K. V. Oostende

1 - 2

Zon. 11/04/2010 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Albertparkstadion

Toeschouwers: 2756
 
Scheidsrechter: Jimmy Verhe

Lijnrechters: Philippe Vandecauter - Geert Simoens
 
Kevin Oris knalt KVO in extremis overhoop

Eigen bericht - R Antwerp FC kwam al eerder de man met de zeis tegen in de race naar de eindrondetickets. Rood-wit mocht vanmiddag in het Albertparkstadion toch nog oordelen over de sterkte van de laatste strohalm die Thierry Pister & zijn XI nog in handen hadden na de zege van deze speeldag van KAS Eupen. De ex-Antwerpspeler en huidig KVO-coach had moeten puzzelen vanwege schorsingen en blessures. Antwerpcoach Colin Andrews maakt daarvan nooit problemen: hij loste zijn defensieve zorgen zonder zeuren op. Spencer Verbiest vatte opnieuw post op rechtsachter. Bart De Corte verhuisde zodoende naar de linksback om er Matthias Trenson te vervangen. Bleef er nog het probleem van geelgeschorste Thomas Phibel. Benjamin Lambot kreeg na een bevredigende test bij de reserven deze zondag de Seasiders te bekampen als centrale verdediger. Nu maar hopen dat de ex-Tubizien het matchritme zou weten bij te benen op deze voor hem (bijna) nieuwe positie.

Bas Vervaeke werd in de middenzone omringd door drie jonge Bosuilwelpen. In de offensieve aanvoer Tibor Tisza, terwijl Yannick Put terecht het vertrouwen van zijn coach behield. De roodwitte technische staf hield met Zarko Jelicic, Kevin Oris en Manu Kenmogne nog flink wat aanvallend talent achter de hand in de dug-out. Dit keer geen winters plezier in Oostende, al was de grasmat ook dit keer onderwerp van gesprek na afloop.

Ondanks de vrij behoorlijke klassering van thuisclub KV Oostende, was het kouwelijke
Albertparkstadion slechts mondjesmaat gevuld. Het moet gezegd, de aanrijroute was behoorlijk verstoord, de voetbaltempel nauwelijks te bereiken op deze tweede zondag van de Paasvakantie, al deed het killige weer opnieuw een gans ander seizoen vermoeden. Na een indrukwekkende minuut stilte voor Kevin (afkomstig van de kuststad en steward bij R Antwerp FC), mocht KVO de vijandelijkheden op gang trappen. Alle scoutingverslagen ten spijt, stonden er plots dus twee totaal andere ploegen tegenover mekaar. Bleek al dadelijk dat het defensief wel snor zat bij R.A.F.C. Offensief bleek diepe spits Yannick Put, buiten zijn wil om, moeilijk aanspeelbaar. Organisatie is een sterkte van lokale coach Thierry Pister! Eerste gevaartje viel uit een corner ter linkerzijde in de handen van Antwerpdoelman Kevin Wauthy.

Kevin Baert trok het rood-witte offensief vooruit af zijn rechterflank. De eerste echte bezoekende doelpoging scheerde van de voet van Tibor Tisza over het onwillige Oostendse grasperk. Het ingeven van Kevin Baert ging tussen paal en verdediging, maar helaas ook aan de goal voorbij. Volgde vervolgens een reeksje hoekschoppen. Links of rechts, Tibor Tisza trapte ze allemaal, geen van allen binnen bereik van een medespeler. De wedstrijdleiding was overigens naar nationale gewoonte bijzonder kortaangebonden in de zestien. Een keer kon Spencer Verbiest toch een kopslag over het doel richten. De vrije trap van Tibor Tisza in de allerlaatste minuut van de eerste periode ging helaas dezelfde richting uit. Echt gevaarlijk waren ook de lokale elf zelden of nooit geweest, een vermeldenswaardige verdienste van het jonge rood-witte middenveld, waarvoor complimenten van de coach achteraf.

Een wissel op links bij KVO en kwelduivel Kevin Baert werd nu het mannetje voor oude rot Olivier Decock. Niels Martin trok van leer op de overzijdige flank. KVO schoot wat feller uit de startblokken, maar echt brokken maken zat er voor Houri niet in. Decock bracht terug, maar Bart De Corte belette diezelfde Houri het spelen en zou dat heel lang volhouden. Benjamin Lambot kopte naast op de eerste hoekschop van Tibor Tisza van na de kampwissel. Niels Martin zag op zijn beurt zijn pegel over het KVO-doel vliegen. De Oostendenaars kwamen mondjesmaat opzetten. Zoko kopte naast. Even voorbij het uur leek Bas Vervaeke op aangeven van Niels Martin en Tibor Tisza naar voorsprong te snellen. De middenvelder stuitte op de benen van Delwarte. Niels Martin tikte de rebound met links naast. Even later kreeg Tibor Tisza aangespeeld van doelman Delwarte en de topschutter kende dit keer geen genade. De loopactie door de groene gordel werd hemels beheerst in de linkerbenedenhoek gedeponeerd (0-1).

Het stadion ontplofte, maar werd vijf minuten later helemaal stil. Antwerpdoelman Kevin Wauthy stak de hand uit en Zoko duikelde gepast in het gat. Via de stip bezorgde marathonman Vanderbiest zijn kleuren uitstel van executie (1-1). Roodwit had het nu even behoorlijk moeilijk met de activiteiten van KVO. De lokale afwerking bleef evenwel in de fel gecontesteerde grasmat steken. Kevin Baert sprong op de lijn zijn doelman bij met een spectaculaire ontzetten bij de linkerpaal op kopbal van Zoko. "Zo kan je flirten met de wet van Murphy", merkte Colin Andrews met flegme op. In de slotfaze viel uitblinkers Franky Pelgrims en Tibor Tisza nog een applausvervanging te beurt. Briljante wissels van coach Colin Andrews. Manu Kenmogne knutselde de aanval met Spencer Verbiest en Kevin Baert in mekaar. Kevin Oris strafte het ondermaatse verdedigen van Decock met een tweede bezoekende doelpunt af (1-2).

Hoewel de thuisploeg nog een ruimbemeten extra kreeg, ging de driepunter tijdens een aangenaam lange terugrit mee naar Deurne-Noord. Thierry Pister toonde zich dit keer helaas klein in het verlies, maar dat maakte maar weinig indruk op Colin Andrews die zich de Oostendse felicitaties liet welgevallen. Goedlachse Benjamin Lambot toonde zich na een geslaagd heroptreden de gelukkigste van allemaal voor de micro van RAFC.TV.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/04/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy - 73'
14 Spencer Verbiest (K)
16 Ransford Addo
8 Benjamin Lambot
26 Bart De Corte
7 Kevin Baert - 35'
27 Franky Pelgrims
19 Bas Vervaeke
30 Niels Martin
10 Tibor Tisza - 67'
24 Yannick Put
 
78' 30 Niels Martin (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
82' 27 Franky Pelgrims (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
86' 10 Tibor Tisza (uit)/
99 Kevin Oris (in) - 89'
K. V. Oostende
16 Grégory Delwarte
10 Olivier Decock
5 James Lahousse
17 Ivica Dzidic
15 Jochen Sucaet
25 Niels Coussement
4 Lars Wallaeys (K)
20 Frederik Vanderbiest - 74' (P)
19 Samy Houri
7 François Zoko
12 Abimbola Shabi
 
46' 12 Abimbola Shabi (uit)/
6 Philippe Liard (in)
64' 15 Jochen Sucaet (uit)/
24 Rico Jordi (in)