O.-H. Leuven

1 - 1

Zon. 13/12/2009 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Den Dreef

Toeschouwers: 6.506
 
Scheidsrechter: Stephane Gleton

Lijnrechters: Bernard Lepage - Michel Demaeseneer
 
Propagandavoetbal aan Den Dreef

Eigen bericht - Met Yannick Put, Kevin Oris en Darko 'King' Pivaljevic hield Colin Andrews heel veel aanvallend geweld in de dug-out. Voorzichtige aanpak van roodwit in 't verschiet? Allicht niet, gezien de keuze voor Kevin Baert als vervanger van geelgeschorste Benjamin Lambot, met naast zich jongeling Geoffry Hairemans, routinier Bas Vervaeke en aan de overkant winger Emmerik De Vriese. Helemaal ongewijzigd was de line-up dus niet, maar met drie aanvallers op de bank rekende de Antwerpcoach dus voluit op Manu Kenmogne en Tibor Tisza in de schaduw van de diepe spits. En dat recept zou heel lang heel goed 'marcheren'. De twaalfde man was er volmondig bij om de geliefde kleuren door de moeilijke momenten heen te helpen. Over een ding waren de twee oefenmeesters het achteraf roerend eens: de beide ploegen hadden de fans waar voor het vele toegangsgeld geboden.

Dat was al vanaf het allerprilste begin duidelijk. Geen studieronde. Bezoeker R Antwerp FC trok, door de kracht van het offensieve middenveld gedwongen, een aanvallende kaart. Binnen de eerste minuut viel een voorzet van Kevin Baert in de grijphanden van doelman Desomberg. De elf van OHL kregen nauwelijks tijd om te gewennen aan het roodwitte geweld. Een aai van het voorhoofd van Tibor Tisza maakte van de voorzet van Emmerik De Vriese een razendgevaarlijke doelpoging. In een uiterste krachtsreflex devieerde de OHL-goalie in hoekschop. In uiterste nood hield Vaesen de navolgende kopbal van Thomas Phibel met het hoofd uit de goal. Tibor Tisza kon trappen op een door Emmerik De Vriese doorgelaten flankvoorzet. Dat allemaal binnen vier minuten wedstrijd. OHL nam even over. Antwerpdoelman Vincent Van Trier moest eerst de kopbal van Calvo met de vuist en ook de rebound van Debroux pareren. Weggestuurd door een hardwerkende Kevin Baert, werd Manu Kenmogne in volle vaart tegengehouden.

Debroux liep tegen het (door zijn trainer felgecontesteerde) eerste geel van de partij aan. Even over het kwartier en de bezoeker trapte ondertussen zijn zesde hoekschop. Er hing een doelpunt in de Leuvense lucht en dat kwam er even later. Spencer Verbiest, Bas Vervaeke en Emmerik De Vriese bereidden voor. Geoffry Hairemans trapte zijn eerste tegen de touwen (18'). OHL kwam via Ransford Addo in het zijnet uit. Vincent Van Trier moest alles uit de kas halen om de kopbal van Debroux weg te zetten. R Antwerp FC brak uit. Het schot van Tibor Tisza viel achter het doel. Ook met een schuiver over de grond kende de roodwitte playmaker geen doelgericht succes. Een korte lokale hoekschop werd door Eboigbe, helaas vanuit buitenspel, ingekopt. Niet voor 't laatst klapte de roodwitte buitenspelval. De poging van Manu Kenmogne werd van de doellijn geschraapt door de lokale doelman. De kopstoot van de roodwitte prijsschutter was ook al moeilijk werk voor Desomberg. Tijdens de slotminuut kroop OHL nog bijna op gelijke hoogte. Vansteenbrugghe trapte de hoekschop, Debroux richtte uit de kluts naast.

Keren met bezoekende voorsprong. De Antwerpcoach rekende erop dat zijn team net als hijzelf het hoofd cool zou houden tijdens de altijd razendgevaarlijke minuten na de hervatting. Kevin Baert voerde zijn opdracht met overtuiging uit. In een poging de Antwerpmotor af te stoppen, liep Vaesen tegen een (al evenzeer door zijn coach gecontesteerde) gele kaart aan. Sakanoko zorgde voor het vroege gevaar in de tweede speelhelft. Gelanceerd in de diepte, richtte hij zijn schot naast. In de reactie stuurde Geoffry Hairemans Antwerps prijsschutter Manu Kenmogne door de buitenspelval. Dubbele voorsprong wenkte, maar doelman Desomberg voorkwam het grote onheil. Het werd een druk besproken moment bij clubzender RAFC.TV. Geen van beide ploegen plooide terug, maar de tactische omzetting van JeePie VDV met Oliseh als verdedigende middenvelder, hield roodwit verder van het Leuvense doel verwijderd. OHL recupereerde hoger en infiltreerde vaker. De Antwerpverdediging toonde zich desondanks meester in zijn zone.

Er was enorme vokale steun uit Deurne-Noord en er kwam met Kevin Oris een eerste offensieve vervanging aan. Kevin Oris gaf de Leuvense portier met een fraaie vrije trap bijna het nakijken. De OHL-coach reageerde. Nog meer personeelsbeweging aan de zijlijn volgde weldra. De thuisploeg had de match stevig in handen. Net voor de tachtigste minuut resulteerde dat in de gelijkmaker: Eboigbe kopte een voorzet van de rechterflank feilloos binnen (1-1). OHL zette aan voor nog een stormachtig slotoffensief. Met drie vrij, bijna nog een ongeval in de zestien, maar de jonge verdediger mikte over. Vincent Van Trier moest een minuutje voor tijd nog een bal vanonder de dwarsbalk vandaan halen. Ook Yannick Put mocht nog even komen proeven. Iedereen tevreden met de puntendeling? De Antwerpfans gaven luidkeels uiting aan hun genot, Colin Andrews straalde van innerlijk genoegen, terwijl lokale coach Vandevelde toch wat mopperen wilde over de productiviteit van zijn team.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/12/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
14 Spencer Verbiest
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson (K)
7 Kevin Baert
23 Geoffry Hairemans - 18'
19 Bas Vervaeke
22 Emmerik De Vriese - 38'
18 Manu Kenmogne
10 Tibor Tisza
 
54' 7 Kevin Baert (uit)/
99 Kevin Oris (in) - 88'
71' 10 Tibor Tisza (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
90' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
24 Yannick Put (in)
O.-H. Leuven
21 Fred Desomberg
2 Daan Vaesen - 13'
3 Jente Van Ongeval
4 Azubike Oliseh
5 Joeri Vastmans (K) - 49'
15 Lander Van Steenbrugghe
23 DaniŽl Calvo
6 Sander Debroux - 4'
8 Maxime Annys
19 Bassalia Sakonoko
25 Macki Eboigbe - 79' - 84'
 
56' 8 Maxime Annys (uit)/
22 Raf Verhamme (in)
64' 23 DaniŽl Calvo (uit)/
26 Simon Vermeiren (in)