R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 06/03/2010 20:00 u.

K.V.K. Tienen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4007
 
Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters: Cédric Waroux - Frédéric Stalport
 
"Een bouquet complimenten voor de fans" (C. Andrews)

Eigen bericht - Hoe de kern ook verhakkeld of vermalen wordt, de technische staf vindt telkens weer enkele mooie oplossingen om de personeelsproblemen op te vangen. Benjamin Lambot, Zarko Jelicic en Emmerik De Vriese 'lopen' een sukkelparcours, dat is al enige tijd geweten. Thomas Phibel plaatste helaas een faux pas tijdens de dinsdagtraining en kon meteen een kruis maken over het weekeinde. Darko Pivaljevic raakte tijdens de vrijdagtraining nog onklaar. "Hij bekeek de wedstrijd vanuit de tribune", verduidelijkte coach Colin Andrews achteraf, kort en duidelijk. "Mogelijk hadden we Darko nog kunnen laten prepareren met een inspuiting, maar dat had het misschien allemaal zoveel erger kunnen maken", aldus de Antwerptrainer. "We hebben Manu Kenmogne opnieuw gebracht en de spits heeft ons bijzonder blij gemaakt. Goed voor ons allemaal!" Niels Martin deelde net als de fans in de complimenten van de coach.

De interne strubbelingen ten spijt, was de ticketverkoop toch nog aardig op gang gekomen. Zo'n 3.500 die-hard fans waren komen opdagen, onder wie een klein, maar fanatiek aandeel van bezoeker KVK Tienen. Hun team mocht zich, gezien de dramatisch verlopen heenmatch, opmaken om een bijzonder gemotitveerd R Antwerp FC te bekampen. De roodwitte technische staf had met de pionnen moeten schuiven en heel diep in de kern moeten tasten om het wedstrijdblad helemaal vol te krijgen. Bas Vervaeke is al een hele tijd patron op het middenveld en mocht zich opnieuw in die rol uitleven. 't Was nog even kijken van hoe dicht topschutter Tibor Tisza de beide spitsen Kevin Oris en Manu Kenmogne zou bijstaan. De roodwitte jeugdafdeling supporterde alvast voor Kevin Baert, Bart De Corte en Niels Martin in afwachting van een invalbeurt voor Yannick Put en Franky Pelgrims die Marco Gbarssin en Kevin Wauthy gezelschap hielden in de knusse dug-out van het Bosuilstadion.

KVK schoot aardig uit de startblokken, maar zou al spoedig met de roodwitte buitenspelval kennismaken. Toch creëerden de bezoekers uit de Suikerstad het eerste gevaar. Manu Kenmogne kwam een centimetertje te kort om op de voorzet van Kevin Oris te kunnen koppen, maar aan de overkant klom Dufoor hoger dan iedereen om zijn kopbal op de kruising te buffelen. "We begonnen weer te slap", commentarieerde Bas Vervaeke achteraf bij RAFC.TV. De achterban wist op dat ogenblik nog niet goed welke kant kiezen. Van de eerste schrik bekomen, toog roodwit in de aanval. De verrassingstactiek van KVK had dit keer dus niet gewerkt. Wel integendeel. Manu Kenmogne breide op links een vervolg op een kort genomen vrijschop. Matthias Trenson gooide naar de eerste paal. Duiveltje-uit-een-doos Tibor Tisza devieerde binnen (1-0). Roodwit op voorsprong. Het doelpunt amper gevierd of Niels Martin kon een ontzetten van doelman Schuermans onderscheppen en klaarleggen voor Spencer Verbiest. De bezoekende goalie kon de schicht niet controleren. Manu Kenmogne prikte aan de linkerpaal binnen (2-0).

Dit leek wel een remake van de heenwedstrijd, maar met roodwitte hoofdrolspelers. Het scenario-van-toen bleef evenwel door de hoofden spoken. Dubbele voorsprong was immers bijna onvoldoende gebleken. KVK reageerde in ieder geval geprikkeld en bijzonder onsportief. Dufoor trapte smerig na op Ransford Addo, maar scheidsrechter Bréda had dan al de roodwitte rechtsachter in de gaten! Na minutenlang oplapwerk kon de centrale verdediger gelukkig vervolgen. Roodwit bleef aan zet. KVK-doelman Schuermans had alle geluk van de wereld dat zijn verdediging zijn halfmislukte reactie op de schuiver van Manu Kenmogne verder onschadelijk kon maken. Pas op het half uur moest Vincent Van Trier een eerste keer echt aan de bal. Enkele minuten later gaf Belme een eerste teken van leven: hij joeg het bezoekende kansje voorlangs. Niels Martin onderstreepte zijn puike eerste helft met een vallend schot in handen van doelman Schuermans. Het was dus rusten met een dubbele lokale voorsprong. De achtste roodwitte zege had zo al een eerste gezicht gekregen, al waarschuwde coach Colin Andrews voor overdreven optimisme.

De bezoekers hoopten immers op een vroege aansluitingstreffer. En die kregen ze ook. Al onmiddellijk in de eerste minuut na de herneming. Veelvoudig balverlies gaf Lacroix kans de bal voor doel te zwiepen. Spencer Verbiest won wel het kopduel van Belme, maar Dufoor kon de terugvaller pal in de linkerhoek jagen (2-1). Tibor Tisza vond weliswaar de vuisten van doelman Schuermans, maar roodwit had toch een tik gekregen. Gelukkig stond de twaalfde man dan al eendrachtig in steun. KVK was hersteld van zijn verdedigende slaptitude, maar moest wel een hele reeks hoekschoppen toestaan. Gelukkig voor zijn kleuren wist de bezoekende doelman daarmee wel goed raad. Kevin Oris en Tibor Tisza knutselden een aardige vrije trap in mekaar, maar ook daarmee was Schuermans niet te pakken. Bas Vervaeke kwam de traptechniek van de bezoekers tegen en diende zich halverwege de tweede periode te laten vervangen door Marco Gbarssin.

Vrijdag nog aan de slag met de reserven, moest hij zijn team samen met youngsters Niels Martin en Kevin Baert over het middenveld van KVK tillen. De bezoekers eisten inderdaad hun deel van het spel op, prepareerden ook een aantal halve kansjes op stilstaande fazes, maar dat belette Colin Andrews niet om ook de Bosuiljongeren Franky Pelgrims en Yannick Put vrij spel te geven. Nauwelijks op het terrein of 'Putjeu' vond Tibor Tisza. De bal leek klemvast in de handen van doelman Schuermans te belanden. In een botsing met Vanhees viel die zomaar voor de voeten van Manu Kenmogne, die zijn tweede van de avond tergend traag binnenjoeg. Roodwit meteen op rozen. De Antwerpcoach deelde na afloop een bouquet complimenten met zijn fans.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/03/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
26 Bart De Corte - 33'
16 Ransford Addo
14 Spencer Verbiest
20 Matthias Trenson (K)
7 Kevin Baert - 75'
19 Bas Vervaeke
30 Niels Martin
18 Manu Kenmogne - 17' - 81'
10 Tibor Tisza - 13' - 63'
99 Kevin Oris
 
69' 19 Bas Vervaeke (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
75' 30 Niels Martin (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
81' 99 Kevin Oris (uit)/
24 Yannick Put (in)
K.V.K. Tienen
1 Ronny Schuermans (K)
2 Sven Vandeput
4 Bart Vanhees
6 Karel De Smet
7 Mathieu Belme
8 Siegerd Degeling - 59'
9 Sébastien Dufoor - 46'
12 Michaël Lacroix
14 Glenn Neven
17 Davy Peeters
23 Jonas Bogaerts
 
71' 12 Michaël Lacroix (uit)/
16 Hannes Meeus (in)
84' 6 Karel De Smet (uit)/
21 Fesquet Penga-Ilenga (in)