R. Boussu Dour Bor.

1 - 0

Woe. 24/03/2010 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Robert Urbain - Vedette

Toeschouwers: 1455
 
Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters: Xavier Decocq - Toon Bieseman
 
Scheidsrechter Delacour kleurt een troosteloze avond...

Eigen bericht - Deze wedstrijd tegen promovendus Royal Boussu Dour Borinage sleept zich al maandenlang met goed gevolg door de competitiekalender om eind maart eindelijk in het Stade Vedette uit te komen. Typisch allicht voor het veranderende voetballandschap in dit communautaire land in beweging. Traditionele waarden als FC Brussels, KSK Beveren, RFC de Liége en reken er voor de volledigheid ook nog R Antwerp FC zelf bij, hebben het inderdaad steeds moeilijker om zich in de Exqi League te handhaven. De nieuwe (voetbal)dwergen steken die gevestigde namen doodgemoedereerd voorbij. Geen zorg dat het competitieverloop achterophinkt en de supporters maanden over tijd in combiticketregeling het Stade Vedette binnengejaagd worden... R.B.D.B. had overigens geen plastic zonelint hoeven te lenen bij verre buur KSK Ronse om het bezoekersvak af te bakenen, maar moest voor deze wedstrijd wel een plaatsje op de tribune reserveren voor elk van zijn winterkoopjes.

Geen roodwitte geschorsten en toch had ook Antwerpcoach Colin Andrews van zijn kant weer zijn personeelsprobleempjes op te lossen. Niels Martin was niet speelgerechtigd. Thomas Phibel, Benjamin Lambot en Ray Fränkel blijven op de sukkel. Ook Spencer Verbiest moest in laatste instantie verstek geven. Jonge doelman Jeroen Hofmans kwam als allerjongste speler aansluiting bij de kern vinden, maar Vincent Van Trier kon ondanks een schouderblessure toch onder de lat plaatsnemen tot die vervelende 17e spelminuut. RBDB kwam voor het eerst stormen in de zestien en haalde ongestraft de pink van de Antwerpdoelman uit de kom. Kevin Wauthy mocht/moest voor het eerst na vele maanden geduld in versgestreken oranje shirt het veld op. De nieuwe doelman werd binnen de veertig seconden getest op zijn lage reflexen. En dan veertig minuten op enkele verre pogingen richting Pluto van de thuisploeg na, nagenoeg niets meer.

Ondanks de werklust en inspiratie van Franky Pelgrims bleef het ook in de buurt van Coqu schaduwboksen in roodwitte uitrusting. Net voor het uur deelde de voetbaldwerg totaal onverwacht een rake uppercut uit. Snelle vrije trap werd randje zestien meter in buitenspelpositie met het hoofd verlengd en invaller Silvestri wurmde de bal aan de tweede paal binnen. "Hors jeu!", schreeuwde Matthias Trenson in zijn beste Frans, maar dat mocht niet baten. Het protest werd in geel gesmoord. En eens de kaart uit de zak volgden er in de resterende minuten nog zes. Daarmee was scheidsrechter Delacour allicht de meest werklustige tussen de lijnen. Pas als de Antwerpcoach Yannick Put en Emmerik De Vriese bracht, kwam er eindelijk wat vaart in het gebeuren. De jonge spits werd al snel geboekt en zette vervolgens ook Emmerik De Vriese slim vrij. De afwerking bleef evenwel in de kuiten steken. Ook de linkspoot bekocht een forse Vlaamse vloek met een geel karton.

"Dringend herpakken, want het gevaar dat derdeklasser heet, springt je zo in de nek", waarschuwde Vincent Van Trier, die er meteen het verhaal van zijn geblesseerde hand aan toevoegde. Ook coach Colin Andrews klonk alweer een stuk somberder in zijn betoog bij clubzender RAFC.TV.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/03/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Vincent Van Trier
26 Bart De Corte
16 Ransford Addo
20 Matthias Trenson (K) - 58'
52 Zarko Jelicic - 64'
7 Kevin Baert
19 Bas Vervaeke
27 Franky Pelgrims
18 Manu Kenmogne
10 Tibor Tisza
99 Kevin Oris
 
17' 25 Vincent Van Trier (uit)/
21 Kevin Wauthy (in)
70' 99 Kevin Oris (uit)/
24 Yannick Put (in) - 71'
70' 7 Kevin Baert (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in) - 76'
R. Boussu Dour Bor.
1 Stéphane Coqu
6 Stéphane Stassin - 87'
20 Anthony Savigny (K)
4 Adrien Leclercq
7 Georgios Kaminiaris
15 Thomas Duez - 67'
8 Lorenzo Lai
14 Nicolas Mazoyer - 72'
12 Karim Saffer
24 Anthony Delplace
10 Blaise Issankoy
 
57' 8 Lorenzo Lai (uit)/
26 Orlando Silvestri (in) - 58'
89' 6 Stéphane Stassin (uit)/
5 Christophe Préseaux (in)