KFC Racing Mol Wezel

1 - 6

Woe. 05/08/2009 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Georges Claesstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Jan Govaerts

Lijnrechters: Jozef MariŽn - Rudy Van Rooy
 
Patje toont voor 't laatst de weg naar goal

Eeigen bericht - Een laatste doelpunt (op strafschop), een ereronde en een staande ovatie voor Patje 'Boem Boem' Goots bij zijn allerlaatste vervanging na zijn allerlaatste doelpunt als actieve voetballer waren dť ingrediŽnten voor een feestelijke galamatch in het Georges Claesstadion, het huis van KFC Racing Mol Wezel, de laatste club van de legendarische doelpuntenmachine. R Antwerp FC anno 2009 de laatste tegenstander. De roodwitte elf van coach Ratko Svilar deelden in de feestvreugde, maar waren wel gekomen om hun in Schotland aangescherpte voetbalkunde te demonstreren. Hoewel ze hun all-time prijsschutter en publiekslieveling al in de beginminuten van de partij inwisselden, beenden de rood-wit-blauwen tot aan het rustsignaal het rustige tempo dat de bezoekers aan de dag legden, aardig bij. Na de kampwissel zat er plots veel meer vuur en vaart in de roodwitte ondernemingen. Bliksemsnel liep de tussenstand op en dat was niet zo prettig voor de derdeklasser.

Twee keer 43' volstonden ruimschoots vor een uitslag die met het scorebord aan de haal ging. Coach Ratko Svilar startte nochtans niet geheel onverwacht met een variante op wat zijn basiselftal heet te zijn. Spelers met wat minder minuten tijdens de Schotse stage, twee testers van wie Goran Antelj z'n naam zelf nog moet maken en Christian met de klinkende familienaam Biglia (inderdaad broer van...) stonden aan de aftrap. De nog niet heel bekende Volkan ÷zen verbeet zijn ongeduld op de bank. De Kempenzonen betwistten het voorprogramma, maar nu liep hun vermaarde coach simpelweg als Patje 'Boem Boem' Goots mee als starter bij thuisploeg KFC RC Mol Wezel voor de eerste officiŽle wedstrijd tussen beide clubs.

Voor R Antwerp FC nam Kevin Wauthy in zijn knaloranje fluoshirt de honneurs waar en zou in de volgende minuten kunnen volstaan met toekijken. Roodwit claimde het balbezit, maar het was vooral zoeken naar cohesie en vastlopen in de Molse verdedigingszone. Het was zo'n vijf minuten wachten op het eerste te hoog gerichte schot van Marco Gbarssin. Kevin Baert zorgde voor gevaar langs de lijn, maar richtte zijn doelpoging achter. Bij de eerste echte doorbraak in de zestien, werd Caio onsportief opgehouden. Klusje vanop de stip voor Zarko Jelicic die de doelnam in eerste instantie op zijn weg vond, maar in de rebound af de paal overhoeks binnenstak. Na een truuk van Van De Weyer kreeg diens captain op zijn beurt een strafschop te trappen. Meteen de allerlaatste (?) goal in de allerlaatste minuut voor de allerlaatste vervanging van de enig echte, unieke Patje Goots. Na de festiviteiten was het opnieuw de harde realiteit van de voetbalsport.

Kevin Baert geniet al een status bij zijn supporters, maar wil zich ook wel een reputatie opbouwen. Zijn schot schoot echter rechts naast de goal door. Zijn corners waren wisselend van kwaliteit, maar bezorgde de veelkleurige afweer telkens toch weer voeten vol werk. Marco Gbarssin kon zo vanop zo'n tweeŽntwintig meter trappen, maar de vuist van doelman Kaya stak onder de dwarsbalk. De Antwerpverdediging knapte onder aanvoering van Bosuiljongere Bart De Corte het werk feilloos op, al maakte Christian B. lang niet zo veel indruk als zijn beroemde broertje. Hij zou overigens net als Caio na de koffiebreak gewisseld worden. De Braziliaanse spits tekende voor nog een laatste vluchtschot in het zijnet. Marco Gbarssin, gehoond door het Molse publiek voor zijn stevige aanpak, knalde nog een keertje van ver, maar de ruststand stond dan al ruim een half uur vast.

Al gereputeerd nog voor hij op de Bosuil arriveerde, heeft Thomas Phibel ondertussen al indruk gemaakt bij achterban en tegenstander. Er wordt gevreesd voor vele gele kaarten voor de centrale verdediger. Deze avond moest hij in stevigheid inderdaad niet onderdoen voor landgenoot Marco Gbarssin. Voor het overige stuurde de Antwerpcoach pluimgewichten Audry Diansangu, Icham El Messouadi en Volkan ÷zen voor zijn eerste officiŽle A-minuten tussen de lijnen. Al na zeven moeilijke Molse minuten zorgde Kevin Baert met een opwipper over de doelman voor roodwitte voorsprong. De scoremachine was vertrokken om pas veel later opnieuw te stoppen. En de middenvelder verplichtte de lokale doelman al onmiddellijk tot nieuw ingrijpen. Audry Diansangu was een metertje van zijn eerste af, maar een haakfout besliste anders.

Goran Antelj klom via de stip op het op hol geslagen scorebord (1-3). Drie minuten later benutte Volkan ÷zen een assist van de Servische tester voor zijn eerste van de avond (1-4). Kevin Wauthy moest af en toe heel onschuldig ingrijpen, maar het was toch vooral wachten op dat vijfde roodwitte doelpunt. Even voor het half uur verlengde Volkan ÷zen een brede voorzet van Audry Diansangu tot tegen de touwen. Coach Tibor Balog probeerde middels enkele wissels het roodwitte raderwerk te ontregelen, maar slaagde daar maar half meer in. Zo'n vijf minuten voor tijd zorgde Goran Antelj voor de 1-6 eindscore. De jonge roodwitte voetballers, aan het lopen tijdens de Antwerpse Red Star Run, konden de oren niet geloven bij het horen van die heuglijke uitslag. Niet alleen het resultaat was reden tot tevredenheid. Ook de opbouw vanachteruit met een voortreffelijke Bart De Corte als startpunt liep voor het eerst op het vasteland gesmeerd. De Schotse stage heeft blijkbaar iedereen goed gedaan!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/08/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy (K)
19 Bas Vervaeke
26 Bart De Corte
16 Christian Biglia (T.)
52 Zarko Jelicic - 9' (P)
23 Geoffry Hairemans
33 Marco Gbarssin
8 Benjamin Lambot
7 Kevin Baert - 52'
6 Goran Antelj (T.) - 55' (P) - 86'
28 Caio Goncalves de Jesus
 
46' 16 Christian Biglia (uit)/
2 Thomas Phibel (in)
46' 23 Geoffry Hairemans (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
46' 28 Caio Goncalves de Jesus (uit)/
17 Volkan Ozen (in) - 57' - 73'
46' 33 Marco Gbarssin (uit)/
4 Icham El Messaoudi (in)
KFC Racing Mol Wezel
1 Ferhat Kaya
2 Ton Dekkers
4 Steven Van Tilborg
13 Yusuf Eren
6 Sammy Greven
7 Nick Nuyts
9 Robby Van De Weyer
11 Niels Prud'homme
14 Tresor Kembisala
15 Jochen Janssens
19 Patrick 'Boem Boem' Goots (K) - 13' (P)