R. Antwerp F.C.

3 - 3

Zat. 12/09/2009 20:00 u.

R.F.C. Tournai

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5650
 
Scheidsrechter: Jean-François Vandersteene

Lijnrechters: Geert Bossuyt - Michaël Keyen
 
Puntenverlies, ondanks klein Bosuilmirakeltje

Eigen bericht - Als bezoeker RFC Doornik drie minuten voor tijd de voorsprong met een enig mooie retro op 1-3 bracht, leek alles kapot voor roodwit. De wijze woorden "It's not over, till it's over" indachtig, persten de roodwitte spelers er nog een alles verschroeiend slotoffensief uit. En wat ruim een uur niet gelukt was, gebeurde in amper 90"! Eerst scoorde Manu Kenmogne met een verloren gewaande trap in het dak van het doel. Amper afgetrapt of de roodwitte pletwals was daar opnieuw om centraal langs Kevin Oris binnen te koppen. Een zucht van opluchting galmde door het Bosuilstadion, al kon lang niet iedereen zich verzoenen met het (schrale) gelijke spel en het nieuwe puntenverlies.

Ransford Addo werd nog niet wedstrijdfit bevonden en dus behield Ratko Svilar de vier van Bergen met Spencer Verbiest naast Thomas Phibel centraal in de afweer. Op de geschorste Darko Pivaljevic na, had de Antwerpcoach Voor het overige een overdaad aan keuze. Keerden weer in de ploeg: Zarko Jelicic na ziekte en Kevin Oris na schorsing. Kevin Baert verhuisde naar de dug-out en vormde samen met Geoffry Hairemans en Bas Vervaeke in vergelijking met een week eerder zo een geheel nieuwe bank. Roodwit had de aftrap en zette zich gezwind aan het combineren. Er wachtte aan de overkant een gemotiveerde tegenstander en bleek al dadelijk dat het een krachtenslopende partij zou kunnen worden. De Doorniknaars verdedigden stevig en braken uit indien de gelegenheid zich voordeed. Zo moest Kevin Wauthy al vroeg redding brengen met de voet buiten de zestien. De XI van Svilar schrokken hiervan echter niet echt op. Bleven tegen een wat slap tempo de bal rondsturen zonder ook maar in de buurt van Martin te komen. Ondanks de afwezigheid van prijsschutter Dorizon lukte het de bezoekers pal op het kwartier de roodwitte defensie uit verband te halen.

Frutos stuurde naar rechts en van daar naar de tweede paal waar Greco ongehinderd binnenkopte (0-1). Eindelijk enige doelgerichte reactie: doelman Martin stuurde een voorzetschot van Tibor Tisza in corner, waarna Manu Kenmogne achterwaarts aan de verste doelpaal voorbij kopte. Aan de overkant ging dat allemaal een stuk precieser: Slaiki vond het gaatje naast de linkerpaal en knalde vanop afstand. Antwerpdoelman Wauthy een tweede keer geklopt (0-2). Spelers en publiek de adem afgesneden, wisten nauwelijks hoe reageren. RFCT leek lustig op het elan door te gaan tot... Manu Kenmogne de assist van Kevin Oris met links binnentikte. Opnieuw leek veel mogelijk, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam geen van beide kanten. Manu Kenmogne zette vanaf randje strafschopgebied naast. Niet veel later kon spits Kevin Oris net niet met de voet bij de voorzet van Tibor Tisza, terwijl koppen misschien ook een mogelijkheid was geweest. Zarko Jelicic richtte met zijn laatste hoekschop nog een keer gevaar aan in de zestien, maar RFCT ging met (totaal onverwachte) voorsprong rusten.

Ondanks twee wijzigingen niet dadelijk verbetering in het roodwitte aanvalsspel. Het publiek vertoonde toenemende tekenen van ongeduld. Terwijl Thomas Phibel geregeld de handen op mekaar kreeg, waren er jongens die het te verduren kregen. Matthias Trenson probeerde wat tegen te doen, maar zijn schot belandde in het zijnet. Een voorzet van Tibor Tisza belandde vervaarlijk op het dak van het doel. Roodwit kwam feller opzetten en bezoekend coach Denis zette verder in op de afweer met Motte en later ook nog met Mohamed. R Antwerp FC was nu ook dominant aanwezig op de bezoekende helft en ieder verwachtte een roodwitte goal. Zo krulde Tibor Tisza een vrijschop voorbij de muur, maar de vuisten van Martin brachten redding. Kevin Oris zette de corner met een hakje naast. Een nieuwe corner van Tibor Tisza spatte aan de eerste paal uiteen op de vuisten van de RFCT-doelman. Kevin Oris knalde uit de draai recht in de handen van Martin. Even over halverwege stak de gelijkmaker in het doel, maar een voorafgaande duwfout van schutter Kevin Oris verbrodde het feestje. Even later was het bijna prijs aan de overkant.

Kevin Wauthy klemde in extremis de kopbal van Cardon op de lijn. En er zijn zo van die avonden. In die septembermaand (bijna) twintig jaar geleden klom Vitosha Sofia op de avond van het 'mirakel' net als RFC Doornik deze eigenste stonde in de 87' in het Bosuilstadion op een veilig lijkende 1-3 voorsprong. Twee keer zat Kevin Wauthy er tussen, maar tegen de heerlijke omhaal van Cardon stond hij machteloos. Net als het R Antwerp FC anno 1989 stortten de roodwitte spelers zich van alle lasten bevrijd vervolgens in een zinderend slotoffensief. Pal in de laatste minuut van de reguliere speeltijd lepelde Manu Kenmogne een verloren gewaande voorzet van Tibor Tisza vanuit een onmogelijke hoek in het dak van het doel. Nog geen 90" later explodeerde de Bosuil opnieuw na de ultieme kopbalgoal van Kevin Oris. De gelijkmaker lichtte op, maar de cijfers beloven nu al een lange en moeilijke achtervolging op een grote reeks eindrondekandidaten...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/09/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
29 Roel van Hemert - 65'
14 Spencer Verbiest
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson
18 Manu Kenmogne - 27' - 89'
6 Sebastián Setti
8 Benjamin Lambot
52 Zarko Jelicic
10 Tibor Tisza
99 Kevin Oris (K) - 91'
 
46' 52 Zarko Jelicic (uit)/
23 Geoffry Hairemans (in)
46' 14 Spencer Verbiest (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
81' 8 Benjamin Lambot (uit)/
7 Kevin Baert (in)
R.F.C. Tournai
16 Christophe Martin
22 Sylvio Bréleur - 30'
3 David Duquesnoy
5 Fabien Delbeeke (K)
20 Nicolas Olungu Lomani
25 Malik Slaiki - 20'
12 Gaëtan Thulier
24 Julien Desire
8 Alexandre Frutos
7 Adriano Greco - 15'
14 David Cardon - 87'
 
57' 7 Adriano Greco (uit)/
6 Aland Motte (in)
70' 5 Fabien Delbeeke (uit)/
15 Abdel Nour Mohamed (in)