K. Berchem Sport

0 - 0

Din. 21/07/2009 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Ludo Coeckstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Jan Govaerts

Lijnrechters: Herman Maes - Marc Van Genechten
 
Berchemdoelman bepalend voor resultaat

Eigen bericht - R Antwerp Fc kreeg in het Ludo Coeckstadion met Barry Budts en Senne Willems twee, zeg maar geprikkelde ex-spelers tegenover zich. Bij uitbreiding was gans K Berchem Sport uiteraard gemotiveerd om het de buren uit Deurne-Noord knap lastig te maken. Ondanks de stortvloed boven 't Stad liep het stadion aardig vol. De roodwitte fans verwachtten een doorslag van het starterselftal aan de aftrap en een bevestiging van de aardige partij tegen K Merksem SC. Geen van beide verwachtingen werd helemaal ingelost. Coach Ratko Svilar stuurde een mix van de beide elftallen van zaterdag tussen de lijnen. Matthias Trenson was opnieuw skipper van de jonge roodwitte XI. Bij de pauze enkele wissels in midden- en voorlijn, terwijl Bas Vervaeke na dik een uur spelen de enige defensieve invalbeurt toebedeeld kreeg.

R Antwerp FC begon met een offensief ogende ploeg, twee diepe aanvallers en twee aanvallende flanken, ook de beide buitenverdedigers mengden zich in de debatten. Op een flauwe poging van ver van Zarko Jelicic net naast, bleef roodwit bijna twintig minuten onmondig. Woelwater Caio was ondertussen wel tegen de gele kaart aangelopen en Antwerpdoelman Vinnie Van Trier had de borst nodig om ver buiten de zestien een flinke geelzwarte tegenprik onschadelijk te maken. Eerste en enige grote emotie van het eerste wedstrijdkwart kwam op conto van Audry Diansangu die achter een ontzetten van Ransford Addo aanging en gevaarlijk voorlangs richtte, dat ging slechts enkele centimeters verkeerd voor de snelheidsduivel. De rechterflank was daarmee geactiveerd. Niet veel later moest 'Brugs' spurtertje Audry Diansangu ten koste van een gele kaart afgestopt worden.

Net tevoren had Caio vanop afstand een vrijschop rechtstreeks over het doel van Wolfaert gekeild. Audry Diansangu haalde een botser uit de shoes op assist van Zarko Jelicic. Weer ging het een beetje de verkeerde richting uit. Zarko Jelicic schilderde op het voorhoofd, maar Caio kopte (overhaast) over. Audry Diansangu haalde wellicht de mooiste passeerbeweging van misschien wel de hele wedstrijd uit de jonge benen, maar stuitte in extremis op de voeten van Wolfaert. Ex-Antwerpspeler Barry Budts dankte achteraf zijn doelman voor diens puike bijdrage aan het voor zijn team interessante verdict. In de slotminuten werd Caio voor de zoveelste keer afgevlagd. Niels Martin zette de rebound na poging van Benjamin Lambot naast. Zo bleef het wat teleurstellend bij 0-0.

Na de pauze schudde coach Ratko Svilar zijn elftal opnieuw door mekaar. Spencer Verbiest en Xande moesten voor aanvoer richting Manu Kenmogne en Caio zorgen, terwijl Kevin Baert en Adriano de flanken toebedeeld kregen. Roodwit ging overhaast en een beetje slordig van start. De Berchemse organisatie klopte tot in de puntjes en nu kon geelzwart zelfs in de combinatie aardig meekomen. Tot ontgoocheling van de fans wisten Xande noch zijn landgenoot Adriano van de geboden kansen gebruik te maken. Caio kon zich steeds moeilijker doorzetten zodat de Antwerpfans steeds dringender rekenden op een invalbeurt voor duelkrachtige Yannick Put. Met een toevalstreffer zou roodwit zich alsnog tot 'ploeg van 't stad' kunnen kronen. Berchem-boss Philip Van Dooren haalde in drie beurten zijn hele bank leeg.

Toch konden de jongens van Ratko Svilar daarvan geen gebruik maken, gehinderd als ze waren door het ondertussen waterdoorzopen veld. Het bleef bij enkele pogingen op doel zonder veel overtuiging. Enkel Kevin Baert kon Berchems invallersdoelman Cammaert tot een geweldige redding met de voeten dwingen. De corner leverde evenmin iets op. Zo eindigde het net als twaalf maanden geleden op een brilscore, waarmee de fans maar met moeite vrede konden nemen. In een reactie bij RAFC.tv toonde Bas Vervaeke begrip voor de ontgoocheling van de fans, maar keek almeteen uit naar de volgende opdracht van nu vrijdag tegen het Nederlands RBC.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/07/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Vincent Van Trier
12 'Marquinhos' Roberto Rocha
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson (K)
11 Audry Diansangu
8 Benjamin Lambot
6 SebastiŠn Setti
52 Zarko Jelicic
28 Caio Goncalves de Jesus - 17'
22 Niels Martin
 
46' 52 Zarko Jelicic (uit)/
5 Adriano Santos AssumpÁao (T.) (in)
46' 8 Benjamin Lambot (uit)/
10 Diego Alexandre Xande (T.) (in)
46' 22 Niels Martin (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
46' 11 Audry Diansangu (uit)/
7 Kevin Baert (in)
46' 1 Vincent Van Trier (uit)/
21 Kevin Wauthy (in)
46' 6 SebastiŠn Setti (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
68' 12 'Marquinhos' Roberto Rocha (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
K. Berchem Sport
1 Alan Wolfaert
20 Barry Budts
5 Kevin Pinson (K)
14 Christobal Embrechts
2 Senne Willems
4 Kevin Stickens
8 Dimitri Van Oppens
7 Raf Peeters
22 Alexis Kubilskis - 27'
10 Thierry Flies
29 SaÔd El Harchi
 
46' 1 Alan Wolfaert (uit)/
21 Jens Cammaert (in)
61' 5 Kevin Pinson (uit)/
18 Kristof Van Damme (in)
61' 8 Dimitri Van Oppens (uit)/
Michael Dierickx (in)
61' 7 Raf Peeters (uit)/
Stefan Delalieux (in)
61' 10 Thierry Flies (uit)/
Koen Bossijns (in)
70' 14 Christobal Embrechts (uit)/
9 Kenneth Van Assche (in)
70' 4 Kevin Stickens (uit)/
17 Tom Van Vlierberghe (in)
76' 20 Barry Budts (uit)/
23 Jody Van Bouwel (in)
76' 2 Senne Willems (uit)/
13 Christophe Peeters (in)
76' 22 Alexis Kubilskis (uit)/
24 Thomas De Ceuster (in)
76' 29 SaÔd El Harchi (uit)/
Thomas Verschueren (in)