R. Antwerp F.C.

1 - 2

Woe. 18/02/2009 20:00 u.

KVSK United O.-L.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3756
 
Scheidsrechter: Guy Stas

Lijnrechters: Christophe Demoulin - JoŽl De Bruyn
 
Einde van een tijdperk... DIII gooit de handdoek
Eigen bericht - De twee tegendoelpunten en de vierde verliesmatch ten gevolge daarvan, hebben Dimitri Davidovic allicht finaal bij zijn beslissing gebracht om R Antwerp FC en het voetbal per direct te verlaten. De Antwerpcoach sloeg de verzamelde pers en de respectieve webteams van beide clubs inderdaad met verstomming tijdens de persbabbel na deze woensdagavond-inhaalmatch. Een ontroerde Dimitri Davidovic gooide inderdaad zelf de handdoek in de hoop daarmee zijn geliefde club een dienst te bewijzen. Het denkwerk waarmee de coach de afgelopen dagen zijn elftal had voorbereid op de wedstrijd-van-de-laatste kans had in ieder geval niet bijgedragen tot een gunstig vervolg van het seizoen.

Terwijl Roel van Hemert, Kevin Baert en Marco Gbarssin een onuitgegeven bank vormden, begon roodwit met Bas Vervaeke op rechtsachter. Diens plaats op het middenveld werd (verrassend genoeg) ingenomen door Slobodan Slovic. R Antwerp FC keerde zo terug naar een concept met slechts Spencer Verbiest als regulerende verdedigende middenvelder. Een offensieve 4-3-3, met een fel op de rechterflank terughangende Manu Kenmogne, tegen een eerder behoudende 4-4-2. Daarvoor gaf, gezien de omstandigheden, enkel de bezoekende coach achteraf een (logische) verklaring. De thuisploeg begon alvast bijzonder snedig en oorlogszuchtig aan de partij. Met doelpogingen tot gevolg. Al in de eerste minuut draaide Adamo Coulibaly een assist van spitsbroeder Manu Kenmogne naast. Opnieuw pech voor Manu Kenmogne: zijn voorzetschot liep de tweede paal voorbij. Zarko Jelicic en Darko Pivaljevic joegen Manu Kenmogne aan. De spits kwam ongeschonden uit het duel met Harald Pinxten, maar knalde met rechts naast. Een maandje geleden ofzo heeft hij dit echt wel beter gekund. Twee corners op rij voor Zarko Jelicic, maar de Noord-Limburgers gaven niets toe. Wel, integendeel.

Uitbraak en de bal achter Predrag Ristovic binnen. De buitenspelvlag besliste over de uitkomst. Roodwit was danig geschrokken. Plots deden de bezoekers helemaal mee. Ze klommen zelfs op voorsprong. Ketting in dubbelpass met Noukeu links en de Nederlandse sluipschutter was al rechts om de brede bal overhoeks binnen te knallen. De roodwitte fans zaten verbouwereerd te kijken naar zoveel razende efficiŽntie en voetbalschoonheid. Bezoeker KVSK ging door op het elan. Het speelde naar de wijsheid van zijn coach het roodwitte middenveld aan flarden. Marcos Pereira, ooit nog zes wedstrijden actief op de Bosuil en sindsdien goed voor meerdere tegendoelpunten, kopte naast. Zarko Jelicic mocht de (gele) schade opmeten na een zgn. schwalbe. Roodwit raakte amper in de buurt van de zestien, tot... Manu Kenmogne gestrekt voorzette en Adamo Coulibaly voorbij Sengier kopte. Bordjes in evenwicht. Een zucht van opluchting door het stadion, bijna gevolgd door een nieuwe uppercut. Predrag Ristovic greep met een hand de kopbal van Noukeu klemvast. Adamo Coulibaly kreeg zijn hoofd niet binnen de palen gedraaid. Pereira miste nog de beste kans van een boeiende eerste spelperiode en dat was ook zijn coach niet ontgaan.

Verdedigende wissel Bas Vervaeke-Roel van Hemert bij R Antwerp FC en daarmee begonnen ze aan de allesbeslissende tweede helft. KVSK deed dit keer van bij aanvang driftig mee. Doelpogingen leverde dat die eerste minuten niet op. Wel geel voor 'King Darko' na een niet zo fraaie overtreding. Ketting, auteur van het eerste doelpunt, lepelde een vrije trap over het doel van Predag Ristovic. Manu Kenmogne kwam een tikje te kort om doelgericht op een voorzet van Zarko Jelicic te besluiten. Zo kwamen de beide ploegen het vierde kwartier ongeschonden door. Halverwege de volgende vijftien klommen de bezoekers opnieuw op voorsprong. En hoe! Marcos Pereira dreigde met links, Brouwers knalde de vrijschop met rechts over de roodwitte muur en tegen de touwen. De Bosuil snakte naar een nieuw mirakel. Zeker nadat Brouwers de voorsprong bijna verdubbelde. Het paalscherende schot belandde tegen de publicitaire boarding. KVSK kroop nu logischerwijs in de organisatie en hield de roodbloezen redelijk makkelijk bij hun doelman weg. Antwerpcoach Dimitri Davidovic pakte ultiem met een dubbele wissel uit. Die keuze kwam hem op een niets verhullende afkeuring van de achterban te staan. Nog een kwartier te gaan. Roodwit voetbalde nog twee kansen bij mekaar. Slobodan Slovic kwam op inspanning van Darko Pivaljevic helemaal vrij in de zestien, maar richtte helaas in het zijnet.

Bij de allerlaatste knal van Slobodan Slovic was het gribbelen, loslaten en grijpen voor Sengier, maar de doelman bleef uiteindelijk baas over het ronde voorwerp. Een wereld van verschil. Volgde nog de ultieme anti-climax met coach Dimitri Davidovic in een trieste hoofdrol, waarna de Bosuil zijn wonden alweer te likken heeft!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/02/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
19 Bas Vervaeke - 16'
3 Ray Fršnkel - 88'
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
18 Manu Kenmogne
12 Slobodan Slovic - 29'
14 Spencer Verbiest
52 Zarko Jelicic
9 Darko Pivaljevic - 49'
10 Adamo Coulibaly - 32'
 
46' 19 Bas Vervaeke (uit)/
2 Roel van Hemert (in)
74' 14 Spencer Verbiest (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
74' 10 Adamo Coulibaly (uit)/
7 Kevin Baert (in)
KVSK United O.-L.
1 Bjorn Sengier
2 Mike De Koninck
5 Harald PInxten
4 Christophe Delande
23 Marc Eberle - 78'
18 Davy Brouwers - 66'
15 Patrice Noukeu
8 Guy Defour
16 Sam Vanaken
17 Jeroen Ketting - 17'
11 Marcos Pereira - 31'
 
82' 18 Davy Brouwers (uit)/
10 Antonio Caramazza (in)