R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zat. 24/01/2009 20:00 u.

K.S.K. Ronse

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5250
 
Scheidsrechter: Christof Dierick

Lijnrechters: Geert Bossuyt - Peter De Bast
 
Manu Kenmogne beslist in blessuretijd
Eigen bericht - Tevredenheid bij de supporters van roodwit en vooral ook veel opluchting in de entourage van de club. Wie vooraf gedacht had dat het KSK Ronse van de terugronde een hapklaar klusje zou zijn, had het inderdaad goed mis. De Oost-Vlamingen hadden de XI van Davidovic al twee keer op de knieën gedwongen dit seizoen, maar waren bovendien in de winning mood na het halve pakje slaag dat ze de Waaslandse trots uit Beveren hadden toegediend. R Antwerp Fc begon aarzelend, met een bepaalde terughoudendhoud en zeker met aangetast vertrouwen na de uitstap in de provincie van vorig weekeinde. Sebastian Setti was daarvan het grootste slachtoffer. Marco Gbarssin was uitvaller van 't laatste moment. Met Kevin Baert en Adamo Coulibaly was vooral de dug out bijna helemaal van uitzicht veranderd. Dat coach Dimitri Davidovic ook nu al in de eerste periode een wissel op de achterban losliet, was een gevolg van het wedstrijdverloop.

R Antwerp FC had de aftrap, maar daar was aanvallend niets van te merken. Roodwit had de eerste minuten inderdaad nodig om het passenspel in te oefenen, vertrouwen te tanken en KSK ver van de eigen goal te houden. Toch was het Guelsifi die een eerste kopbal mocht afvuren. Ook Essikal vond de juiste richting niet, zijn schot ging naast. Eerste corner was voor de bezoekers, maar de eerste doelgerichte uitbraak met kopbaldoelpunt was voor Manu Kenmogne. De gelifte assist van een dan al zwoegende Slobodan Slovic vertrok net te laat volgens de assistent en het fluitje van invallersscheidsrechter Dierick was dus nefast voor de feestvreugde. Vervolgens ging Darko Pivaljevic nog in de val, maar roodwit had nu eindelijk toch wat cohesie gevonden. Darko Pivaljevic viel ten slachtoffer aan een smerige fout van De Brül, maar de vrijschop belandde in de muur. R Antwerp FC probeerde het over de linkerflank, maar het was moeilijk werken met een tegenvallende Zarko Jelicic.

Het was gelukkig opnieuw diens landgenoot Darko Pivaljevic die Manu Kenmogne afzette in de zestien. De spits schoot met links naast het doel van Cottier. In een volgende faze werd Roel van Hemert in een duel stevig geraakt in het gelaat. Hoewel helemaal van de wereld, zoals hij zelf achteraf vertelde, trok hij een stevig vluchtschot over de grond. KSK-doelman Cottier had lijf en leden nodig om de bal af te weren. De hoekschop van Zarko Jelicic was helaas onbruikbaar. KSK nam weer even over met een versnelling in de lengte-as van Guelsifi en een geplaatst schot over het doel van Predrag Ristovic. Bij een volgende tegenaanval liep Ray Fränkel opzichtig in de weg. De muur was nog in volle constructie of de bal van Ferreira Lino lag al naast de Antwerpdoelman in het mandje. Assistent Ratko Svilar zou er later de scheidsrechter zonder gevolg over interpelleren.

In de reactie op de bezoekende goal knalde Zarko Jelicic naast. Volgde bijna een verdubbeling van de voorsprong. Romont poeierde van heel ver naar de bovenhoek, maar vond de vuisten van Predrag Ristovic op zijn weg. Amper op het terrein of Adamo Coulibaly kwam in de zestien ten val. Scheidsrechter Dierick zag er een schwalbe met bijhorende gele kaart in. De spits vond zelfs de moed niet tegen zoveel onrecht te protesteren. Het publiek liet gelukkig wel andere geluiden horen! Daarmee was de dadendrang van de invaller niet voorbij. Zarko Jelicic bereidde voor. Adamo Coulibaly kopte de assist over het doel. Vervolgens een omgekeerde beweging, maar de linkspoot trapte nu vol in de handen van de bezoekende doelman. Restte er nog een bescheiden roodwit slotoffensiefje met een gesneden voorzet van Zarko Jelicic, een hoekschop met Darko Pivaljevic en wat grondwerk, maar de ruststand was al veel eerder bereikt.

Al in de eerste minuut van de tweede periode zorgde Darko Pivaljevic met een vallende vrijschop voor verwarring in de bezoekende gelederen, maar vond vooralsnog geen afwerking bij de eigen ploegmakkers. Een hoekschop van de spits strandde op de vuisten van Cottier aan de tweede paal. Stamnummer 38 kwam er onderuit en mocht vervolgens zelf twee keer van aan het hoekje trappen. Adamo Coulibaly liet zich niet pramen, maar de krulbal belandde alweer in de handen van de bezoekende goalie. Langlet joeg een hoekschop van Kurtulus aan het roodwitte doel voorbij. Er zat inderdaad beweging in de partij, maar de score wilde alsnog niet bewegen. Bas Vervaeke beantwoordde de verzuchtingen van de thuisaanhang, maar zijn schot duikelde pas achter de dwarsbalk. Zarko Jelicic probeerde het op zijn beurt, maar nu kende de hoogte geen grens.

De stadionklok tikte ongenadig door. Voor de ene te snel, voor de andere te traag. Het vierde kwart van de partij kwam voor de bezoekers al ongeschonden in zicht tot er eentje de inswinger van Zarko Jelicic met de hand meepikte in de fatale zone. De bal kwam los van de stip, van de voet van Manu Kenmogne, richting linkerbenedenhoekje. De score zag er met 1-1 plots iets fraaier uit. De bezoekers zetten operatie 'red het punt' op en deden daarbij doorlopend beroep op hun doelman, terwijl een frisse Kevin Baert de linkerflank behoorlijk onder druk kwam lopen. Een beetje risicovol bediende hij Manu Kenmogne, maar de vuisten van Cottier neutraliseerden. De corner van de publiekslieveling leverde een streling met het hoofd van Coulibaly en een doelworsteling op, geen doelpunt. Het stadion hield even de adem in, maar het schot van Roel van Hemert scheerde de bovenkant van de balk. Bezoekend coach Bart Van Renterghem ruilde in volle roodwit offensief aanvaller Ferreira Lina voor aanvaller Ouardi (woensdag nog goed voor de bevrijdende treffer tegen KSK Beveren), terwijl zijn jongens de buitenspelval openklapten voor Kevin Baert.

Matthias Trenson die al even ongenadig de linkerflank bestookte, zag zijn kopbal van de lijn geweerd. Ook de rebound van Kevin Baert werd ontzet. De kopbal van Adamo Coulibaly koos via een verdediger de verkeerde kant van de staak. De corner van Darko Pivaljevic werd afgeslagen. KSK hing nog niet weerloos in de touwen, maar had nog tien lange en moeilijke minuten te behappen. Zowat halverwege die periode leek de val nabij, maar de uitgelopen doelman Cottier wist de door Bas Vervaeke weggestuurde Manu Kenmogne af te remmen. Darko Pivaljevic ondernam ook nog een poging, maar helemaal in blessuretijd kwam die tweede treffer toch nog op het bord. Iedereen was gemobiliseerd in de zestien van KSK. Kevin Baert zette voor. Ivan Vukomanovic zat er met het hoofd aan. De bal sprong alle richtingen uit. En het bleef lange tijd onduidelijk of Manu Kenmogne inderdaad zijn tweede van de avond had genet. Volgde nog een uitgebreide persbabbel, maar interessanter waren de reacties van Manu Kenmogne, Adamo Coulibaly, uitblinker Matthias Trenson en clubsecretaris Paul Bistiaux bij RAFC.TV.
(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/01/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
3 Ray Fränkel
5 Ivan Vukomanovic - 63'
20 Matthias Trenson
19 Bas Vervaeke
12 Slobodan Slovic
14 Spencer Verbiest
52 Zarko Jelicic
18 Manu Kenmogne - 66' (P) - 92'
9 Darko Pivaljevic
 
30' 12 Slobodan Slovic (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in) - 34'
66' 52 Zarko Jelicic (uit)/
7 Kevin Baert (in)
90' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
16 Ransford Addo (in)
K.S.K. Ronse
1 Anthony Cottier
2 Guillaume Langlet
5 Tjörven De Brul - 18'
3 Brecht De Rouck - 89'
15 Essikal Achraf
17 Erdinç Kurtulus
14 Kevin De Broyer
20 Alexandre Brienne
10 Gregory Lino Ferreira - 24'
7 Valentin Romont
8 Nabil Guelsifi
 
74' 10 Gregory Lino Ferreira (uit)/
9 Mohamed Ouardi (in)
81' 20 Alexandre Brienne (uit)/
23 Jonathan Dubart (in)