F.C.V. Dender E.H.

1 - 2

Don. 04/06/2009 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Florent Beeckmanstadion

Toeschouwers: 3553
 
Scheidsrechter: Sťbastien DelferiŤre

Lijnrechters: Vincent Despiegeleer - Lieven Masil

Vierde official: Christophe Hemberg
 
't Is ook plezant in (de) tweede klas
Eigen bericht - De roodwitte fans waren afgelopen zondag, afhankelijk van de bron verrast, ontgoocheld, ronduit boos of verbolgen door de niet-selectie van Marco Gbarssin. Al vlug was duidelijk dat de verdedigende middenvelder net als voor deze terugwedstrijd in het vernieuwde Florent Beeckmanstadion niet tot de effectieven behoorde vanwege een kwakkelende gezondheid. Ook winger Emmerik De vriese loopt een beetje een sukkelparcours, want net als een groot deel van de kern niet meer op en top fit. De kleine pijntjes wogen na de nederlaag tegen de topklasser uiteraard dubbel zwaar. Coach Ratko Svilar verklaarde achteraf onmiddellijk dat zijn elftal de sportieve plicht zou vervullen, te beginnen deze avond tegen FCV Dender EH. Werk aan de winkel dus tegen een van de mogelijke tegenstanders in het komende seizoen... De Antwerpcoach pakte met Adamo Coulibaly i.p.v. de wisselvallig presterende Zarko Jelicic als verrassende selectiewending uit. Ray Fršnkel had zich pas gisteren nog spiksplinternieuwe oogverblindend witte shoes laten aanpassen, om wat mee te doen? Ja, om wat mee te doen?

Stevig verdedigen was aan de orde voor de roodwitte achterhoede en dat deden ze ook. De aftrap was dan wel R Antwerp FC, maar binnen de kortste keren zat de thuisploeg al aan twee razendgevaarlijke corners met poging op doel. Gelukkig zonder gevolg. De buitenspelval was een ander wapen waarmee de jongens van Svilar, zeer tot ongenoegen van de lokale aanhang, uitpakten. Kwam er in dat moordende eerste kwartier toch een poging, zette David Destorme naast. FCV Dender zaaide verwarring door de nummerwissel waardoor Smajic plots met rugnummer 29 rondliep op de linkerflank. Tussendoor had lucky joker Adamo Coulibaly wel voor opluchting gezorgd met enkele raids over de linkerflank. Of de boomlange winger al dan niet foutief werd afgestopt, was aan het oordeel van de wedstrijdleiding. Terwijl R Antwerp FC stilaan onder de druk van het beginoffensief uitkroop, gingen de zenuwtoestanden bij coach Asselman crescendo. Roodwit had zijn eerste hoekschop beet, direct gevolgd door een poging van enige afstand van hardwerkende SebastiŠn Setti.

Handspel in de zestien, bracht Darko Pivaljevic aan de stip. Bij FCV durfde niemand van de technische staf te kijken. Doelman Berthelin, die volgens een lokale bron op buitenlandse belangstelling mag rekenen, greep de bal en de reactie in de dug-out was er een van opluchting. In de entourage van de Great Old was de ontgoocheling groot. R Antwerp Fc ging aan 't freewheelen, maar aanvoerder Darko Pivaljevic bracht zijn jongens algauw weer bij zinnen. De blauwe verdediging had niet veel overschot tegen stormram Adamo Coulibaly en had vaak foutieve middelen nodig om hem af te stoppen. De vrijschoppen van Slobodan Slovic zorgden voor meer dan een beetje verwarring bij de blauwbloezen. Pal op het half uur gingen ze bij FCV met zijn tweetjes aan het opwarmen. Nummer 29 viel ten laste van de herstelingreep van de lokale coach. De inbreng van Rudy Saintini zou in de tweede helft opleveren. Ondertussen schreeuwde coach Asselman zich een zenuwtoeval nabij. Gevaarlijk balverlies na een nogal dubieuze ingreep op SebastiŠn Setti bracht FCV plots helemaal vrij.

Ouderdomsdeken Deflandre besloot pal op Predrag Ristovic, dichter waren ze er bij FCV niet bij geweest. Bas Vervaeke besloot zijn rush naast het doel van Berthelin. In de eerste van bijna drie minuten extra tijd kopte Sanchez slechtgericht naast. Rusten met een dubbelblanke stand, terwijl KSV Roeselare in Lier met tenminste een of volgens andere monden met twee doelpunten verschil aan de leiding stond. Dan al, Roel.

Hoewel de tijd vooral voor de ambitieuze lokale eersteklasser in het nadeel speelde, was het R Antwerp FC dat via een vrije trap van Slobodan Slovic voor het eerste gevaar zorgde. Doelman Berthelin leek zelfs niet gehaast, het spel te hervatten. Toch wisselde FCV combineren en verre bal verstandig en doelmatig af. Predrag Ristovic moest behoorlijk grijpen naar een lage schuiver van Fred. Roel van Hemert moest de corner toestaan. De uitzwaaier van Fred leek nergens naar tot Destorme ergens op de rechterflank oppikte en in de breedte doorstuurde. Saintini knalde binnen. Meteen rolde het bijzonder irritante "'t Is ook plezant in tweede klas" uit het sfeervak met huisorkerst van FCV Dender. Antwerpcoach Ratko Svilar reageerde onmiddellijk met de inbreng van Kevin Baert. FCV ging evenwel nog een tijdje door op het elan, maar voor doel bleken ze telkens weer onmondig. Zo kopte Aganovic een niet te missen kans naast. Volgde dan een verbaal robbertje tussen de Denderspits en Roel van Hemert, afgekoeld met enige frisdranken uit de diverse tribunes en de gele kaart voor beide zondaars. De Denderspits kreeg ook nog een roodwitte sjaal, zij het weinig vriendelijk, aangereikt maar was er niet van gediend.

Roel van Hemert bemachtigde er na afloop ook eentje, maar die was hem van harte gegund. Ratko Svilar mag wel uitkijken naar een vervanger op rechtsachter! R Antwerp FC was weer helemaal overeind en ondanks de bijna lucratieve tussenstand sloop er twijfel in de blauwe afweer. Doelman Berthelin moest heel ver uit zijn doel de bal met de voet ontzetten. Er leek dit keer wel een kantelmoment in de maak. Predrag Ristovic moest een niet-bestrafte buitenspelsituatie nog wel redden, maar aan de overkant was het op aangeven van Kevin Baert bijna raak. Adamo coulibaly kopte jammerlijk in het zijnet. Roodwit kwam wel goed weg als Neva zijn kopbal bovenkant dwarsbalk richtte. Manu Kenmogne scheerde de paal, maar bij zijn volgende poging was het pas goed raak. SebastiŠn Setti gaf de vrijschop mee aan de topschutter en die knalde tussen paal en doelman in de korte hoek binnen. Het roodwitte vak explodeerde en nam het stadion over. Het lokale huisorkest viel helemaal stil. Darko Pivaljevic moest alweer een (onbestrafte) aanslag bekopen met een zware hoofdwonde die aan de zijlijn tenkoste van meters verband werd afgetapetet. R Antwerp FC minutenlang met tien verder, maar eens terug in getal was het zelfs Ransford Addo die uithaalde op een terugvallende vrijschop.

Ontredderd en bijna tegen beter weten in trok FCV nog een ultiem offensief op gang. Eens je de Bosuilboys een stunt, een (klein) mirakel zeg maar, in zes minuten overspel belooft, is er geen houden meer aan. Pas drie minuten ver in die verlenging kwam Ray Fršnkel met het nagelnieuwe schitterend blinkende witte schoeisel aan de voeten aanstormen. Hij kopte de corner van Slobodan Slovic aan de verste paal snoeihard met die 'keikop' van hem naast doelman Berthelin binnen. Na de juichkreten, werd er ten alle kante de rekening gemaakt. Roel van Hemert was door een verkeerde uitslag van de match op Lisp alvast voor een keer van zijn ŗ propos. Coach Ratko Svilar vroeg al grappend om de match van zondag maar meteen om half negen 's avonds te programmeren. Zou KSV Roeselare op dat tijdstip wel van wijken weten op Schiervelde?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/06/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert - 60'
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel - 93'
20 Matthias Trenson
19 Bas Vervaeke
12 Slobodan Slovic
6 SebastiŠn Setti
10 Adamo Coulibaly
18 Manu Kenmogne - 77'
9 Darko Pivaljevic
 
55' 19 Bas Vervaeke (uit)/
7 Kevin Baert (in)
89' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
F.C.V. Dender E.H.
1 Cťdric Berthelin
2 Eric Deflandre
15 Samuel Neva - 39'
22 Siebe Blondelle
23 Steven Jacobs
17 Paco Sanchez
4 Xaviel Fred
26 Ervin Zukanovic
14 David Destorme
11 Admir Aganovic - 60'
29 Soulejman Smajic
 
35' 29 Soulejman Smajic (uit)/
25 Rudy Saintini (in) - 52'
62' 11 Admir Aganovic (uit)/
16 Norman Sylla (in)
70' 4 Xaviel Fred (uit)/
8 Daan De Pever (in)