R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 26/09/2009 20:00 u.

K.S.K. Ronse

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5650
 
Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters: Xavier Decocq - Stefan Smet
 
Vroege achterstand slecht verteerd
Eigen bericht - De beide coaches behoefden teken noch taal om hun respectieve mening kenbaar te maken na afloop van hun partij op de Bosuil. Bezoekend coach Bart Van Renterghem blonk van tevredenheid en vertolkte met evenveel verve de vreugde waarmee het eerste puntje van de nieuwe voetbaljaargang bij de taalgrensclub begroet werd. Antwerpcoach Ratko Svilar kwam nauwelijks uit zijn woorden om het nieuwe puntenverlies en dit keer tegen de puntenloze reekslaatste te verklaren. Ook Darko Pivaljevic had het moeilijk een oorzaak te vinden, laat staan een passende remedie, maar riep de Antwerpsupporters wel op zich eendrachtig achter team en coach te scharen te beginnen bij de komende uitwedstrijd in het Waasland waarvoor Roel van Hemert startverbod opgelegd krijgt vanwege een overtal aan gele kaarten. Dat is opnieuw puzzelen geblazen voor de roodwitte technische staf.

Geen problemen van die aard voor de roodwitte selectieheer, enkel de heelkundige ingreep op donderdag van diepe spits Kevin Oris was voorwerp van zorg. Uiteindelijk hield de aanvaller zich, net als Emmerik De Vriese, Bas Vervaeke en doelman Vincent Van Trier, ter beschikking in de dug-out. Zo kwam dus een doorslag van de starterself van Luik aan de aftrap met Tibor Tisza er dit keer wel bij van bij het matchbegin. Na een ontroerend herdenkingsmoment voor Kapper Glenn (Gemeier) waarbij zijn vader en zoon samen met ere-gast Karl Kodat de aftrap verzorgden bij het matchbegin, begon roodwit aan de klus. En hoewel bezoekend coach Van Renterghem achteraf beweerde niet te hebben gebetonneerd, bleven de blauwbloezen van bij aanvang georganiseerd op hun eigen helft kamperen. R Antwerp FC trok van bij aanvang het initiatief naar zich toe, maar vond helaas slechts weinig aanspeelpunten op vijandig terrein.

Bij balrecuperatie zochten de bezoekers actieruimte op de flanken en zo kon Romont al vroeg dreigen. Het schot krulde over het doel van Kevin Wauthy. R Antwerp FC stelde er in die eerste tien minuten een verre poging van Benjamin Lambot tegenover. Bleef de bezoekende doelman in het eerste kwartier van werk gespaard, Kevin Wauthy speelde dan al zijn cleansheet kwijt. Een verre uittrap van Mrabet bereikte Romont die eerst nog op de vuisten van de Antwerpdoelman knalde, maar uit de rebound vanop de achterlijn wist te scoren. Het roodwitte publiek kon het nauwelijks geloven en vertoonde alras de eerste tekenen van ongeduld. Tien minuten en een doelpoging van Darko Pivaljevic verder, volgde er ook een afkeurend fluitconcert. En hoewel de XI van Ratko Svilar gedisciplineerd bleven zoeken, een gaatje vinden bleek onmogelijk. Een keer nog zorgde Darko Pivaljevic met een schot net naast voor enige opwinding in het stadion. De bezoekers mochten geheel onverwacht met voorsprong de kleedkamers in.

Amper op het terrein of Kevin Oris zorgde op voorzet van Darko Pivaljevic voor de eerste echte opwinding. De kopslag ging helaas centimeters naast. Tibor Tisza kon eindelijk een lijntje achteruit en het rendement van de nummer tien ging ijlings de hoogte in. Rood-wit stapelde minder, maar werd stilaan achtervolgd door innerlijke onrust. Toch twee doelpogingen. Helaas bleek doelman Mrabet een stuk betrouwbaarder dan zijn vooruitgesnelde reputatie. Spencer Verbiest joeg de corner van Tibor Tisza in de vlucht over het doel. De afvallende bal van Roel van Hemert uit een nieuwe hoekschop van de nummer tien raakte een tegenstander en streelde vervolgens het dak van het doel. Rood-wit kon al lang aanspraak maken op de gelijkmaker en uiteindelijk kwam die er ook. Manu Kenmogne werd neergehaald. Tibor Tisza zag het gaatje rechts van het bouwwerk en richtte naar de korte hoek. Doelman Mrabet kwam er nog even met de vuist bij, maar moest toch lijdzaam toezien hoe Thomas Phibel zijn tweede van het seizoen binnenprikte.

Rood-wit eindelijk op weg naar de zege, leek het (even). Het publiek schaarde zich opnieuw massaal achter het team. Bezoekend coach Van Renterghem begreep dat zijn team zich (mits enkele gerichte vervangingen) onder de omknelling moest uitwerken. Het regende ook geen resem kansen meer. Een lichte fout van Roel van Hemert aan de middellijn (!) was voldoende voor een geel karton en schorsing voor de volgende wedstrijd. In het laatste kwartier deden zich nog enkele dubieuze voorvalletjes voor in de bezoekende zestien met Manu Kenmogne en vooral Benjamin Lambot als slachtoffer. De (Waalse) scheidsrechter had in eer en geweten niets opgemerkt. Kevin Oris besliste ei zo na de partij nog in zijn voordeel, maar zijn kopbal belandde op het dak van het doel van Mrabet. Coach Ratko Svilar bracht in de slotminuten Emmerik De Vriese nog, maar het bleef dus voor de tweede keer op rij een (onverdienstelijk) gelijkspel, waarop de beide partijen heel uiteenlopend reageerden. De vroege achterstand brengt de ambities opnieuw een knauw toe!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/09/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
29 Roel van Hemert - 79'
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel - 62'
20 Matthias Trenson
12 'Marquinhos' Roberto Rocha
14 Spencer Verbiest - 16'
8 Benjamin Lambot
18 Manu Kenmogne
9 Darko Pivaljevic (K)
10 Tibor Tisza
 
46' 12 'Marquinhos' Roberto Rocha (uit)/
99 Kevin Oris (in)
88' 18 Manu Kenmogne (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
K.S.K. Ronse
22 Bilen Mrabet
17 Erdinç Kurtulus - 70'
3 Brecht De Rouck - 79'
2 Guillaume Langlet
15 Marc Le Part
20 Alexandre Brienne
14 Kevin De Broyer (K)
19 Thomas Van Renterghem
5 Gertjan Martens
8 Nabil Guelfsfi
7 Valentin Romont - 14'
 
54' 20 Alexandre Brienne (uit)/
4 Karim Demonceaux (in)
61' 8 Nabil Guelfsfi (uit)/
9 Amick Ciani (in)
77' 17 Erdinç Kurtulus (uit)/
11 Cédric Arena (in)