriese de kansen aan de voet gehad, maar moest wel met een gelijke stand de kleedkamer in.

De tweede helft stevende bijna af op remise tot Wilmet sneller dan de grijparmen van doelman Kevin Wauthy het doel konden verlaten, op de bal kopte. De terugspringer van de dwarsbalk werd op zijn beurt door Sidibe binnengekopt. Matchwinnaar dus Truienaar Wilmet, al moest doelman Mignolet tot in de allerlaatste seconden zijn kleuren voor punt(en)verlies behoeden. De reacties getuigden van diepe ontgoocheling…
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/09/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
3 Ray Fränkel
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
6 Sebastián Setti
19 Bas Vervaeke
22 Emmerik De Vriese
12 Slobodan Slovic
9 Darko Pivaljevic - 25'
18 Manu Kenmogne
 
27' 1 Predrag Ristovic (uit)/
21 Kevin Wauthy (in)
46' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in)
70' 18 Manu Kenmogne (uit)/
7 Kevin Baert (in)
K. St.-Truidense V.V.
22 Simon Mignolet
3 Vincent Euvrard
4 Daan Vaesen
5 Mario Cantaluppi - 62'
10 Jonathan Wilmet - 27'
11 Issame Charai
13 Cephas Chimedza
14 Marc Wagemakers
17 Peter Delorge
19 Ibrahim Sidibe - 80'
24 Giel Deferm
 
66' 11 Issame Charai (uit)/
12 Sebastien Siani (in) - 83'
76' 4 Daan Vaesen (uit)/
9 Peter Van Houdt (in)
89' 14 Marc Wagemakers (uit)/
8 Michal Pospisil (in)