R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 20/02/2010 20:00 u.

K.S.K. Beveren

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3756
 
Scheidsrechter: Eric Noirhomme

Lijnrechters: Davy Buelen - Geert Simoens
 
Tibie T. stuurt KSK naar voetbalhel

Eigen bericht - Ondanks hun weinig benijdenswaardige positie in de rangschikking van de Exqi League, zorgde de megagrote geelblauwe achterban voor verbaal vuurwerk in het Bosuilstadion. Hoewel weinig origineel, inspireerde het de bezoekende spelersgroep die bijzonder aardig van start ging, aan de leiding klom, maar door Tibor Tisza en Niels Martin desondanks met een smak opnieuw in de voetbalrealiteit belandde. De roodwitte twaalfde man nam in extremis wraak door KSK uit te wuiven naar derde klasse. De Waaslandse coach Penneman was tevreden over de prestatie, minder met het uiteindelijke resultaat. Colin Andrews slaakte een zucht(je) van opluchting. De Antwerpcoach noemde zichzelf een gelukkige trainer. Zes spelers van A bleken het vertrouwen meer dan waard! Colin Andrews en assistent Guy Vandecauter maken zich op voor een ononderbroken voorbereiding op de moeilijke opdracht in het Stedelijk Sportstadion te Lommel.

Beide coaches hadden opnieuw met nogal wat gerommel in de kern af te rekenen gehad: schorsingen, blessures. Een mooi excuus om jongeren uit de eigen kweekschool te selecteren. Niels Martin is in weinige maanden al bijna volbloedsinjoor geworden. Tel daarbij nog vijf kleurechte Antwerpenaren van wie drie met een clubverleden op de Bosuil: rechterflank helemaal R.A.F.C.-Jeugdopleiding. Als de zaakjes wat wilden lopen mocht ook rechtspoot Franky Pelgrims met de fluwelen passing zeker nog hopen op een paar speelminuutjes. Even afwachten, maar. Niet alleen het geelblauwe bezoekersvak was grondig gecontroleerd en balbelust, ook de bezoekende spelersgroep (Kristof Snelders allicht op kop) was erop gebrand om de bal zo vlug mogelijk af te pakken van Miss Globe Antwerpen die de aftrap verzorgde. KSK trok onmiddellijk naar voren en had al snel de eerste corner te pakken. Zarko Jelicic antwoordde met een hoekschop op de vuisten van de jonge doelman De Jonghe (die de geschorste Erwin Lemmens tussen de palen verving).

Diezelfde Zarko Jelicic joeg de afvallende bal over de balk. De corners volgden mekaar over en weer in snel tempo op. Roodwit kan er via Ransford Addo uiteindelijk de beste mogelijkheid uit te puren, maar de centrale verdediger joeg van kortbij naast. Ondertussen was alweer duidelijk geworden dat Kevin Oris van de leiding geen metertje tussenkomst mocht vertonen. Op het kwartier ging een voorzetschot van Tibor Tisza op de bovenkant van de balk. Even later had KSK de voorsprong beet. Balverlies zette de linkerflank open voor Kalala en Snelders joeg de bal aan de eerste paal in het dak van de goal. Dit keer gingen de roodwitte kopjes gelukkig niet op de borst. Geen herhaling van de heenrondematch op de Freethiel, al had R Antwerp FC het wel even moeilijk om een opening in de geelblauwe afweer te vinden. Bij de eerste beste gelegenheid rushte Spencer Verbiest in de lengte-as. Tibor Tisza wipte de assist over de Beverense goalie. Het leek opnieuw wel een replay van de gelijkmaker op de Freethiel.

Zelfde acteur, zelfde technisch vernuft. Bordjes in evenwicht. Kevin Baert zocht nadrukkelijk de voorsprong, maar het was Kevin Oris die met een halve omhaal de Antwerphanden nogmaals op mekaar kreeg. Snelders joeg, na een loopactie van Asante over rechts, de schrik in de Bosuilogen. Een tweede keer scoren, deed hij niet. Kevin Baert joeg naar analogie zijn vluchtschot naar de wolken. Zo mochten beide teams zonder kleerscheuren naar binnen.

Tibor 'Tibie' Tisza mocht enige minuten na de kampwissel een Beverens handspel vanop de stip bestraffen. De logische rode kaart bleef bij scheidsrechter Noirhomme evenwel op zak. De Hongaarse nummer tien joeg De Jonghe naar de verkeerde hoek en knalde staalhard binnen. KSK had het defensief wel een beetje moeilijk en moest met de botte bijl op Kevin Baert inhakken. Weer bleef de kaart op zak. Na verzorging moest de jonge winger minutenlang aan de kant blijven toekijken! Enigszins hersteld van de klap, maakte KSK opnieuw aanstalten naar voren te trekken. Een verre vrijschop van Van Damme scheerde muur en buitenkant doelpaal. Het schot van Jacobs caprioleerde via een Antwerpbeen naast. KSK werd even opgehouden voor de swap tussen Darko Pivaljevic en Niels Martin. Kevin Oris was ondertussen veel nadrukkelijker bezig, maar werd met de regelmaat van de klok teruggefloten. Zarko Jelicic werd dan weer voor een simpele obstructie geboekt en zal de trip naar Limburg moeten missen.

Het geel-blauwe slotoffensief werd door een dubbele wissel in weinige minuten verder gestoffeerd. Tot frustratie van de bezoekend kunstduiker Kristof Snelders hield alomaanwezige Ransford Addo de roodwitte afweer gesloten. Net voor hij zijn eerste negentig roodwitte speelminuten volhad, gebruikte Niels Martin de assist van Zarko Jelicic om zijn eerste Bosuilgoal te netten. De roodwitte tribunes wreven het de bezoekers nu helemaal in. "'t Is ook plezant in derde klas", galmde door het stadion. Tibor Tisza kreeg zijn welverdiende applausvervanging, Franky Pelgrims zijn eerste competitieminuten van het seizoen. In de allerlaatste seconden behoedden de vuisten van Vincent Van Trier zijn kleuren voor een ultiem tegendoelpunt van Gert-Jan Martens. R Antwerp FC is rechtgekrabbeld uit de 'shit' van KS Wetteren en dat verdiende de (moe)getergde technische staf wel. Bart De Corte beleefde een moeilijk avondje tegen spurtwonder Kalala, maar de jongeling was deksels blij met de kans en de zege en dat zag je zo bij RAFC.TV

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/02/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
26 Bart De Corte
16 Ransford Addo
14 Spencer Verbiest
20 Matthias Trenson
7 Kevin Baert
52 Zarko Jelicic - 80'
10 Tibor Tisza - 31' - 54' (P)
19 Bas Vervaeke
99 Kevin Oris
9 Darko Pivaljevic (K)
 
69' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
30 Niels Martin (in) - 85'
78' 26 Bart De Corte (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
87' 10 Tibor Tisza (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
K.S.K. Beveren
30 Jordi De Jonghe
2 Nathan D´Haemers - 75'
22 Joachim Van Damme
3 Kristof Lardenoit (K) - 53'
15 Wesley Vanbelle
17 Ernest Asante
5 Steven Jacobs
4 Sophiane Baghdad
19 Adaon Kalala
10 Kristof Snelders - 14'
20 Zoran Kokot
 
74' 17 Ernest Asante (uit)/
21 Gertjan Martens (in)
80' 2 Nathan D´Haemers (uit)/
16 Sidy Ceesay (in)