R. Antwerp F.C.

2 - 1

Woe. 19/08/2009 20:00 u.

Kon. Stand. Wetteren

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.500
 
Scheidsrechter: Gaetan Simon

Lijnrechters: Jimmy Cremers - Michele Scatorchia
 
Zarko & Thomas met de hulp van Geoffry

Eigen bericht - In de periode net voor en net na de rust sloeg R Antwerp FC twee keer ongenadig toe en legde daarmee de basis voor de eerste zege van het nieuwe seizoen. Debutant in de Exqi League K Standaard Wetteren bulkte van het vertrouwen na de bekerzege tegen reeksgenoot KV RS Waasland en liet zich allerminst in het hoekje drummen. Tribune II slechts bevolkt door zo'n zeshonderd die hards, kolkte het stadion helaas minder dan gebruikelijk. Kevin Oris, na de match voorgesteld als nieuwste diepe spits en goalgetter in roodwit, was desondanks gecharmeerd door de roodwitte twaalfde man. KSW was minder onder de indruk en mepte na de 2-0 ongenadig terug. Roodwit kreunde even en er waren zelfs kansen op meer voor de bezoekers, maar dat gold uiteindelijk beide teams.

Met zeshonderd abonnees gaf tribune II niet meer die desolate indruk van afgelopen zondag. Sfeer dus vanuit alle hoeken van het aardig volgelopen stadion. Ook KS Wetteren had aardig wat monden met volume meegebracht voor hun debuut in de Exqi League. Een steuntje konden de elf van Colin Andrews dus best gebruiken tegen het nobele onbekende, maar nu al gereputeerde KS Wetteren. Stond de promovendus immers niet te zwaaien met de bekerscalp van KV RS Waasland ?! De Antwerpcoach had opnieuw een bepaald stramien in het achterhoofd en behield daarvoor logischerwijze zijn team van het weekeinde tegen die andere nieuweling KV Turnhout. Ondertussen arriveerde met de Hongaarse international Tibor Tisza nog een versterking, maar speelgerechtigd was de nieuweling nog niet.

De namen van heel veel (buitenlandse) spitsen deden de ronde bij pers en publiek. 't Was enkel nog een kwestie van een handtekening en een naam noemen door de club, werd er geopperd. In de loop van de partij kregen de aanwezigen de primeur via de nieuwe videowalls... R Antwerp had de aftrap en nam onmiddellijk initiatief. Voor echt gevaar voor doel van bezoeker KSW was het evenwel toch ruim tien minuten wachten. Geoffry Hairemans was even op de linkerflank komen aanwaaien. Benjamin Lambot streelde de voorzet evenwel met het voorhoofd voorlangs. Bezoeker KSW was allerminst onder de indruk van de (nieuwe) omstandigheden. Voetbalde aardig mee, maar tot in de zone van de waarheid geraken werd verhinderd door de puike roodwitte organisatie. Cordier sneedt weliswaar een keertje vakbekwaam in, maar zijn schot zoefde hoog over.

Gevaar creŽren, was ook de bezoekers dus maar mondjesmaat gegeven. De paar ballen die de zestien haalden, werden vakkundig door doelman Vincent Van Trier onschadelijk gemaakt. Roodwit teerde op ingevingen van Geoffry Hairemans, maar kwam evenmin dicht in de buurt van doelman De Vroe. Publiek protest als een groengele verdediger de indruk gaf een vrijschop van Geoffry Hairemans met de hand te beroeren, maar dat diende tot niets. Scheidsrechter Gaetan Simon zag er zelf geen graten in. Een languitgesponnen roodwitte aanval, begonnen bij doelman Vincent Van Trier eindigde via Geoffry Hairemans in handen van de bezoekende doelman. Thomas Phibel oefende zijn kopspel op corner van Zarko Jelicic, maar de richting was een beetje zoek.

Helemaal vrijgespeeld door Darko Pivaljevic, trapte Zarko Jelicic een gat in de wolken. De schaarse kansjes werden niet benut. De beginscore dreigde dus op het bord te blijven tot aan de kampwissel. Dat was zonder een triootje in de box gerekend. Zwoegend op de flank, kon topschutter Manu Kenmogne toch een keertje aanleggen. Afgeweerd door de doelman, tikte Geoffry Hairemans tot bij Zarko Jelicic die als eerste op de schutterslijst van het seizoen klom.

Bezoeker KSW was niet echt gelukkig met die Bosuilgoal op de valreep en dreigde helemaal kopje onder te gaan als de Great Old onmiddellijk na de rust de score verdubbelde. Geoffry Hairemans en Manu Kenmogne deden iets samen. Zarko Jelicic trapte vervolgens de corner. Thomas Phibel buffelde een beetje centraal binnen. Over en out, zo hoopte Antwerpcoach Colin Andrews. Dat was echter zonder de veerkracht van de tegenstander gerekend. Balverlies bij Thomas Phibel bracht KSW helemaal vrij voor de muit. Vincent Van Trier weerde in eerste instantie af, maar stond machteloos tegen de kopslag van De Smet. Verdubbeling en halvering van de score binnen enkele minuten veroorzaakte toch enige onrust in de roodwitte gelederen. Toch slaagden de bezoekers er niet in daarvan te profiteren. Coach Colin Andrews hervond al vlug de road to victory en reageerde met een offensief gekleurde wissel. Bas Vervaeke kwam in de plaats van SebastiŠn Setti.

Pal op het uur pegelde Geoffry Hairemans. Met een uiterste inspanning haalde doelman De Vroe het projectiel ten koste van een hoekschop uit zijn doelvlak. Ook invaller Audry Diansangu zag de Wetterense doelman redding brengen. Aan de overkant had Vincent Van Trier en met hem heel rood en wit het geluk aan zijn kant als De Langhe een opgelegde kans zomaar naast kopte. "Het bleef bibberen voor beide trainers tot het einde", vatte de Antwerpcoach het slotoffensief samen. R Antwerp FC hield uiteindelijk de eerste driepunter thuis. Extra time: na het perspraatje stelde Colin Andrews de nieuwste roodwitte aanwinst Kevin Oris voor en verduidelijkte zijn directe sportieve plannen bij RAFC.TV. Zondag is er de nieuwe opdracht in de Cofidis Cup en dan K Lierse SK!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/08/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
29 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel - 49'
20 Matthias Trenson
23 Geoffry Hairemans - 90'
8 Benjamin Lambot
6 SebastiŠn Setti
52 Zarko Jelicic - 44'
9 Darko Pivaljevic (K)
18 Manu Kenmogne
 
60' 6 SebastiŠn Setti (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
75' 52 Zarko Jelicic (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
85' 20 Matthias Trenson (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
Kon. Stand. Wetteren
1 Griffin De Vroe
22 Yannick Euvrard
9 Jan De Langhe
32 Benjamin De Wilde - 73'
17 Preben Delclef
14 Ewout Denys
10 Andy Wyckaert
2 Stefaan Staelens (K)
24 Ives Cordier - 23'
27 Jorrit D'haeseleer
4 Bart De Smet - 52'
 
67' 24 Ives Cordier (uit)/
6 Davy Claessens (in)
77' 4 Bart De Smet (uit)/
12 Sam De Munter (in) - 81'
83' 17 Preben Delclef (uit)/
7 Klaas Hellebaut (in)