K.S.K. Beveren

2 - 2

Vrij. 02/10/2009 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Freethielstadion

Toeschouwers: 4867
 
Scheidsrechter: Jerome Efong Nzolo

Lijnrechters: Bart Vandeweghe - Patrick Castermans
 
Heropstanding uit de doden...

Eigen bericht - Slechts vierduizend en oneven aantal toeschouwers voor wat eens een wedstrijd was in de (sub)top van het Belgische eersteklassevoetbal. Johan Boskamp en Ratko Svilar, de coaches van de respectieve clubs, maakten die tijden zelf nog als speler mee, maar stuurden nu na afloop hun ook al niet zo onbekende assistenten naar de persbabbel. Onafhankelijk en apart van mekaar, kwamen Marc Van Britsom (ex-R Antwerp FC) en Colin Andrews tot de conclusie dat KSK Beveren de opponent uit de stad-met-de-wildste-stadionplannen een ferme dreun had kunnen toedienen, maar daarin door omstandigheden niet geslaagd was. Een en al droefenis in het geelblauwe kamp dus na het kwijtspelen van de riante voorsprong. Geen hoerageluiden, wel veel realisme bij de roodwitte assistent die zich op de eigen bekende wijze vanonder een aantal bijzonder suggestieve vragen uitpraatte. Geen commentaar op de tactische keuzes en wissels, een nietszeggend 'gegrom' op de opmerking over de afwezigheid van zijn hoofdcoach.

De hand van Ratko Svilar was nochtans in alles te zien in het selectiewerk. En hoewel het anders verwacht werd, was Manu Kenmogne niet alleen bij de selectie (i.p.v. linkspoot Emmerik De Vriese), maar verscheen de topschutter ook gewoon op zijn vertrouwde linkerflank aan de aftrap. Marco Gbarssin kwam voor het eerst bij de XI. Benjamin Lambot kreeg samen met Vincent Van Trier, Zarko Jelicic en Geoffry Hairemans een zitje naast zijn coach in de dug-out voor een (luidbejubelde) invalbeurt in de tweede helft. KSK Beveren ging als een wervelwind van start en eigende zich de eerste hoekschop van de match toe. Niet veel later ook al het eerste doelpunt en dus de vroege voorsprong. De Antwerpverdediging bewerkte een voorzet van links van Peersman verkeerd. De bal viel voor de Jacobs die prompt de rechterbenedenhoek doorboorde. Roodwit hergroepeerde, maar kreeg, ondanks de aanwezigheid van de hardwerkende Marco Gbarssin, nergens voet aan grond.

Na een kopbalduel met Darko Pivaljevic (!) moest Collen zich al vlug laten vervangen, maar niets kon het Beverense raderwerk verstoren. Op het kwartier de tweede geelblauwe hoekschop. Cousin trapte tussen een veelvoud aan benen en Ceesay kon helemaal ongedekt in de kleine rechthoek binnentrappen. De roodwitte fans lieten zich porren, maar de achthonderd waren, net als hun favoriete team, nog nauwelijks tot enig (verbaal) weerwerk in staat. R Antwerp FC installeerde vervolgens de buitenspelval en de tegenstanders liepen er keer op keer in. Iets over halverwege kon het ook eindelijk iets terugdoen. De vrijschop van Tibor Tisza zoefde echter over het doel van de jonge Beverense doelman De Jonghe. Een kopbal van Kevin Oris belandde in de handen van de Beverense goalie. De verre pogingen van Marco Gbarssin belandden steevast op het cornerpunt. Wat de bezoekers ook ondernamen, het miste allemaal dat tikkeltje surplus om de blauwgelen echt in verlegenheid te brengen. Rusten met een dubbele achterstand.

"KSK Beveren keerde alsof het 0-0 stond", aldus assistent Van Britsom achteraf. De bezoekers uit Deurne-Noord met de moed der wanhoop en verse krachten Geoffry Hairemans en Benjamin Lambot aan boord, begonnen aan de de tweede ronde. Wat niemand verwachtte, roodwit deelde al binnen de zestig seconden een rake uppercut uit. Twee keer balverlies op eigen helft bij KSK. Met de hulp van Darko Pivaljevic knalde Kevin Oris genadeloos op halve hoogte binnen. KSK moest nu even naar adem happen, maar herstelde vlug van de mokerslag, zo leek het toch. Blauwgeel nam het initiatief opnieuw over, creŽerde enkele behoorlijke kansen. Zo heropende Cousin de vijandelijkheden met een te breed gericht schot. Ceesay leek zich door de gelederen te wringen, Bas Vervaeke haalde de bal uit de voeten en prompt werd... Thomas Phibel (!) door thuisfluiter Nzolo weggestuurd op een ogenblik dat R Antwerp FC al verscheidene minuten een vervanging voor de uitgevallen Ransford Addo vroeg!

Roodwit moest in ondertal en met het gelegenheidsduo Benjamin Lambot-Matthias Trenson in het hart van de verdediging verder. Zarko Jelicic kwam node op linksachter. De in Antwerpen welbekende Kristof Snelders profiteerde bijna, maar schoot uit de draai naast. Niet veel later reageerde Antwerpdoelman puik op een schot van de pocketspits die helemaal vrijgelaten zomaar kon vuren. Een vrijschop van Tibor Tisza krulde centimeters naast de paal. Vervolgens belandde een corner van de Hongaarse nr. tien op de vuisten van De Jonghe. KSK Beveren had net tevoren voor de tweede keer gewisseld, maar leek desondanks het worst case scenario na te hollen. Zelf de kansen op grote cijfers verkwanseld of Darko Pivaljevic won plotseling op links het spurtduel met Dhaemers. Tibor Tisza wipte de bal over doelman De Jonghe in doel! KSK probeerde zich nog opnieuw op te laden, maar enkel invaller Bagdad vermocht Kevin Wauthy nog even te bedreigen met een lage schuiver.

Verslagenheid troef in het thuiskamp! Rood-wit stond niet voor het eerst dit seizoen op uit de doden...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/10/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo - 22'
2 Thomas Phibel - 65'
20 Matthias Trenson
9 Darko Pivaljevic (K)
33 Marco Gbarssin
14 Spencer Verbiest
18 Manu Kenmogne
10 Tibor Tisza - 83'
99 Kevin Oris - 46'
 
46' 18 Manu Kenmogne (uit)/
23 Geoffry Hairemans (in)
46' 14 Spencer Verbiest (uit)/
8 Benjamin Lambot (in)
65' 16 Ransford Addo (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
K.S.K. Beveren
30 Jordi De Jonghe
2 Nathan Dhaemers
22 Jeffrey Rentmeister
3 Kristof Lardenoit (K)
8 Marvin Peersman
13 Ernest Assante
6 Pieter Collen
5 Steven Jacobs - 7'
12 Bob Cousin
10 Kristof Snelders
16 Sidy Ceesay - 16' - 70'
 
13' 6 Pieter Collen (uit)/
4 Bagdad Sophiane (in)
73' 13 Ernest Assante (uit)/
Gert-Jan Martens (in)
81' 16 Sidy Ceesay (uit)/
11 Stijn De Wilde (in)