R. Antwerp F.C.

2 - 2

Zat. 25/10/2008 14:00 u.

Footballeurs sans front.

 
 
 
 
Plaats: Kasteellei

Toeschouwers: 350
 
Scheidsrechter: ---
 
Emmerik de Vriese voorkomt blammage
Eigen bericht - Ex-Antwerpspeler en nu 'Joueur sans frontiŤres' was aangekondigd bij de sparring-partner, maar uiteindelijk was Moumou Cisse er toch niet bij. De Cisse-lookalike was er wel, zijn naam Ousmane Camara. Ook zonder de echte Guinese international waren de begeleiders van de 'voetballers zonder contract' ervan overtuigd een stevige verdediging tussen de lijnen de kunnen sturen. Het aanvallende compartiment baarde ze meer zorgen. Hoewel ze ondertussen (pijnvrij) trainen, werkte de aanvallende creativiteit van Zarko Jelicic, Darko Pivaljevic en Hakim Bouchouari apart op het trainingsveld. In verdediging ontbrak kopbalsterke Ray Fršnkel.

Als je in het begin van de match een goal cadeau krijgt, is de kop er alvast af. Doelman Kevin Wauthy, die de voorkeur had op zijn collega's, werd van heel ver onder vuur genomen door Ousmane Coulibaly en de bal viel achter de Antwerpdoelman tegen de touwen. Een uppercut die de roodwitten de benen afsneed en de 'Joueurs' vleugels gaf. Niet echt leuk voor Spencer Verbiest die zijn eerste minuten bij de 'grote jongens' volmaakte als centrale verdediger. Het duurde overigens een hele tijd, laten we bijna rekenen met de volledige eerste helft voor de roodwitten een antwoord hadden op het viriele voetbal van de witblauwen. Darko Lukanovic haalde doelman Camara een keertje plat met een lage schuiver. Seb. Setti knalde in de vlucht heel ver naast. Tester Mbaye Ba die zijn kundigheden ten dienste van de 'Joueurs' stelde, miste van een haartje de dubbele voorsprong. Op een moment dat de roodwitte technische staf met de opwarming van een zestal invallers de tweede helft voorbereidde, kreeg R Antwerp FC toch nog die tweede goal te slikken. Kwembeke slingerde voor doel. Mendes klom hoger dan eerder wie en kopte simpel binnen.

Na de pauze bracht Dimi Davidovic dus zes nieuwe krachten mee. Roodwit combineerde in deze nieuwe samenstelling met o.a. Bas Vervaeke op rechtsachter, Kevin Baert op de rechter- en Emmerik de Vriese op de linkerflank, Roel van Hemert centraal naast Ivan Vukomanovic, Adamo Coulibaly voluit in de zestien en Vinnie Van Trier tussen de palen, een stuk sneller en een ietsje zuiverder. Toch duurde het tot ruim over halverwege voor R Antwerp FC wat kon terugdoen. Adamo Coulibaly kreeg de vrijschop mee. Slobodan Slovic schilderde op het hoofd van de spits en de invallersdoelman van de 'Joueurs' was een eerste keer geklopt. Een tiental minuten later acteerde Emmerik de Vriese over de linkerflank en kon bovendien in de verste hoek besluiten. Gelijke stand die de Bosuilboys helaas niet inspireerde om er nog een stevig slotoffensief uit te persen. Onnodig te zeggen dat coach Dimi Davidovic hard was in zijn evaluatie na afloop.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/10/2008)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
26 Bart De Corte
14 Spencer Verbiest
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
19 Bas Vervaeke
6 SebastiŠn Setti
12 Slobodan Slovic
33 Marco Gbarssin
8 Darko Lukanovic
18 Manu Kenmogne
 
46' 21 Kevin Wauthy (uit)/
25 Vincent Van Trier (in)
46' 33 Marco Gbarssin (uit)/
23 Francesco Carratta (in)
46' 8 Darko Lukanovic (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in) - 78'
46' 18 Manu Kenmogne (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in) - 69'
46' 26 Bart De Corte (uit)/
7 Kevin Baert (in)
46' 14 Spencer Verbiest (uit)/
2 Roel van Hemert (in)
Footballeurs sans front.
17 Remogo Camara
2 Ousmane Coulibaly - 3'
4 Milla Millambo
5 Diallo Madou - 82'
3 Ousmane Camara
14 Aboulaye Diawara
7 Alency Keita
Laurent Kwembeke
8 Walmer Mendes - 44'
11 Ali Minega
12 Mbaye Ba
 
46' 17 Remogo Camara (uit)/
22 doelman 2 (in)
80' 2 Ousmane Coulibaly (uit)/
6 Raceleto Junior (in)