R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zon. 08/11/2009 15:00 u.

A.F.C. Tubize

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4007
 
Scheidsrechter: Danny Makkelie

Lijnrechters: Frank Jansen - Peter Janson
 
Tibor Tisza knalt rood-gele organisatie overhoop

Eigen bericht - Benjamin Lambot was zomer 2008 nog een van de grote triomfators tijdens het foutloze parcours dat zijn toenmalige club AFC Tubize in de eindronde volbracht. De middenvelder, inmiddels in het roodwitte shirt van R Antwerp FC, werd de afgelopen dagen om begrijpelijke redenen druk gesolliciteerd door een lokaal Gazetje om zijn licht te laten schijnen over de (extra-)sportieve voorbereiding op de Bosuil. Allesbeslissend zou de ontmoeting tussen de beide eindrondekandidaten nog niet zijn, al zou de verliezer van de middag in Deurne-Noord zich stilaan toch best beginnen opmaken voor een competitievervolg in de grijze middenmoot, concludeerde de nieuwe Antwerpenaar.

Het belang van de partij was Ratko Svilar uiteraard niet ontgaan. De Antwerpcoach moet nog steeds Roel van Hemert missen, maar een herhaling van het experiment met een driemansdefensie zoals tegen het KV Turnhout van René Desaeyere was niet aan de orde. Bas Vervaeke schoof in en werd (opnieuw) rechtsachter. Spencer Verbiest kreeg de voorkeur op Sebastián Setti. Ook Darko Pivaljevic en Geoffry Hairemans bleven samen met hun coaches en Kevin Wauthy in de dug-out. De aanvallende opdracht, geen eenvoudige taak tegen de defensief sterke en compact georganiseerde Waals-Brabanders, werd toevertrouwd aan Emmerik De Vriese, Manu Kenmogne en diepe spits Kevin Oris. Een beetje onverwacht schoten de bezoekers wel het best uit de startblokken. Perbet en Njock maakten beurtelings de roodwitte verdedigers het leven zuur, al was de afwerking gelukkig nogal ondermaats. Vincent Van Trier moest rap plat na vrijschop van Steens die op het Antwerpdoel viel. De bezoekende verdediging bleef ruim baas over de roodwitte acties. Even voorbij het eerste kwartier klom AFC niet geheel onverdiend op voorsprong. Perbet werd de lokale zestien ingestuurd, ging op eigen kracht voorbij Thomas Phibel en liftte met links over Antwerpdoelman Vincent Van Trier (0-1).

De roodwitte centrale verdediger zag na hoekschop van Emmerik De Vriese zijn kopbal van de lijn gekopt door Niels. In de rebound kopte Kevin Oris nogal ongecontroleerd over. Even later ging Gillis vol in op de onderbenen van Manu Kenmogne en werd prompt weggestuurd. "Ik zat te ver van de faze, dus onthou ik me voorlopig van elk commentaar. Het was zeker wel het kantelmoment van de wedstrijd", reageerde AFCT-coach Mazzu tijdens de ontmoeting met de pers. Roodwit maakte vrijwel onmiddellijk gebruik van zijn overtal en drukten de bezoekers terug. Kevin Oris, Bas Vervaeke en Manu Kenmogne zorgden voor de voorbereiding over de rechterflank. Tibor Tisza stak de assist met links tussen doelman en rechterpaal in de korte hoek. De gelijkmaker verloste de Great Old. De vroege vervanging van Njock kwam ze in de rush naar meer, bovendien heel goed uit. Een vluchtschot van Tibor Tisza werd afgeweerd. De rebound van Bas Vervaeke klom te hoog. Kevin Oris richtte zijn kopbal over het bezoekende doel. Toch waren het de bezoekers die nog bijna met voorsprong de rust inmochten. De terugspeler van Bas Vervaeke zette Perbet op weg naar Vincent Van Trier. Thomas Phibel plukte met verbluffend cool de bal uit de voeten van de roodgele topschutter.

De Great Old keerde zonder achterstand en dat was al een klein succesje. De XI van Ratko Svilar begonnen nu consequenter balbezit op te eisen en nog geregelder gebruik te maken van de buitenspelval. De bezoeker van over de taalgrens had het er danig moeilijk mee. Het publiek, klein in aantal, wist niet goed hoe reageren, al waren de verzamelde roodwitte spelers achteraf toch (nog) blij met de steun van hun twaalfde man. Eerste doelpoging van de tweede helft was roodgeel gekleurd. Balvaste Geoffry Hairemans kwam vervolgens ex-Tubekenaar Benjamin Lambot vervangen. Terwijl de bezoeker zich geregeld vastliep in de val, combineerde roodwit een stuk gezwinder. Echte doelkansen bleven evenwel schaars. Tibor Tisza werd uit stand in corner afgeweerd. Spencer Verbiest kopte de eerste in een lange reeks voorlangs. Een volgende werd door Emmerik De Vriese naastgekegeld. Darko Pivaljevic was amper de moegestreden Manu Kenmogne komen vervangen of hij zag zijn ploeg op voorsprong klimmen. Kevin Oris afgezakt naar de rechterflank zette kundig op de borst van doelman Govoni. De goedgevolgde Tibor Tisza knikkerde de terugspringende bal in doel. De oude krijger zou zich vervolgens ten koste van een gele kaart verdienstelijk maken in het neutraliseren van de bezoekers.

Meer nog, het was rood-wit dat zich de beste kansen bijeenvoetbalde. Geoffry Hairemans, Emmerik De Vriese en Matthias Trenson zagen hun poging door het doelhout gestuit. De halve omhaal van Darko Pivaljevic oogde net als de schoten van Kevin Oris (die zich geen centimeter ademruimte gegund wist door de scheidsrechter) spectaculair, maar het was uiteindelijk bezoeker AFCT dat diep in blessuretijd de allerlaatste kans van de partij nog bijna wist te verzilveren. R Antwerp FC boekte desondanks een verdiende tweede zege op rij en kreeg daarvoor felicitaties van bezoekend coach Mazzu. De beide protagonisten delen nu de zevende plaats op amper enkele puntjes van een begeerlijk eindrondeticket!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/11/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson (K)
14 Spencer Verbiest - 19'
8 Benjamin Lambot
18 Manu Kenmogne
22 Emmerik De Vriese
10 Tibor Tisza - 33' - 75'
99 Kevin Oris
 
59' 8 Benjamin Lambot (uit)/
23 Geoffry Hairemans (in)
71' 18 Manu Kenmogne (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in) - 79'
90' 10 Tibor Tisza (uit)/
6 Sebastián Setti (in)
A.F.C. Tubize
1 Ludovic Govoni
4 Cor Gillis - 27'
5 Gregoire Neels
18 Jason Vandelannoite
6 Yohan Brouckaert
11 Jeremy Steens
13 Laurent Kwembeke
16 Muscal Mvuezolo (K)
10 Vitorio Villano
12 Jeremy Perbet - 18'
25 Jérémi Njock
 
35' 25 Jérémi Njock (uit)/
Alexandro Jansen Da Silva (in) - 37'
67' 10 Vitorio Villano (uit)/
7 Benoit Ladričre (in)
80' 6 Yohan Brouckaert (uit)/
24 Luigi Papia (in)