R. Antwerp F.C.

1 - 2

Vrij. 24/07/2009 19:00 u.

RBC Roosendaal

 
 
 
 
Plaats: Kasteellei Wijnegem

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters: Robby Keuleers - Geert Michiels
 
Roodwitte afweer houdt het verliescijfer laag
Eigen bericht - Terwijl R Antwerp FC dinsdag in het Ludo Coeckstadion op 0-0 was blijven steken, heeft tegenstander van deze avond RBC op woensdag (nadat de match een dag eerder vanwege de weersomstandigheden was afgelast) met ruime 0-3 cijfers derdeklasser K Hoogstraten een pakje voor de broek gegeven. Het was dus een ideale sparringpartner om het nieuwe R Antwerp FC opnieuw een keertje te evalueren. Het werd een zware test tegen de technisch en tactisch sterke Nederlandse club. Het geboden weerwerk werd door slechts weinigen van de talrijk aanwezigen gesmaakt. Zelfs het resultaat ruim in rekening gebracht, waren de meningen na afloop nogal kritisch. "Werk aan de winkel voor coach en bestuur", vatte iemand de avondlijke prestatie samen. Jonge doelman Sten Vandenbossche, die de onbeschikbare Kevin Wauthy verving, had daaraan part noch deel, maar maakte toch maar mooi voor het eerst deel uit van de wedstrijdkern!

Coach Ratko Svilar heeft stilaan een starterself in het achterhoofd en handelde daar ook naar. De achterste vier lijken ondertussen incontournable. Centraal midden viel de keuze net als dinsdag op het duo SebastiŠn Setti-Benjamin Lambot. Linkerflank Kevin Baert moest samen met rechterbuitenlijn Manu Kenmogne het centrale duo Darko Pivaljevic en Caio bevoorraden. Een flink offensieve veldbezetting en roodwit kwam aardig mee met de Nederlandse Jupiler Leaguer. RBC Roosendaal hield het bij een stevige organisatie op de eigen helft. Gooide langs de zijlijnen de bal geregeld de diepte in, maar kon daarmee de Antwerpafweer nauwelijks bedreigen. Thomas Phibel had het geluk aan zijn zijde toen scheidsrechter Wim Smet een nogal verdachte ingreep als schwalbe van Remacle interpreteerde en onmiddellijk met de gele flap wapperde. Caio werd aan de overzijde neergehaald, maar de Braziliaanse vrije trap ging op de vuisten van RBC-doelverdediger Christianen. Antwerpgoalie Van Trier (die in afwezigheid van Kevin Wauthy op de bank geassisteerd werd door Sten Vandenbossche) moest zijn vuisten ballen om een schot van Remacle te pareren. Halverwege de eerste periode moest de aan de schouder geblesseerde Kevin Baert zijn plaats aan Zarko Jelicic laten. Mooiste doelpoging van het eerste half uur kwam op naam van Ars van wie de halve omhaal ergens onderweg een Antwerpverdediger raakte en zo enkele centimeters over het doel belandde. Na een kwakkelend begin, hadden de Nederlanders de match stevig in handen. Voorsprong kon niet uitblijven. Het begon allemaal met balverlies bij Darko Pivaljevic. Benjamin Lambot probeerde het steekje op te rapen, maar Gundogan was al aan de haal. De gastspeler vond ploegmaat de Leeuw die Vinnie Van Trier het nakijken gaf. RBC leek tevreden en liet het tempo vieren. De Great Old kon er echter geen gebruik van maken, wel integendeel. Het was Ars die de kaatser via scheidsrechter Wim Smet nog bijna in doel verlengde.

Drie bijkomende wissels door Ratko Svilar na de kampwissel, het spelbeeld veranderde niet onmiddellijk, wel heel langzaamaan. De roodwitten speelden aanvankelijk enigszins in de verdrukking, maar naarmate de tijd vorderde eisten ze meer terreinwinst op. Het was doelman Vincent Van Trier die onmiddellijk redding moest brengen met de voet. Caio beleefde een moeilijk avondje tegen de schonkige Nederlandse verdediging. Zijn offensieve ingevingen waren overigens niet echt top. Hoewel het tempo wel een stukje de hoogte inging, bleven de kansen bijzonder schaars. Pas op het kwartier roodwit gevaar. Ray Fršnkel kon aan de tweede paal op een corner van Zarko Jelicic koppen. De kopbalrebound van Manu Kenmogne werd door Ramos van de lijn geveegd. Manu Kenmogne boog niet veel later een vrijschop netjes naast de blauwe muur, maar ook naast het doel van Christianen. Op tegenaanval kon de pas ingevallen Nelson de score verdubbelen. Roodwit leek bijna rijp voor de slacht, maar diezelfde Nelson miste een dot van een mogelijkheid en zo de kans om R Antwerp FC af te maken. Net voor het half uur had de Antwerpdoelman een mooie reactie met de vuisten paraat om een vrije trap van Polak te ontzetten. In de reactie verlengde Caio met het hoofd de uittrap van Vinnie Van Trier. Manu Kenmogne kon met een vallende zwieper over de uitlopende Nederlandse goalie milderen voor de roodwitten. Scheidsrechter Wim Smet liet nog een ingreep in de zestien op Caio onbestraft en moest in de laatste minuten nog enkele relschoppers tussen de lijnen kalmeren. Bas Vervaeke was na vijfkwartwedstrijd op rechtsachter komen invallen, maar ook dat bracht roodwit niet meer langszij, al moesten Zimmerman en van Driel beurtelings Manu Kenmogne en de aanstormende Zarko Jelicic in de allerlaatste sekonden van de gelijkmaker houden.

RBC nam verdiend de zegebloemen mee over de grens. Begrijpelijk dat de Nederlanders toch een stukje scherper voor de dag kwamen, zij beginnen over nauwelijks enkele dagen aan de grote competitie-opdracht. De jongens van Ratko Svilar oefenen nu zondag bij RFC Cappellen en hebben nog een kleine drie weken voorbereiding over.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/07/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Vincent Van Trier
12 'Marquinhos' Roberto Rocha
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel - 36'
20 Matthias Trenson
18 Manu Kenmogne - 75'
6 SebastiŠn Setti
8 Benjamin Lambot
7 Kevin Baert
9 Darko Pivaljevic (K)
28 Caio Goncalves de Jesus
 
22' 7 Kevin Baert (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
46' 6 SebastiŠn Setti (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
46' 2 Thomas Phibel (uit)/
3 Ray Fršnkel (in)
46' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
77' 12 'Marquinhos' Roberto Rocha (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
RBC Roosendaal
1 Arjan Christianen
2 Cuco Martina (K)
22 Carlos Ramos
4 Angelo Zimmerman
5 Sjaak Polak
15 Umut GŁrdogan
6 Maarten Boddaert
20 Joran Pot - 62'
18 Jordan Remacle - 6'
14 Melvin de Leeuw - 28'
9 Sjoerd Ars
 
65' 15 Umut GŁrdogan (uit)/
7 Gregory Nelson (in) - 67'
70' 20 Joran Pot (uit)/
Mels van Driel (in)
80' 9 Sjoerd Ars (uit)/
Ralf Seuntjens (in)
80' 1 Arjan Christianen (uit)/
Melvin Koetsier (in)