Toeschouwers: 1757

Scheidsrechter: Yuri Cosco

Lijnrechters: Eddy Roosens - Michele Scatorchia

Geen beginnen aan: tegen Yuri Cosco kan R Antwerp FC niet winnen!

Eigen bericht - Wedstrijdresultaten worden al eens ongewild beïnvloed door de wedstrijdleiding, maar wat scheidsrechter Yuri Cosco in Puyenbeke presteerde tart elke verbeelding. Gevraagd naar hun reactie hield Waaslandcoach Bart De Roover zich op de vlakte. Hij verwees enkel naar het resultaat, hoe het er gekomen is, deed weinig ter zake. Antwerpcoach Colin Andrews suggereerde een onuitgesproken woord: regelrechte diefstal. De beelden van de bewuste penaltyfase's zullen thuisfluiter Cosco hopelijk nog in lengte van jaren achtervolgen. Over de eerste strafschop oordelen de beelden best. De duwfout op Emmerik De vriese was klaar en duidelijk in de zestien, maar werd theatraal weggewuifd. Als er al een fout sprake was bij het tweede strafschopcadeau richting KV RS Waasland, was ze meters buiten de zestien. Hoe zou trouwens een fluitenier die amper kon volgen en zich bij aanvang van de 'fase' aan de middencirkel bevond, een juist oordeel kunnen vellen? De uitsluiting bovenop was hemeltergend. De strafmaat van het Sportcomité zal bepalend zijn voor de geloofwaardigheid van het scheidsrechterlijke rapport. R Antwerp FC heeft zich desondanks kranig verweerd. Ondanks de grote ontgoocheling bij de technische staf, kregen alle spelers hun verdiende felicitaties.

Hoewel de Antwerpcoach een zelfverklaard tegenstander is van rotatie, had hij een aardig aantal andere namen laten inschrijven op het scheidsrechtersblad voor de uitwedstrijd op Puyenbeke. Het begon in de goal bij Vincent Van Trier, op rechtsachter met Bas Vervaeke, op linksachter met Matthias Trenson, op rechtsmidden met Kevin Baert, op linksmidden met Emmerik De Vriese en eindigde in de spits met Kevin Oris. Het verguisde centrale duo Ransford Addo en Thomas Phibel bleef net als Franky Pelgrims, Benjamin Lambot en Yannick Put staan. Kevin Wauthy, Manu Kenmogne en Niels Martin kregen samen met Bart De Corte een zitje in de dug-out en dat bleek een belangrijke voorzienigheid. Net als afgelopen woensdag pakte roodwit het stormenderhand aan. Puyenbeke hield de adem in voor zoveel geweld. Het leverde de bezoeker uit Deurne-Noord al vroeg twee mogelijkheden op. Dit keer ging de vrijschop van Kevin Oris over doel. De corner van Kevin Baert werd afgeweerd. De eerste roodgele doorbraak belandde meteen op de stip na een laattijdige ingreep van Ransford Addo. Van Geele joeg in de linkerbenedenhoek en zou dat nog voor het rustsignaal herhalen. Roodwit was gelukkig niet aangeslagen door die vroege set-back, maar RSW hield de gelederen goed gesloten.

Pal op het kwartier kon man-in-vorm Kevin Oris aanpakken van Emmerik De Vriese en met links uit de draai naast knallen. Enkele minuten later werd Emmerik De Vriese in volle bezit van de bal neergeduwd in de zestien. Scheidsrechter Cosco gaf als bij zovele andere gelegenheden het voordeel aan... KV RS Waasland. De thuisploeg kwam ondertussen wel een paar keer met een corner aanzetten, maar hield het toch vooral bij het verdedigen van de voorsprong. Die voorsprong zou nog voor de rust verdubbelen. De bal belandde ten tweede male op de stip en Antwerpdoelman Vincent Van Trier die een werkloze avond had beleefd, moest zich opnieuw omdraaien. Scheidsrechter Cosco had op amper vijf minuten tijd nog drie gele kaarten nodig om zijn eigen grote gelijk te bewijzen aan de bezoekende fans... Voor KV RS Waasland leek met de 2-0 voorsprong de buit al binnen.

Dat was evenwel zonder de veerkracht van R Antwerp FC en zijn onverzettelijke twaalfde man gerekend. Antwerpcoach Colin Andrews slachtofferde Franky Pelgrims om zijn achterlijn met Bart De Corte te vervolledigen. Ondanks een bijzonder verdienstelijke partij werd ook Yannick Put al vroeg na de kampwissel teruggeroepen voor Manu Kenmogne. Gedragen door de adem van de achterban en geïnspireerd door de Kempense inzet van Kevin Oris was het alle hens aan dek bij de thuisploeg die massaal groepeerde achter de eigen middellijn. Het leverde helaas niet zo heel veel kansen op, wel een goal met enig Youtube-gehalte. Niet alleen de zwieper van Kevin Baert vanuit een bijzonder moeilijke hoek, ook de voorbereiding met Kevin Oris, Thomas Phibel (die steeds hoger ging meewerken) en Manu Kenmogne verdiende alle lof van de Colin Andrews. Weggestuurd door Emmerik De Vriese werd Manu Kenmogne fors neergehaald en nog kwam die gele kaart niet uit de zak bij Cosco! De vrije trap van Kevin Oris passeerde netjes de muur maar ook links het doel voorbij. In al die tijd was het geen ogenblik stil geweest in het bezoekersvak dat pal achter ploeg, coach en ten onrechte uitgesloten Bas Vervaeke was gaan staan!

Pas na het half uur stak de thuisploeg voorzichtig de neus over de middellijn. Het schot van De Wilde ging hoog over. Een kleine tien minuten voor tijd creëerde Manu Kenmogne zichzelf een kans. Het schot uit de draai belandde in de grijphanden van Verhulst. Enkele minuten voor tijd kreeg de score zijn definitief uitzicht. Invaller De Pauw fladderde over de rechterflank en stak voor de voet van Kielo-Lezi. De roodgelen mochten (het eerste eigen gemaakte) doelpunt vieren! "Het was gokken", wist Colin Andrews. "Risico's nemen voor de gelijkmaker of nog op een countergoal lopen. Wie deze uitslag ziet zal denken dat we weer als een slappe vod hebben gespeeld. Niets is minder waar! Ik moet de tegenstander feliciteren en mag mijn eigen spelers complimenteren voor het puike werk dat ze hier samen met de fans in het Waasland hebben gebracht..."

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/04/2010)

99 Kevin Oris

46' 27 Franky Pelgrims (uit)/
26 Bart De Corte (in)
50' 24 Yannick Put (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
77' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
10 Jean-Paul Kielo-Lezi - 88'

70' 23 Rachid Bourabia (uit)/
8 Enzo Neve (in)
70' 12 Laurens Paulussen (uit)/
7 Steven De Pauw (in)
81' 21 Björn De Wilde (uit)/