Kon. Stand. Wetteren

1 - 0

Woe. 17/02/2010 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Marcel De Kerpel

Toeschouwers: 1755
 
Scheidsrechter: Istvan Lagaert

Lijnrechters: Franky Casieris - Jozef Carmeliet

Vierde official: Michel Demaeseneer
 
R.A.F.C. op de knieŽn en knock-out

Eigen bericht - Coach Colin Andrews had in afwezigheid van enkele belangrijke vaste waarden een aantal opties bedacht om toch te oogsten in het kille Marcel De Kerpelstadion en heeft mogelijk ook alle van die variaties de revue laten passeren. Vertrokken van een eenmansvoorhoede met infiltrerende schaduwspits, over een systeem met twee aanvallers om finaal uit te komen bij een driemansvoorhoede en een driemansverdediging. Geen van de voorziene plannen heeft gescoord, want een vermijdbaar tegendoelpunt diep in blessuretijd (!) van de eerste periode heeft anders beslist. KS Wetteren heeft zich met de zege van vandaag met bijna zekerheid uit het degradatiezone losgewerkt, terwijl voor de roodwitte fans een grijze toekomst wacht. Niels Martin knokte zich in het schrijfboekje van scheidsrechter Istvan Lagaert en met diens prestatie viel allerminst te lachen...

Ook voor 'Woefieman' (nochtans bekend in voetbalmiddens van Oostende tot in de Oostkantons) was het dus enige keren kijken en vergelijken met vroegere beelden en herinneringen. Kevin Oris bevolkte opnieuw de zestien, zij het iets minder spits dan enige tijd geleden. Bart De Corte startte voor de derde keer op rij op een andere stek en zou ook nog verhuizen tijdens de wedstrijd. Bij rugnummer drie van Ray Fršnkel aangekomen, was het even dubbelchecken. Zo lang geleden was het dat de centrale verdediger de starterself haalde. Coach Colin Andrews bricoleerde dus eens te meer een noodelftal in mekaar ten gevolge van een waslijst aan probleempjes, van schorsingen over ziekte en blessure tot verplichtingen voor de nationale jeugdelftallen. Enkel die oproeping van Yannick Put is een lichtpunt in donkere voetbaldagen.

Het begon nochtans aardig voor roodwit. Kevin Oris kreeg het eerste kansje van de partij voor de voeten, maar trapte naast. Antwerpdoelman Vincent Van Trier moest even later jagen om met de voet in zijn gebied te ontzetten. Nog voor de tiende minuut creŽerde roodwit zich een nieuwe mogelijkheid. Nu besloot Kevin Oris pal op de doelman. Bij zijn eerste doorbraak torpedeerde Denys zichzelf in de zestien. Scheidsrechter Laegaert liet armenzwaaiend doorspelen! Roodwit kwam geen ogenblik in gevaar, maar vond ook zelf het doelkader niet. Enkel Tibor Tisza verplichtte lokale doelman Devroe tot knap werk in de laatste seconden van de reguliere speeltijd. En het venijn zat duidelijk in de staart. Claessens trapte de vrijetrap in het pak. Langs borsten, dijen en voeten belandde de bal bij Van Damme die via het been van Ray Fršnkel de Antwerpdoelman tegenvoets klopte.

Net als voor de vele honderden fans was het ook voor zestiende man Franky Pelgrims hopen op beterschap. Het was uiteraard rusten geblazen met lokale voorsprong. En die kwam in de tweede periode geen seconde in gevaar. Roodwit kon tegen de vier counterkansen van het lokale KS Wetteren, helaas slechts een uitgespeelde doelpoging van Niels Martin stellen. Mooi gedaan van de jonge spits, die zich (met een snelheid die Bart De Corte bijna overtrof) ook nog een geel karton op de nek haalde. Het inbrengen van een tweede en derde aanvaller had dus geen effect. Het effectief roodwitte fans verwacht in elk geval een klinkende revanche in het burenduel van zaterdag op de Bosuil.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/02/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
14 Spencer Verbiest (K)
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel
26 Bart De Corte
7 Kevin Baert
8 Benjamin Lambot
19 Bas Vervaeke
52 Zarko Jelicic
10 Tibor Tisza
99 Kevin Oris
 
60' 8 Benjamin Lambot (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
73' 3 Ray Fršnkel (uit)/
30 Niels Martin (in) - 80'
Kon. Stand. Wetteren
1 Griffin De Vroe
7 Klaas Hellebaut
2 Stefaan Staelens
6 Davy Claessens (K)
15 Jurgen Vandenbossche
4 Bart De Smet
18 Jeroen Van Damme - 44' - 86'
27 Jorrit Dhaeseleer
8 Robbe Van Ruyskensvelde
10 Andy Wyckaert
14 Ewout Denys
 
46' 8 Robbe Van Ruyskensvelde (uit)/
23 Gil Servaes (in)
73' 27 Jorrit Dhaeseleer (uit)/
12 Sam De Munter (in)
76' 10 Andy Wyckaert (uit)/
9 Jan Delanghe (in)